Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Μάντσεστερ: Αυτός είναι ο 22χρονος μακελάρης

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα και η φωτογραφία του του δράστη του μακελειού στην συναυλιακή αρένα του Μάντσεστερ, με 22 νεκρούς και 59 τραυματίες.
Πρόκειται για τον 22χρονο Σαλμάν Αμπεντί, βρετανό υπήκοο με καταγωγή από .....

την Λιβύη, έναν νεαρό σχετικά απόμακρο, που σεβόταν τους μεγαλυτέρους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μακελάρης ήταν γνωστός στις Αρχές αλλά δεν αποτελούσε αντικείμενο έρευνας ούτε θεωρούνταν ότι αποτελούσε υψηλό κίνδυνο.

Η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βρετανίας προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ο 22χρονος έδρασε μόνος του ή αν ήταν μέρος ενός ευρύτερου δικτύου που τον βοήθησε να φτιάξει τη βόμβα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε μεν την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση, αλλά προς το παρόν δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που συνδέει τον Αμπεντί με τους τζιχαντιστές.

Δεν τον υποψιαζόταν κανένας

«Ο Σαλμάν; Είμαι έκπληκτος», είπε ένα μέλος της λιβυκής κοινότητας του νότιου Μάντσεστερ στον Guardian.

Και πρόσθεσε: «Ηταν τόσο ήσυχο αγόρι, πάντα μου έδειχνε σεβασμό. Ο αδελφός του ήταν εξωστρεφής, αλλά ο Σαλμάν ήταν πολύ ήσυχος. Φαίνεται τόσο απίθανο να είναι αυτός που το έκανε».

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.