Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

ΝΔ : Ο Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι συμφώνησε σε διαρκή λιτότητα

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος....
«άδειασε το Μέγαρο Μαξίμου», ανέφεραν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, καταλογίζοντάς του ότι «παραδέχθηκε τη διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και άρα την λήψη μέτρων διαρκούς λιτότητας».
Κατά τις ίδιες πηγές, μείωση του αφορολόγητου και περικοπή συντάξεων, θα φέρουν την υπογραφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, μετά από την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε τη διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια μετά το 2018. Οι κύκλοι της Ν.Δ. πρόσθεσαν ότι αυτό σημαίνει πρόσθετα μέτρα διαρκούς λιτότητας.
Επίσης, ανέφεραν ότι ο κ. Τσακαλώτος «άδειασε το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους που από τις 20 Φεβρουαρίου έκαναν λόγο για διάσταση Πρωθυπουργού - υπουργού Οικονομικών: Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει συμφωνία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν ξέρω που θα κάτσει η διαπραγμάτευση».
Επιπροσθέτως, οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για «δημιουργική ασάφεια που θυμίζει εποχές Βαρουφάκη».
Οι κύκλοι της Πειραιώς πρόσθεσαν ότι «το κόστος στην καθυστέρηση του κλεισίματος των αξιολογήσεων είναι τεράστιο και υπενθυμίζουν ότι μέχρι σήμερα το γεγονός αυτό έχει κοστίσει:
Σε ένα 3ο, αχρείαστο, Μνημόνιο.
Στους κεφαλαιακούς περιορισμούς, που ακόμη υφίστανται.
Στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, διάρκειας ενός αιώνα.
Στον οριζόντιο και αυτόματο «κόφτη».
Σε πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους, μέχρι σήμερα, 9 δισ. ευρώ».
«Συμπερασματικά» επεσήμαναν οι ίδιες πηγές, «υποχωρήσεις συνεχώς και παντού, διαπραγματευτικές ήττες και ψέματα είναι το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας».

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.