Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Λαγκάρντ: Πρώτα οι ...μεταρρυθμίσεις (=περικοπές) και μετά το χρέος

Αν τόσα χρόνια, αντί για τον ηλίθιο ευφημισμό "μεταρρυθμίσεις" χρησιμοποιούσαν το αληθές, που είναι "περικοπές και φόροι" θα καταλαβαίναμε καλύτερα τις ειδήσεις.
Βήματα πίσω από την πάγια θέση του ΔΝΤ, για ....
την άμεση απομείωση του ελληνικού χρέους, έκανε η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, όπως προκύπτει από δηλώσεις της μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
Ειδικότερα, ανέφερε πως η όποια αναδιάρθρωση του χρέους -που δεν θα είναι κούρεμα, αλλά μειώσεις επιτοκίων και επιμήκυνση διάρκειας δανείων- θα γίνει σε συνάρτηση με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας πως προέχουν οι μεταρρυθμίσεις. Είναι σαφές πως οι χθεσινές δηλώσεις της ταυτίζονται με τις δημόσιες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση της άμεσης ρύθμιση του χρέους, με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων, μετατίθεται για αργότερα.
Με τον τρόπο αυτό θα αποτελεί και μια διαρκή πίεση προς την Ελλάδα για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να λάβει, πιθανότατα με τη λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, τη μείωση του χρέους.


Ποτάμι: Οι δηλώσεις Λαγκάρντ ακυρώνουν την κυβερνητική προπαγάνδα

Οι δηλώσεις μετά τη χθεσινή συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με την επικεφαλής του ΔΝΤ «ακυρώνουν την προπαγάνδα» της κυβέρνησης δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας, κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι «κάνουν το άσπρο - μαύρο» σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Eurogroup της Δευτέρας.
«Μέρκελ-Λαγκάρντ φαίνεται πως δεν διαβάζουν τα κυβερνητικά nonpaper για να μάθουν την αλήθεια. Από τις επίσημες δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Μαξίμου, επιβεβαιώνουν ότι συμφώνησαν πως η διαφορά που είχαν για την επίτευξη των πλεονασμάτων του 3,5% θα καλυφθεί όχι με ελάφρυνση του χρέους, αλλά με τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.
Όπως σημείωσε ο ίδιος, «όλες οι διαφορές που είχαν οι εταίροι καλύφθηκαν με το πιο δυσμενές σενάριο για μας: το χρέος θα συζητηθεί αργότερα κι αφού εφαρμοστούν τα μέτρα». Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας, «η κ. Λαγκάρντ χαιρέτισε με καθαρό τρόπο τη συμφωνία της Ελλάδας για «την ικανοποίηση των απαιτήσεων του ΔΝΤ προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος συμμετοχής του Ταμείου στο πρόγραμμα».
«Παρ'όλα αυτά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει ακάθεκτη την προπαγάνδα της, κάνοντας το άσπρο-μαύρο. Και δεν το κάνει για τους βουλευτές. Αυτοί θα πουν 'ναι' σε ό,τι τους φέρουν. Το κάνει γιατί είναι το μόνο που ξέρει» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.

ΚΚΕ : Μεγάλη απάτη των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

«Τα "αντισταθμιστικά μέτρα" που επικαλείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για να δικαιολογήσει τη νέα σφαγή σε αφορολόγητο, συντάξεις, Εργασιακά, είναι μεγαλύτερη απάτη, ακόμη κι απ’ αυτήν του “παράλληλου προγράμματος”. Όχι μόνο γιατί τα μέτρα αυτά θα είναι απειροελάχιστα μπροστά σ’ αυτά που έχασαν και θα χάσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι και τα οποία θα δίνονται πάντα με την έγκριση των “θεσμών”, αλλά και γιατί θα αφορούν κυρίως τη στήριξη του κεφαλαίου, μέσω φοροαπαλλαγών και άλλων τέτοιων παρεμβάσεων, στο όνομα της ανάπτυξης».


Ν.Δ.: Για ποιο λόγο δεν ενημερώνει ο ΥΠΟΙΚ τον λαό για το Eurogroup;

Να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το τι συζητήθηκε στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας κάλεσε εκ νέου η Νέα Δημοκρατία τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
«Ο κ. Τσακαλώτος θα πρέπει, επιτέλους, να πάψει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά» ανέφερε η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της προσθέτοντας: «Του επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, το ερώτημα για ποιο λόγο δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι συζητήθηκε για τη χώρα μας στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας».