Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Σωστός ο Νίκος Μαστοράκης, αλλά ...αργά

Για το δυστύχημα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας που κόστισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων, αλλά ....
και για όσα έχουν ακολουθήσει του τραγικού γεγονότος, τοποθετήθηκε ο Νίκος Μαστοράκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook. Το ποστάρισμά του μάλιστα ήταν αρκετά αιχμηρό, μιλώντας για «χρησμένους ανακριτές και ανεγκέφαλους των social media» αλλά και για όσους «έχουν μίσος για ό,τι έχει ο άλλος και δεν έχουν εκείνοι».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Νίκου Μαστοράκη:

«Λαϊκά Δικαστήρια

Έγιναν όλοι εμπειρογνώμονες, αμέσως μετά χρίσθηκαν ανακριτές και κατέληξαν εισαγγελείς, οι ανεγκέφαλοι των social media. Έβγαλαν όλα τους τα απωθημένα για το "κακομαθημένο πλουσιόπαιδο με την Porsche" με κατάπτυστο ηλικιακό ρατσισμό και μίσος για ο,τι έχει ο άλλος και δεν έχουν εκείνοι. Λες και οι ίδιοι δεν γεννιόνται με το πάθος της ταχύτητας, το όνειρο μιας Porsche και το πόδι στο γκάζι. Την παγωμάρα, την ανατριχίλα του βασανιστικού βίντεο, τη διαδέχεται η αηδία για την ευτέλεια της ανθρωπινής στρεβλής σκέψης, που ελοχεύει σε καταπιεσμένα υποσυνείδητα περιμένοντας ανυπόμονα ένα τέτοιο φιτίλι, για να απελευθερώσει αξιοθρήνητες ριπές χολής. Άτιμος κενωνια -- το ευκολάκι για να βγάζουν οι ασήμαντοι την πίκρα της αποτυχίας τους. Άτιμος και ανέντιμος κενωνια του διαδικτύου, λέω εγώ, κενωνια που δεν έχει υπομονή να περιμένει, που καταδικάζει σε χρόνο μηδέν και που δεν επανορθώνει ποτέ τη συκοφαντική της υστερία, όταν το θύμα της κάποτε δικαιωθεί. Χάρις στην ελευθεροτυπία (και όχι ελευθερία) των ηλεκτρονικών μέσων, στο "δικαίωμα της γνώμης" προστέθηκε και το "δικαίωμα του μίσους".

O tempora, o mores».


Σχόλιο makpress:

Καλά τα λες κυρ Νίκο μου, αλλά τα λες τώρα που γέρασες και δεν έχεις πέραση στα κοριτσάκια. 

1) Όταν είχες τη δύναμη, προωθούσες από τις εκπομπές σου αυτόν τον κωλοπαιδισμό, που ευσύνοπτα περιγράφεις στο κείμενό σου....

2) Στο κείμενό σου βγάζεις τον ίδιο ρατσισμό με αυτόν που καυτηριάζεις:  τον ρατσισμό για τους "ασήμαντους", που δεν έχουν Porsche.