Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Γιώργος Λαζαρίδης: Πρώτα η Ελλάδα

Σε πρόσφατη επίσκεψη του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Γιώργου Λαζαρίδη, στο Μόναχο, όπου ....
ήταν προσκεκλημένος από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Μονάχου, για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, ανέπτυξε έναν γόνιμο διάλογο με τους Ομογενείς μας. Πρώτα η Ελλάδα είπε μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα και μετά τα κόμματα και επειδή νιώθω την αγωνία σας, για το μέλλον της Πατρίδας, σας εκφράζω την αισιοδοξία μου για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την πεποίθηση μου ότι έρχονται καλύτερες μέρες για τη χώρα μας.
Ήταν ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο συγκίνηση, μας είπε ο κ. Λαζαρίδης και συνέχισε: «Πήγαμε σε αρκετές πόλεις γύρω από το Μόναχο, είχα πολλές ομιλίες και συναντήθηκα με πολλούς Έλληνες. Αναπτύξαμε έναν γόνιμο διάλογο, μετά από κάθε ομιλία. Ενημερώθηκα για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν, τα οποία θα μεταφέρω στην επιτροπή αποδήμου της Βουλής, της οποίας είμαι μέλος. Επισκέφτηκα και εκκλησιάστηκα την Κυριακή και στις δύο Εκκλησίες (της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και των Αγίων Πάντων) του Μονάχου.
Εντυπωσιακή είναι η σχέση και οι δραστηριότητες, που έχουν αναπτύξει οι Έλληνες του Haar με την Γερμανίδα Δήμαρχο, κάτι που οφείλεται στην πετυχημένη διοίκηση της εκεί κοινότητας, από τον άξιο και ικανό συμπατριώτη μας Απόστολο Κώτση.
Συναντήθηκα επίσης με μια επιτροπή που ήρθε από την Νυρεμβέργη στο Ελληνικό Προξενείο του Μονάχου για ενημέρωση γύρω από τα θέματα, που τους απασχολούν.
Έφυγα γεμάτος υπερηφάνεια για τους συμπατριώτες μας, αλλά και αίσθημα ευθύνης για να προσπαθήσω όσο μπορώ να βοηθήσω για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους»
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Haar κ. Απόστολος Κώτσης ευχαρίστησε τον Έλληνα βουλευτή από την πλευρά των ομογενών, για τη δυνατότητα, που τους δόθηκε να εκφράσουν τα προβλήματα τους και για τον ανοιχτό διάλογο.
Η δήμαρχος του Haar, κ.Gabriela Müller, ευχαρίστησε τον κ. Λαζαρίδη για την επίσκεψη του και για την επισφράγιση της ήδη στενής και επιτυχημένης συνεργασίας του Δήμου με την Κοινότητα των Ελλήνων, η οποία ενισχύθηκε με την παρουσία του Έλληνα βουλευτή και με την εγγραφή του ως επίτιμο μέλος της Κοινότητας .