Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Μπουτάρης: "Γιατί δεν πήγα στη Γενοκτονία" και ...μια δυσάρεστη έκπληξη !

Καλαφάτης: Για την ταμπακέρα ουδέν...


Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η “διοίκηση” του Δήμου Θεσσαλονίκης για να δικαιολογήσει την απουσία του Δημάρχου από τις εκδηλώσεις προς τιμήν των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, δήλωσε τα εξής:

«Έχουμε μόνον τρεις επισημάνσεις να κάνουμε για την ανακοίνωση της “διοίκησης” του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία, τελευταία, επιδίδεται σε έκδοση σειράς –υποτιθέμενων- “απαντήσεων” -προφανώς αμήχανη μπροστά στο ότι κάποιοι την αντιπολιτεύονται με επιχειρήματα:
1. Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης παραδέχεται ότι ήταν απούσα από τις εκδηλώσεις των Ποντιακών Σωματείων για να τιμηθούν τα 350.000 θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και, κατά την προσφιλή της τακτική, κατηγορεί για την απουσία της, τους άλλους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τους... Πόντιους.
2. Είναι, το λιγότερο, αστείο η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, που είναι η βασίλισσα του εστέτ λαϊκισμού, να κατηγορεί για λαϊκισμό τους “Εντάξει” κι εμένα προσωπικά.
3. Ας γνωστοποιήσει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, έστω και τώρα, τέσσερις ημέρες μετά, την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε -αν εξέδωσε- για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας. Για την ταμπακέρα, ουδέν...».


H Ανακοίνωση της Διοίκησης σχετικά με την επέτειο για την Ποντιακή Γενοκτονία

Η τακτική του λαϊκισμού και της δημιουργίας εντυπώσεων για ψηφοθηρικούς λόγους είναι πάγια για τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Καλαφάτη. Την ακολουθεί σε κάθε ευκαιρία και εν προκειμένω και στην περίπτωση της επετείου για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σε αντίθετη κατεύθυνση και με εποικοδομητική διάθεση, η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θέλει να υπενθυμίσει τις προσπάθειες που κατέβαλε επί σειρά ετών προκειμένου οι δύο Ομοσπονδίες των Ποντιακών Σωματείων να συμφιλιωθούν, να συνεργαστούν και να τιμήσουν από κοινού την επέτειο.

Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ευοδώθηκαν και οι εκκλήσεις της Δημοτικής Αρχής δεν εισακούστηκαν. Οι δύο Ποντιακές Ομοσπονδίες εξακολουθούν να λειτουργούν διασπασμένες. Ελπίζουμε ότι το χάσμα αυτό θα γεφυρωθεί και από την πλευρά μας θα εργαστούμε συστηματικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Γιατί αξίζει ο Ποντιακός Ελληνισμός να έχει μία, αντιπροσωπευτική και όσο γίνεται πιο δυνατή φωνή.

Τέλος, και για την αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που διοργάνωσε και φέτος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


σχόλιο makpress:
Ατυχώς, φέτος έπεσε διχόνοια και στις οργανώσεις των gay, με αποτέλεσμα να γίνουν δύο gay parade στη Θεσσαλονίκη. Λοιπόν, δεν θα πάει σε καμία ο Δήμαρχος, επειδή δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους;
Για να δούμε ...