Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Και S-400 θα δώσει στην Τουρκιά ο Βλαδίμηρος

Kαι τώρα περιμένουμε να μας ενημερώσουν οι τηλεβιβλιοπώλες, ποιά προφητεία το γράφει.
Σε προχωρημένες συνομιλίες για την ενίσχυση του τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με το ρωσικό υπερόπλο των πυραύλων S-400 Triumf, βρίσκεται η Τουρκία, σύμφωνα με.....
δηλώσεις του Σεργκει Τσεμεζόφ προέδρου της Rostec που κατασκευάζει το οπλικό σύστημα. Ο Ρώσος αξιωματούχος μάλιστα αποκάλυψε στο Sputnik ότι οι «συνομιλίες είναι σε εξέλιξη και αυτό που εξετάζεται τώρα είναι η χρηματοδότηση του προγράμματος».

Εφόσον υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο τότε θα υπάρξει ανατροπή ισορροπιών όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς η Τουρκία θα αποκτήσει υπεροπλία έναντι των γειτόνων της στην Μέση Ανατολή.
Βεβαίως μια τέτοια αγορά είναι ενδεχόμενο ότι θα προκαλέσει ένταση στους κόλπους του ΝΑΤΟ, καθώς είναι προκλητικό την στιγμή που η Συμμαχία καταφεύγει σε κυρώσεις και σε αντίμετρα για την «ρωσική προκλητικότητα», ένα από τα πιο σημαντικά μέλη της Συμμαχίας να προβαίνει σε τέτοιου είδους αμυντική συνεργασία με την Μόσχα.


Πρέπει επίσης να αποδειχθεί ότι η Τουρκία θα προχωρήσει μέχρι τέλους τις συζητήσεις αυτές, καθώς υπενθυμίζεται ότι πριν έναν χρόνο είχε επιλέξει να αγοράσει κινέζικο πυραυλικό σύστημα, διαδικασία η οποία όμως δεν προχώρησε λόγω και των αντιδράσεων από την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ.
Σε ό,τι αφορά το Αιγαίο, όπου ήδη η ισορροπία δυνάμεων έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, η Τουρκία έχοντας ήδη προχωρήσει στην παραγγελία νέας γενιάς μαχητικών, έχοντας αναπτύξει την δική της εγχώρια αμυντική βιομηχανία, έχοντας εξασφαλίσει πλέον την ναυπήγηση ακόμη και μεσαίου-μεγάλου μεγέθους σκαφών για το Πολεμικό Ναυτικό από τουρκικά ναυπηγεία, με την προμήθεια των S-400 Triumf θα ελέγχει πλήρως το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Μια κυριαρχία η οποία θα της επιτρέψει να επιβάλει και τις διεκδικήσεις της τόσο στην υφαλοκρηπίδα όσο και στις λεγόμενες «γκρίζες ζώνες».

Το πυραυλικό σύστημα S-400 Triumf ολοκληρώθηκε επιχειρησιακά το 2007 και πρόκειται για ένα αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό σύστημα που μπορεί να αναχαιτίζει όλα τα είδη των σύγχρονων αεροπορικών όπλων, περιλαμβανομένων και των αεροσκαφών Πέμπτης Γενιάς, όπως επίσης και τους βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους Cruise σε απόσταση μέχρι και 250 μιλίων.
Το αυτοκινούμενο πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος έχει σχεδιασθεί για την ανάσχεση και αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς και των αεροσκαφών εναέριας επιτήρησης και παρακολούθησης.
Οι S-400 είναι εφοδιασμένοι με τέσσερις τύπους πυραύλων, μεταξύ αυτών, πυραύλους πολύ μεγάλου βεληνεκούς 40N6, που έχουν βεληνεκές 400 χλμ., πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς 48N6 missiles (250 km), μέσου βεληνεκούς 9M96E2 (120 km) και μικρού βεληνεκούς 9M96E (40 km).

Μην ανησυχείτε, εμάς θα μας δώσουν Patriot οι σύμμαχοί μας. Θα μας χρεώσουν μέχρι το 2117 βέβαια, αλλά ..συνηθίσαμε να χρωστάμε....