Με αφορμή την επίσκεψη του Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας κ Γ. Αγγελόπουλου στην Κοζάνη (16/9/18) και ....
τη συνάντησή του με τους τέσσερις (4) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον Δ/ντή εκπαίδευσης της Δυτ. Μακεδονίας, τις Πρυτανικές αρχές και τα μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ & Δ.Π. του Ιδρύματος, όπου συζητήθηκε η συγχώνευση του Πανεπιστήμιου και του ΤΕΙ με πρώτο θέμα τη «συμφωνία για τα τμήματα του νέου Ιδρύματος», επανερχόμαστε, ξανά-ρωτάμε και χτυπάμε δυνατά το καμπανάκι. Για δέκα χρόνια (2008) μένει «ορφανό» το Τμήμα Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα.
Καμία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση από τότεδεν το πλαισίωσε ως όφειλε, δεντο αναβάθμισε σε Σχολή ΤΕΙ. Η υποδειγματική του παρουσία παρά τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, η προτίμηση και η υψηλή μοριοδότηση εισαγωγής των σπουδαστών στο Τμήμα Μαιευτικής, κυρίως όμως το πρωτόγνωρο «αγκάλιασμα» από την κοινωνία της πόλης μας, δεν δίνει το δικαίωμα και ούτε αφήνει περιθώρια για «κακές σκέψεις» σε ΚΑΝΕΝΑΝ.Είναι άκρως ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ !!!
Με την ευκαιρία της νέας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και της ενοποίησης Πανεπιστημίων & ΤΕΙ του κ Γαβρόγλου, όχι μόνον ήρθε η ώρα, αλλά παρήλθε ο χρόνος για τη λειτουργία επιτέλους του Τμήματος Εργοθεραπείας (λειτουργεί αποκλειστικά στην Αθήνα από το 1977), που εδώ και μια εξαετία είναι υπόσχεση της πολιτείας στους κατοίκους της Πτολεμαΐδας, όπως και ηΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι με τις ενοποιήσεις, πολλά νέα Τμήματα θα λειτουργήσουν, ενώ για το ενοποιημένο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, προβλέπονται περισσότερα από 30 συνολικά για τα επόμενα δυο χρόνια! Πιο είναι το μερτικό της δεύτερης σε πληθυσμό πόλης της Περιφέρειας; Ή μήπως προτιμάτε να το αποτιμήσουμε σε καταβολή ετήσιων φόρων- συγκριτικά μεταξύ πόλεων; Μήπως σε απώλειες θέσεων εργασίας από το κλείσιμο Ορυχείων και Σταθμών της ΔΕΗ και τα ποσοστά ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ;
Μήπως από την μακροχρόνια συμβολή της Πτολεμαΐδας στην Εθνική Οικονομία και τις ολέθριες πολλαπλέςεπιπτώσεις από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ στον τόπο και στους κατοίκους της; Πως τέλος πάντων εκτιμάτε το δίκιο και την ανταποδοτικότητα; Η αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε στην Περιφέρεια για ν’ αποφασίσει για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη συνεργασία Πανεπιστήμιου & ΤΕΙ καθώς και την αναδιάρθρωση και τη λειτουργία νέων τμημάτων, καθώς και όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ας το λάβουν σοβαρά υπ’ όψη τους. Διαθέσιμοι χώροι στέγασης υπάρχουν και μπορούν και να δημιουργηθούν.
Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν ζητάμε να αφαιρέσουμε κανένα Τμήμα από καμία γειτνιάζουσα πόλη. Οι «παράγοντες» δημοτικοί και πολιτικοί ένθεν- κακείθεν (γεωγραφικά & πολιτικά), λαλίστατοι κατά τα άλλα-άφωνοι για θέματα Εορδαίας, δεν θα απολογηθούν για αφαίρεση. Πρόσθεση νέου Τμήματος της Εργοθεραπείας απαιτούμε, αυτό που μας υποσχέθηκαν και δεν υλοποίησαν. Ούτε αυτό έχουν τα κότσια να διεκδικήσουν; Ηκατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή για το Νέο Ίδρυμα (Δεκέμβριος 2018) προκειμένου να γίνει εισαγωγή στα μηχανογραφικά τον Μάρτιο του 2019 είναι πολύ κοντά. Ας έχουν κατά νουν όσοι φοβούνται τα σωστά, τα δίκαια και τα αυτονόητα, ότι θα εισπράξουν ανάλογο φόβοκαιπόνομαζί από τις κάλπες ….
Η ανοχή μας τερμάτισε !!!
Σημ.: Απόσταση Κοζάνης-Πτολεμαΐδας (Εγνατία οδός) 30,2 χιλιόμετρα! ………