Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

«Καληνύχτα σας» είπε ο γυμνασιάρχης Μυτιλήνης που κάλυπτε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Το star επικοινώνησε με τον διευθυντή του σχολείου που ....
κατηγορείται ότι «κουκούλωσε» την σοβαρή υπόθεση και η απάντηση του αρκέστηκε σε δύο λέξεις: Καληνύχτα σας! Ο γυμνασιάρχης, παρά το σάλο που ξέσπασε και τις διαστάσεις που έλαβε η υπόθεση, καθώς έφτασε μέχρι τη Βουλή, δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι.


Αναφορά για το θέμα έκανε στη Βουλή ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης. Το star.gr επικοινώνησε με τον βουλευτή, ο οποίος είπε με την αναφορά του ζήτησε την «άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας μαθητών από τη συμπεριφορά του εν λόγω διευθυντή». Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο διευθυντής από τη στιγμή που υπήρχαν τόσο σοβαρές καταγγελίες, θα έπρεπε να... απομακρύνει τον ιδιοκτήτη του κυλικείου!

Όμως όπως είχαμε μεταδώσει και πριν λίγες ημέρες στο star.gr, ο καταδικασθείς επιχειρηματίας όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε από το σχολείο, αλλά συνέχισε για πέντε χρόνια να διατηρεί την επιχείρηση, ενώ ουδέποτε κινήθηκε ο παραμικρός διοικητικός έλεγχος από τα προϊστάμενα κλιμάκια της εκπαίδευσης, παρά τις καταγγελίες των γονέων .

Τι είχε συμβεί στη δίκη του επιχειρηματία

Τρεις γονείς μαθητριών, αναφέρθηκαν στην «κόλαση» όπως αποκάλεσαν την κατάσταση που έζησαν τα τρία κορίτσια ηλικίας τότε 12,5 και 14 ετών. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι γονείς, ο επιχειρηματίας τηλεφωνούσε και παρενοχλούσε το ένα από τα τρία παιδιά, έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις φιλούσε και έκανε και άλλες σεξουαλικού περιεχομένου χειρονομίες, όταν προσέρχονταν στην επιχείρηση στο σχολείο τους για να αγοράσουν προϊόντα. Ενώ μια από τις μητέρες κατέθεσε ότι με έντονου σεξουαλικού περιεχομένου φράσεις προσέβαλε την 14χρονη κόρη της. Μάλιστα γι' αυτό το λόγο πήρε το άλλο της παιδί από το σχολείο. Και οι τρεις γονείς κατέθεσαν ότι απευθύνθηκαν για το συμβάν στο διευθυντή του σχολείου, του έδειξαν μηνύματα, ο οποίος, όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν έπραξε αυτό που έπρεπε, συγκαλύπτοντας στην ουσία τον κατηγορούμενο.