Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΣΑΡΩΣΕ το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας !

Και μάλιστα με ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστό ! Και καμαρώνει η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, που ενώ στις γενικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ παίρνει 7%, στις εκλογές των υπαλλήλων της ΕΤΕ, πήρε ...

45,4% , ενώ στη Θεσσαλονίκη, η παράταξη που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ (σήμερα λέγεται ΔΗ.ΣΥ.Ε., παλιά Π.Α.Σ.Κ.Ε. πήρε 55% !!!

Ε, σύντροφοι, αυτό από μόνο του φωνάζει ότι διοριστήκατε αναξιοκρατικά επειδή ήσασταν αφισοκολλητές του ΠΑΣΟΚ, έτσι δεν είναι; Καμαρώνετε κιόλας για την αναντιστοιχία;

Για να καταλαβαίνουν οι αναγνώστες του makpress: ΔΗΣΥΕ είναι η πρώην ΠΑΣΚΕ δηλαδή ΠΑΣΟΚ, ΔΑΚΕ είναι ΝΔ, ΔΑΣ είναι ΣΥΡΙΖΑ, ΕΝΙΑΙΑ είναι ΚΚΕ, ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ είναι ανεξάρτητη αριστερή. Συνολικά, οι "αριστεροί" υπάλληλοι της Εθνικής είναι 72% και οι "δεξιοί" 28%. Φανταζόμαστε ότι στις ιδιωτικές τράπεζες η αναλογία θα είναι αντίστροφη. Και οι εκλογές αυτές (όπως και όλες σχεδόν δημοσίων επιχειρήσεων) δείχνουν ότι τη βαθιά σχέση διορισμών στο δημόσιο - αριστεράς (αν θεωρήσουμε αριστερά το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ).
Οι εκλογές της ΕΤΕ, δείχνουν και ακόμη ένα πράγμα: τη δυσαρέσκεια υπαλλήλων του δημοσίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έχασε 9 ποσοστιαίες μονάδες, που προφανώς μοιράστηκαν κυρίως στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, που επίσης αύξησε τη δύναμή της. Επιστροφή στο μαντρί;




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΔΩΣΑΝ
ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΗ.ΣΥ.Ε.

Οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα, συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. με αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής που αυτή τη φορά έφτασε στο 79%, αύξησαν την εμπιστοσύνη τους στην ΔΗ.ΣΥ.Ε. (Π.Α.Σ.Κ.Ε.) και την ανέδειξαν για μία ακόμη φορά με μεγάλη διαφορά πρώτη δύναμη με ποσοστό 45,4%.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 23-28/4/2018. Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. αύξησε το ποσοστό της κατά 4,2% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές και ενισχύει την παρουσία της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. που αποτελεί το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο της χώρας με περίπου 7000 ενεργά μέλη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως παρά τη μείωση του σώματος των εργαζόμενων, η ΔΗ.ΣΥ.Ε. αύξησε κατά 115 τις ψήφους της σε απόλυτο νούμερο.

Με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα αξιολόγησαν θετικά τον σημαντικό απολογισμό έργου της προηγούμενης θητείας που φέρει τη σφραγίδα της ΔΗ.ΣΥ.Ε. και τις Προγραμματικές μας Θέσεις που αφορούν στην προστασία της Απασχόλησης, στην υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στην τήρηση του Κανονισμού Εργασίας, στις παρεμβάσεις για την καθημερινότητα, στο ΤΥΠΕΤ, στο Ταμείο Αυτασφάλειας.

Όσο κι αν μεταβάλλεται ή ανανεώνεται ο πληθυσμός στην Εθνική Τράπεζα, η ΔΗ.ΣΥ.Ε. παραμένει ο θεματοφύλακας της εργασιακής μας κουλτούρας και όλων των συλλογικών θεσμών γύρω από τους οποίους έχουμε χτίσει τις δικές μας ζωές και αυτές των οικογενειών μας.

Πρωτοφανής ήταν και η συμμετοχή στο μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο της χώρας, στο κεντρικό Κατάστημα της Θεσσαλονίκης Α’ 210 (εγγεγραμμένα 600 μέλη του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.) όπου προσήλθε το 97% των μελών, με τη Δ.Η.Σ.Υ.Ε. να υπολογίζει σε ποσοστά γύρω στο 55% και αντίστοιχους συνέδρους για το Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης και το Νομαρχιακό Παράρτημα.

Πιο αναλυτικά, τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του εκλογών του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. που διεξήχθησαν μέσα σε ένα απόλυτα ελεύθερο και δημοκρατικό κλίμα έχουν ως εξής:

ΠΟΣΟΣΤΟ
(%)
ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟ 2014 (%)
ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΔΣ ΣΥΕΤΕ
ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΕΔΡΩΝ ΑΠΟ 2014
ΨΗΦΟΙ
ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΨΗΦΩΝ ΑΠΟ 2014
ΔΗ.ΣΥ.Ε.
45,4
+ 4,3
11
+ 1
2.381
+ 115
ΔΑΚΕ -
ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
28
+ 2,5
7
+ 1
1.472
+ 69
ΔΑΣ
10,5
- 8,8
3
- 2
551
- 511
ΕΝΙΑΙΑ
7,1
+ 0,6
2
-
371
+ 13
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
6,2
+ 0,4
2
-
324
+ 5
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
2,4
-
-
-
124
-
ΚΑΡΥΔΗΣ
0,5
- 0,7
-
-
26
- 40

Η νέα δυναμική της ΔΗ.ΣΥ.Ε. αυξάνει τις ευθύνες μας και αποτελεί ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ να προχωρήσουμε αποφασιστικά και μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα σε μια κοινή πορεία συστράτευσης με στόχο τα βέλτιστα αποτελέσματα και τις λύσεις για όλα τα θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου