Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Θάνος Τζήμερος: Γιατί πρέπει να με ψηφίσετε (και ΝΑΙ, θα κάνω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων)

ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ LIKE !
O Μακρόν δεν προέκυψε στη Γαλλία μαγικά. Έγινε πρόεδρος γιατί τον ΨΗΦΙΣΑΝ οι Γάλλοι. Δεν τσίμπησαν στην αυτοεπιπεβαιούμενη προφητεία: "μ' αρέσουν οι απόψεις του, αλλά επειδή δεν θα βγει δεν τον ψηφίζω!" 
Αυτό που παπαγαλίζουν οι ντόπιοι ....
"ορθολογιστές", "μεταρρυθμιστές", "φιλελεύθεροι" εξηγώντας γιατί θα ψηφίσουν ΝΔ και όχι Δημιουργία, παρότι συμφωνούν με τις θέσεις μας και διαφωνούν με αυτές της ΝΔ.

Αν έγραφαν τις περισπούδαστες αναλύσεις τους στη Γαλλία πριν από έναν χρόνο τι θα λέγανε; Για να μην έρθει στα πράγματα η Λεπέν, δαγκωτό σε ό,τι υπάρχει απέναντι: Σαρκοζί, Ολάντ και δεν συμμαζεύεται; Κι από πού ως πού η ΝΔ είναι φιλελεύθερη; Μπλε ΠΑΣΟΚ είναι, ό,τι κι αν κάνει ο Κυριάκος. Αν θέλετε να πιεσθεί να κυβερνήσει πραγματικά φιλελεύθερα θα πρέπει να συγκυβερνήσει με ένα καθαρόαιμα φιλελεύθερο κόμμα που θα ανοίγει τον δρόμο και θα αναλάβει τα δύσκολα. Φαντάζεστε, ας πούμε, υπουργό Δημόσιας Τάξης από τη Δημιουργία; Θα καθόμαστε να καμαρώνουμε κάθε μπαχαλάκια ή κάθε παράνομο, σκεπτόμενοι το πολιτικό κόστος ή... τιμώντας τους αγώνες της αριστεράς; Φαντάζεστε Υπουργό Εσωτερικών από τη Δημιουργία; Σε πόσο χρόνο νομίζετε θα καταργούσαμε τις σφραγίδες, τα χαρτιά, τα γκισέ, τις ουρές και θα τα κάναμε όλα ηλεκτρονικά; Φυσικά με απολύσεις όσων η θέση εργασίας καταργείται, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Αυτοδυναμία στην ΝΔ σημαίνει ότι ο Κυριάκος γίνεται όμηρος του Καραμανλισμού. Με την πρώτη ευκαιρία θα τον ρίξουν, θα τακιμιάσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κόρη τη σοσιαλίστρια και ξανά μανά κρατισμός - ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι ο Κυριάκος κατά βάθος δεν είναι κρατιστής, ακόμα κι αν κάνουμε ότι δεν ακούμε τις απόψεις του για ΔΥ, συντάξεις, εκκλησία κ.λπ. Κι αν δεν τον ρίξουν, θα τον έχουν δεμένο χειροπόδαρα.

Σκοπός δεν είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλετε την άποψή μου, θα έπρεπε να μείνει κι άλλο. Για να κάνει - με το ζόρι - όσα δεν έκανε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να τον σιχαθεί ακόμα κι η Περιστέρα. Αν ο Κυριάκος δεν κάνει σοβαρές μεταρρυθμίσεις (που δεν θα κάνει) θα έχουμε ένα, ας πούμε, δεξιοφανές διάλειμμα και ο απελπισμένος από τη ληστρική φορολόγηση πολίτης θα ψηφίσει τον επόμενο ψεύτη/γελοίο τύπου Τσίπρα. ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟΥΣ ΤΈΤΟΙΟΥΣ! Μην ξεχνάτε ότι ο Κυριάκος δεν κάνει "γκελ" στο κοινό όπως ο Τσίπρας. Τον Τσίπρα τον ερωτεύτηκαν οι ηλίθιοι. Τον Κυριάκο δεν τον ερωτεύονται οι σοβαροί. Τον Τσίπρα τον θεωρούν δικό τους παιδί, έναν νέο Αντρέα. Γι' αυτό αντέχει δημοσκοπικά παρ' όλες τις τερατώδεις κωλοτούμπες. Στον Κυριάκο δεν θα δώσουν ούτε έναν μήνα περίοδο χάριτος.

Σκοπός είναι να φύγει η χώρα μπροστά. Κι αυτό με μερεμέτια και χαϊδέματα δεν γίνεται. Γίνεται αν βάλεις το μαχαίρι βαθειά στη γάγγραινα και την καθαρίσεις εντελώς. Τον νυχοκόπτη που κρατάει ο Κυριάκος δεν τον κόβω να κάνει για τη δουλειά.

Στο φινάλε, σάς το ξεκαθάρισα: εγώ δεν έχω καμμία διάθεση να ρημάζω τη ζωή μου για να μου κάνετε like στα post του FB ή στα άρθρα μου. Η "Δημιουργία, ξανά!" με τεράστιο κόπο και κόστος εκατοντάδων αφανών συνεργατών (πώς νομίζετε οργανώνεται μια περιοδεία;) δίνει στον σοβαρό, συνειδητοποιημένο ψηφοφόρο τη δυνατότητα να ψηφίζει χωρίς να ντρέπεται, και στη χώρα την ευκαιρία να αλλάξει πραγματικά. Δεν την αξιοποιείτε; Λυπάμαι, χάσατε.

(Ανάρτηση πριν έναν χρόνο: 10 Μαΐου 2017)

Θάνος Τζήμερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου