Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Για τα καρναβάλια

Χρονογράφημα
Γράφει ο Μήτσος Τούφας 

Σάββατο κοντογιορτή να πούμε , έφταξε η αποκριά, κουτσά στραβά, ούλοι θα τη γιορτάσουμε με τον ένανε ή με τον άλλονα ....
τρόπο , ο πάσα εις ως μπορεί κι όσο του φτάνει, ως νάρθει και το ''τι καλά περάσαμαν την Καθαρά Δευτέρα'' και να πάμε γι άλλα.
Ναιιιι!!!!

Το οποίον όμως μάγκες κι επειδής δηλαδή μασκαράδες θα δείτε πολλούς και λογιών λογιώνε, μόνιμους κι εποχιακούς, έχτακτους και ταχτικούς, ως επί το πλείστον συνηθισμένους ή αναμενόμενους όμως, γω ο Μητσάρας Τούφας, έχων σώας τας φρένας , λέμε τώρα, θα προτείνω μερικές μεταφιέσεις να πούμε σ όποιονα θέλει να κάνει εντύπωσις και να γενεί ο Βασιλιάς του Καρναβαλιού.


Άνετα.

Ζύγισις, προσοχή, ανάπαυσις.

Ένα δυνατό κόλπο, πιασάρικο, που δε χρειάζεται και πολλά πολλά, είναι να
ντυθείτε ''Εθνομηδενιστής έμπορας''.
Βάλτε όποια προσωπίδα θέτε απ αυτές που κυκλοφορούσι ελευθέρως μεν, συνοδεία ''δυνάμεων καταστολής δε''.
Θέτε Τσίπρας , θέτε Κοτζιάς, θέτε Φλαμπουράρης , Τασία, Νοτοπούλου, Σκουρλέτης ή Βούτσης; Θέτε Καρανίκας ή όποιο άλλο ''προοδευτικό'' σούργελο σας κάνει γούστο;
Κανένα πρόβλεμα.
Θα τσαμπουνάτε στα πέριξ και αβέρτα περί ''Δημοκρατία''(ποιός την είδε, ποιός την ξέρει;), Θα αβαντάρετε κάθε ''πονεμένη'' συλλογικότης ή οργάνωσις, Μ.Κ.Ο. ή ύπαρξις, θα ξεπωλάτε πατρίδες σημαίες , εθνικά σύμβολα κλπ σούξου μούξου, με μουσική υπόκρουσις το ''Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι , ή το ΄΄Εξω οι βάσεις του θανάτου'' και άλλα τέτοια συγκλονιστικά άζματα εποχής , θα κράζετε '' ''Φασίστα'' , ''ακραίο'' ,''ρατσιστή'' και ''μισαλλόδοξο'' όποιον δεν χειροκροτεί, θα ρυθμίστε τη μέση σας να κάνει υποκλίσεις σε οτιδήποτε αμερικανογερμανικό καλού κακού κι `στε μέσα. Είστε ήδη αρχικαρνάβαλος και δεν την ψυλλιαστήκατε.
Ναι τόσο πολύ.

Αν δεν σας αρέσκει αυτό ή φοβάστε μη τις αρπάξετε, ντυθείτε Μητσοτάκης.
Εκ κατασκευής. Μανίσιος πο λένε. Από αυτουνούς τους κηφήνες που γεννιούνται για να κυβερνήσουν.
Θέλουμε δεν θέλουμε.
Κάνουν δεν κάνουν.
Θα κυκλοφορήστε να πούμε με ύφος καρδιναλ....πρωθυπουργού, συνοδεία αναλόγων ανυπόληπτων παπατζήδων, θα χαιρετάτε όποια πλαστική κούκλα βρείτε στις βιτρίνες και θα κάνετε την πάπια γενικώς, θα συμφωνείτε λουφάζοντας λέγεται αλλέως, για θέματα που δεν σας συμφέρουν ή δεν σας βολεύουν (Μακεδονικό, οικονομικά , απολύσεις, Μαρινάκηδες, κουμπαριές και συνετεριλίκια, θαλασσοδάνεια Γεωργιάδηδες πόθεν έσχες οφσόρ κλπ).
Μην το ανησυχάτε καθόλου, ολάκαιρο το σύστεμα θα δολεύει για την πάρτη σας . Δεν θ αφήκουν να φανεί ποσώς, πόσο διαπλεκόμενο παρτσακλό είστε.
Η ίδια παλιά φοράδα που αφού έχεσε πατόκορφα μια ολάκαιρη χώρα ,τη μοστράρουν ξανά μανά με καινούργιες χάντρες , ξανά προς τη δόξα να τραβά.
Πιθανότητες βραβείου;
Έρχεται οσονούπω

Αν αυτά σας φαίνονται λίγα, μπορείτε να ντυθείτε ''Γεωργιάδης''.
Όχι ο Αδωνης , ο άλλος ,ο παιδεραστής.
Μη το φοβείστε καθόλου.΄Θα παριστάνετε τη χαμούρα που έχει ισχυρούς φίλους και είναι μέσα στα ''κόλπα'' και καλά.. Θα βάλετε λαμόγια, ήγουν αβανταδόρους (επώνυμους κι αυτούς) να διαβεβαιώνουν πόσο καλός και σοβαρός κύριος τυγχάνετε ,τσιμουδιά, άχνα, σιγή ασυρμάτου να πούμε , ότι πλερώνατε και πηδούσατε ανήλικα αγοράκια, θα είστε, απλά ένα αγνό θύμα πολιτικής σκευωρίας .
Σοβαροί εξ άλλου θεματοφύλακες που αντίς να σε πάρουν με τις κλωτσιές και να σε πάνε γαμιώντας ως να πατήσεις μαύρο χιόνι, η να σε στείλουν να κοιτάζεις τον κόσμο πίσω απ το κάγκελο περιμένοντας επισκέψεις βαρυποινιτών, θα σε χαϊδεύουν μ έναν τρόπο που η αρχιεγκληματίας καθαρίστρια ας πούμε που άκουσον άκουσον πλαστογράφησε κοτζάμ απολυτήριο δεμοτικού για να ζήσει την οικογένεια της δολεύοντας, σίγουρα δεν ξέρει κι ούτε ποτέ της θα μάθει.
Πιθανότητες περί το μπραβείο;
Δάσος ολάκαιρο

Μπορείτε να ντυθείτε Πολάκης ή αρκουδιάρης, ή καπνιστής, ή παράνομος δανειολήπτης.
Δεν έχει καμία σημασία αν είστε τέτοιος ή όχι. Αρκεί να στο κολλήσουν κάποιοι άλλοι ακριβώς τέτοιοι ή παρόμοιοι. Αυτοί ξέρουν.
Θα περιφέρεστε το λοιπόν μπινελικιάζοντας και λέγοντας αλήθειες.
Τα λαμόγια κάθε είδους θα ξεσηκωθούν εναντίον σας. Τα παπαγαλάκια θ αρχίσουν το κελαηδείν σε λοβοτομημένους κι εσείς θα παριστάνετε τον αρκουδόμαγκα χτυπώντας την κεφάλα σας στον τοίχο, ελπίζοντας να σπάσει ο τοίχος
Επιτυχία εγγυημένη.

Μια επίσης καλή ιδέα θα ήταν να ντυθείτε Νιόνιος Σαββόπουλος.
Κάτι ανάμεσα στον προφήτη Ηλία και τον Καραγκιόζη ένα πράμα. Θα κατεβαίνετε απ το άρμα- αερόστατο ωραία ωραία, κηρρύσσοντας τον λόγο σας μέσα απ τα λευκά σας γένια, θα ρίχνετε καμιά ανέξοδη στρακαστρούκα, ντόρος για να πουληθεί η παλιά καλή πραμάτεια γι ακόμα μια φορά ή και εις αεί αν ει δυνατόν.
Όταν στριμώχνουν τα πράματα και κάνουν τζιιιζ(πχ Μακεδονικό) θα αναληφθείτε εις τους ουρανούς, λέγεται και καβούκι, παριστάνοντας τον αποστασιοποιημένο, τον υπεράνω
Όταν είναι για το κονόμι, θα ελίσσεστε αναλόγως κατερχόμενος. Οι άλλοι θα νομίζουν ότι έχετε τα κάκαλα ενός Μίκη ή ενός Χατζιδάκι , αλλά σεις θα ξέρετε ότι είστε ένας απλός γέρο λαδέμπορας και μόνο πλέον. Και πάντα απ τη Θεσσαλονίκη.
Δεν θα σας τρώει ούτες και θα σας σώζει τίποτις σαν τον καραγκιόζη που λέγαμε.

Μια άλλη πολύ καλή ιδέα ,την συνέλαβα όταν είδα το βίδεο στα γιουτούμπια, είναι να ντυθείτε ''φακελάκιας'' γιατρός έμπροσθεν μελών του Ρουβίκωνα.
Εκεί πρέπει να δείξετε πως σας έχει φύγει η κλανιά , η μαγκιά , ότι σας έχει κοπεί η λαλιά απ την τρομάρα , ότι έχει πάει βόλτα το τουπέ και το ''γαμάω'' που έχετε όταν εκβιάζετε ας πούμε έναν φτωχό καρκινοπαθή.
Επίσης θα πρέπει ευκρινέστατα να φαίνεται και η βεβαιότης σας ,ότι το κωλοκράτος θα σας κάνει τα τρία δυό και το μακρύ κοντό για την παλιανθρωπιά σας.

Μια επίσης καλή ιδέα είναι να ντυθείτε Κεντρικοί τραπεζίτες ή απλά Στουρνάρας ή εν πάση περιπτώσει κάτι πλάγιος παράμεσος ή ότι άλλο γουστάρεις τραπεζίτης.
Θα πρέπει να μη φαίνετε πως παράγετε αβέρτα οικονομικά σκάνδαλα με θαλασσοδάνεια και άλλα θεάρεστα κόλπα για λευκά κολάρα ή λευκούς καλοταϊσμένους κώλους. Πως έχετε χώσει το κατέστημα κανονικότατα μέσα , πως ανακεφαλοποιείσθε ανά τακτά χρονικά διαστήματα απ το υστέρημα των φτωχομπινέδων , πως τους παίρνετε τσαμπουκά τα σπίτια και ότι άλλο έχουν . Θα παριστάνετε τον αθώο, το θύμα , τον υπέρμαχο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ενώ είστε αναντάμ μπαμπαντάμ κρατικοδίαιτος διορισμένος και να δείχνετε που ακριβώς έχετε γραμμένους τους θεσμούς.
Θα δείχνετε επίσης ξεκάθαρα πως δεν πηγαίνετε στη ψειρού με τίποτις, ένεκα ένα ολόκληρο σύστεμα παλιαθρώπων θα σας προστατεύσει , πως δεν σας δημεύουν πουτές την περιουσία για όσα έχετε προκαλέσει , θα ζητάτε αβέρτα τα ρέστα και θα χαλάτε τον κόσμο που σας ηχογράφησαν λέει παρανόμως και ειδεχθώς. Θα ξύνετε συνέχεια τ αρκίδια σας δημοσίως για να γενεί τοις πασί αντιληπτόν, πόσο σημαντικός είστε γι αυτή τη χώ...την παρέλαση με το μπαρδόν, που στο τέλος θέλουν δε θέλουν θα σας κάνουν βασιλιά καρνάβαλο.
Αρκεί να το πει ο Σόϊμπλε.

Για να μη μακρυγορώ να πούμε μπορείτε να ντυθείτε τέλος πάντων Άκηδες , Πάγκαλοι , Τσουκάτοι ή Μαντέληδες ,ανήξεροι , θρασείς καριόληδες, ψεύτες αμετανόητοι ή κάτι ανάλογο κι είναι σίγουρο πως το μπραβείο το `χετε στην τσέπα σας
Όχι παίζουμε.


Ο δικός καρνάβαλος


Μήτσος Τούφας