Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Σείστηκε ο Λευκός Πύργος από τη σέρρα των Ποντίων ! (VIDEO)

Οι Πόντιοι έχουν δύο βασικές ομοσπονδίες: την Π.Ο.Ε. που εκπροσωπεί το 90% περίπου των σωματείων και την Π.Ο.Π.Σ. που εκπροσωπεί το 10% περίπου. Η ΠΟΠΣ ανήκει ουσιαστικά στην οικογένεια Τανιμανίδη, έχει αρκετά βαθιά κομματική διείσδυση -πασοκικής χροιάς- έχει πλούσια ιστορία και κατέχει το πολυτιμότερο κειμήλιο του ελληνισμού, την....
εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Μέχρι πρόπερσι η παρουσία της Π.Ο.Π.Σ. -αν και πρέπει να της αποδοθούν τα εύσημα για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας- ήταν ισχνότατη. Η ΠΟΠΣ πήγαινε στην Πλατεία Αγίας Σοφίας το πρωί με 30-40 άτομα και η ΠΟΕ το βράδυ με 1.000 - 5.000 άτομα.

Από πέρυσι, οι τανιμανιδαίοι και οι φίλοι τους το πήραν πιο ζεστά το θέμα και σημείωσαν εντυπωσιακό comeback. Μετέφεραν τη συγκέντρωσή τους στην Πλ. Αριστοτέλους και από εκεί έκαναν πορεία προς το Λευκό Πύργο (ενώ οι της ΠΟΕ κάνουν πορεία προς το Τουρκικό προξενείο).

Γνωρίζοντας ότι οι πόντιοι, συγκινούνται μόνο από ένα πράγμα στη ζωή τους, το χορό, έβαλαν και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στο μενού, έκαναν τις εκδηλώσεις πιο "εμπορικές", πιο "πιασάρικες" και επιλέγοντας το Λευκό Πύργο, προσέλκυσαν περισσότερες κάμερες και φωτογράφους κι έτσι κερδίζουν περισσότερη δημοσιότητα, από δημοσιογράφους και sites, που δεν είναι γνώστες του ποντιακού χώρου και δεν ξέρουν ότι αυτοί που χορεύουν στο Λευκό Πύργο, δεν είναι ακριβώς "οι πόντιοι", αλλά η μικρή ομοσπονδία τους.

Η ΠΟΕ από τη μεριά της, κατήργησε εδώ και πολλά χρόνια το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, επειδή δεν ταιριάζει στο ύφος της ημέρας, που είναι πένθιμη. Βλέποντας όμως, ότι οι "αντίπαλοι" κερδίζουν έδαφος, ξανάρχισαν τα "καλλιτεχνικά", στην αρχή με λίγο μοιρολόι, αλλά σύντομα κι αυτοί θα βάλουν μέχρι και καρσιλαμάδες, για να κερδίσουν τα πλήθη, καθώς οι πόντιοι, όπως προείπαμε, δεν συγκινούνται με τίποτε άλλο στη ζωή, παρά μόνο με το χορό. Γεννήθηκαν, ζουν και θα πεθάνουν χορεύοντας, για αυτό και ένα πανηγύρι σε ένα ποντιακό χωριό έχει 3.000 κόσμο και στη Θεσσαλονίκη των 300.000 ποντίων, οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία, έχουν 2.000 κόσμο.

Αν λοιπόν του χρόνου, πλακώσουν με πρόγραμμα από το πρωί, με Στάθη Νικολαϊδη, Μπάμπη Ιορδανίδη, κ.λ.π. και 5-6 χορευτικά, ο κόσμος θα δεκαπλασιαστεί.

Γιατί ο πόντιος, αν χορεύει δεν θέλει τίποτε άλλο στη ζωή του. Αν δεν έχει χορό, δεν συγκινείται από τίποτε !

Ιδού το πολιτιστικό ανοσιούργημα : σέρρα + πιτσάκ σε ένα για να γίνει πιο εμπορικό το θέαμα: