Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Οργή συνταξιούχων για δικαστική απόφαση - 5 μήνες φυλάκιση, μετά από μήνυση του Γ.Μπουτάρη

Πάντως ο κ.Μπουτάρης δεν κάθισε στο σκαμνί, αν και απεκάλεσε "χαμένο κορμί" τον κ.Μανουσαρίδη. Ο κ.Μπουτάρης είναι αόρατος για τους δικαστές της Θεσσαλονίκης.
Με ποινή 5 μηνών φυλάκιση με ....
αναστολή, καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον Ηλία Μανουσαρίδη, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Δ.Θ.) και τώρα συνταξιούχο, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων Ο.Τ.Α.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΑ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣ.ΟΤΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ:ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΒΑΣ.ΓΕΩΡΓΕΙΟΥ Α´ 1 – Τ.Κ. 54640
ΤΗΛ./FAX: 2313317997, Θεσσαλονίκη 22-2-2017
Κιν. 6945197817

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Με ποινή 5 μηνών φυλάκιση με αναστολή, καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον Ηλία Μανουσαρίδη, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Δ.Θ.) και τώρα συνταξιούχο, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων Ο.Τ.Α.
Η ποινή επιβλήθηκε από το δικαστήριο ,μετά από μήνυση του Δημάρχου Γ. Μπουτάρη, για τις κινητοποιήσεις που έγιναν τον Οκτώβρη του 2011, αφού έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς και τις πρακτικές του ίδιου, καθώς και των στελεχών της Διοίκησης του Δήμου για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και του αγώνα των εργαζομένων.
Δικάστηκε με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης», επειδή ως πρόεδρος του Σ.Ε.Δ.Θ. , μαζί με άλλους εργαζόμενους, θέλησαν να κάνουν παρέμβαση στη σύσκεψη των Δημάρχων που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, με στόχο να χτυπηθούν οι τότε απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και να στηθεί απεργιακός μηχανισμός, -γεγονός που ομολόγησε ο ίδιος ο Δήμαρχος- και που γι΄αυτόν τον σκοπό ζήτησε τη συνδρομή του Γ΄Σ.Σ και επειδή η απάντηση ήταν αρνητική, αποφάσισε να δώσει την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτες.
Η πρόθεση των εργαζομένων δεν ήταν να διακόψουν τη συνεδρίαση των Δημάρχων αλλά να καταθέσουν τα αιτήματά τους και να ζητήσουν τη συμπαράσταση τους.
Ο Ηλίας Μανουσαρίδης στοχοποιήθηκε γιατί σαν πρόεδρος του συλλόγου του Σ.Ε.Δ.Θ., πρωτοστάτησε στην υλοποίηση των αγωνιστικών αποφάσεων που παίρνονταν από τα συλλογικά όργανα
Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης, στεκόμαστε σύσσωμοι στο πλευρό του διωκόμενου συνδικαλιστή και απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη για όσους ορθώνουν το ανάστημά τους, απέναντι στην αντεργατική πολιτική που και η διοίκηση Μπουτάρη υπηρετεί πιστά.
Τέτοιες αποφάσεις όπως η καταδίκη του συναδέλφου μας, έχουν σαν στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να κάμψουν την αγωνιστική δράση, μπροστά στα νέα αντεργατικά –αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζονται να φέρουν η Ε.Ε., το κεφάλαιο και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.