Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Τη Δευτέρα πήγε το ραντεβού Σπίρτζη - ΟΑΣΘ !

Με τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης θα συναντηθεί το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός ....
Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις προτάσεις τους για το θέμα της δημιουργίας των δύο νέων φορέων που θα δημιουργηθούν στη Θεσσαλονίκη για τις αστικές συγκοινωνίες.
Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη των δημάρχων κατά τη διάρκεια της οποίας ότι κατατέθηκαν προτάσεις από τους δήμους Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Λαγκαδά και Χαλκηδόνας.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πρόεδρος της ΠΕΔ - ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου τόνισε, ότι οι δήμοι της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης ζητούν την αυξημένη συμμετοχή τους και τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου στον φορέα σχεδιασμού και ελέγχου του μεταφορικού έργου και υπογραμμίζουν την ανάγκη να υπάρξει αυτή τη στιγμή διοίκηση στο ΣΑΣΘ.
Επίσης, είπε, ότι οι δήμοι δεν έχουν χρήματα ώστε να συμμετέχουν στο φορέα λειτουργίας, εξέφρασε προβληματισμούς για το ενδεχόμενο μεταφοράς του νέου φορέα στο υπερταμείο, τάχθηκε υπέρ της διενέργειας ανοιχτού δημόσιου διεθνή διαγωνισμού για το μεταφορικό έργο και σημείωσε ότι υπήρξε ασυνέπεια στην επικοινωνία με τον υπουργό, σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων.
Από την πλευρά του ο Απόστολος Αντωνούδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ - ΚΜ και δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας - Χορτιάτη, υπογράμμισε ότι μπορεί η σύνθεση του φορέα σχεδιασμού και ελέγχου του μεταφορικού έργου να αλλάξει σε σχέση με ό,τι έγινε γνωστό ως τώρα, είπε ότι στο μέλλον μπορεί οι δήμοι να έχουν καλύτερες δυνατότητες ώστε να συμμετέχουν στις εν λόγω διαδικασίες, εκτίμησε ότι ακόμη και αν μπει ο νέος φορέας στο υπερταμείο δεν σημαίνει ότι οι δήμοι θα χάσουν τα οποιαδήποτε δικαιώματά τους και υπενθύμισε ότι ο υπουργός έχει δεσμευτεί για το θέμα των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα στο ΣΑΣΘ γι΄ αυτό και οι δήμοι θα πρέπει να απαιτήσουν από τον υπουργό να υπάρξει προσωρινή διοίκησή του.

voria

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.