Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Η φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει διχάσει το διαδίκτυο


Με την κόρη του πέρασε την Κυριακή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ.Μητσοτάκης ....
μαζί με την κόρη του και τις φίλες της, βρέθηκαν την Κυριακή σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Αθήνας, στην περιοχή του Φιλοπάππου.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία από την κυριακάτικη βόλτα και έγραψε στη λεζάντα: «Βόλτα στο Φιλοπάππου με τη Δάφνη και τις φίλες της!!», προσθέτοντας το hashtag #beautifulgreece. Όμως το ελληνικό ίντερνετ παρατήρησε κάτι πολύ περίεργο που αμέσως άρχισε να το σχολιάζει. Συγκεκριμένα ένα χέρι. Υπάρχει ένα χέρι πίσω από την κοπέλα με το πράσινο μπλουζάκι. Μερικοί χρήστες υποστηρίζουν ότι το χέρι είναι της κοπέλας με το λευκό που φοράει γυαλιά ηλίου ενώ άλλοι γράφουν ότι είναι αυτής με το χακί. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που μιλούν για φωτομοντάζ.

H δική μας εξήγηση είναι ότι ΔΕΝ είναι εκ των υστέρων φωτομοντάζ -θα το έβλεπε όποιος την επεξεργάστηκε- αλλά ανοιχτό διάφραγμα για πολύ ώρα, ώστε να βγει η φωτογραφία όσο πιο καλή γίνεται. Συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν, να μένουν "ξεχασμένα" χέρια, επειδή, όσο είναι ανοιχτό το διάφραγμα του φακού, κάποιος αλλάζει θέση στο χέρι του.

Στη γλώσσα των φωτογράφων λέγεται ghost effect , ήταν σύνηθες με τις παλιές μηχανές, αλλά εξαιρετικά δύσκολο με τις ψηφιακές, οπότε είναι όντως δύσκολη η εξήγηση..



H σοβαρή απάντηση πέρα από το χαβαλέ:
Το χερι ειναι της κοπελας με το λευκο μπλουζακι. Το δεξι χερι της κοπελας με το χακί μπλουζάκι κραταει το τηλεφωνο.