Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μπουτάρης θέλει να πάρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης 20 εκ.ευρώ δάνειο, αλλά να το συζητήσουν τα ...μεσάνυχτα !

Μετά την ανακοίνωση της Ημερήσιας Διάταξης της 4ης Τακτικής Συνεδρίασης του ...
Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπου το θέμα της δανειοδότησης του Δήμου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει συμπεριληφθεί 44ο στη σειρά, μεταξύ άλλων 72 θεμάτων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Δήμαρχος δεν κουράζεται να διαψεύδει τον εαυτό του, από τα πιο μικρά ως τα πιο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς -όπως, για παράδειγμα, η σύναψη δανείου μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Ο κ. Δήμαρχος, τον Σεπτέμβριο του 2016, είχε γνωστοποιήσει μέσω των ρεπορτάζ των ΜΜΕ, ότι θα ενημέρωνε τους επικεφαλής των παρατάξεων για το θέμα. Επίσης, αργότερα, στις 25 Οκτωβρίου 2016, στο δημοτικό συμβούλιο σε σύντομη τοποθέτησή του, είχε, επίσης, δεσμευτεί για ενημέρωση. Είναι προφανές ότι, αν έχεις στο νου σου τη συναίνεση, την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης, την ουσιαστική διαβούλευση με τους εκπροσώπους αυτών των πολιτών στο Δήμο, διαβουλεύεσαι αρκετούς μήνες προτού φέρεις το θέμα προς ψήφιση.
Όμως η διοίκηση του Δήμου όχι μόνον άλλα είπε κι άλλα έκανε, αλλά:

• Φέρνει άρον – άρον το θέμα του δανείου στην Οικονομική Επιτροπή.
• Διαφοροποιεί το ύψος του δανείου, τουλάχιστον αναφορικά με όσα διέρρεαν και αναφέρονταν τους προηγούμενους έξι μήνες.
• Μας καλεί να το συζητήσουμε 44ο μεταξύ 72 θεμάτων!

Μ’ αυτή τη μεθόδευση η διοίκηση επιχειρεί να περάσει το θέμα «μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα» και να κρατήσει τους Θεσσαλονικείς όσο μπορεί μέσα στο σκοτάδι.
Δεν ξέρουμε αν αυτή η απίθανη διοίκηση έχει στόχο να αυτοτρολάρεται, όμως η διαχείριση ενός ζητήματος που αφορά τη δανειοδότηση περίπου 20 εκ € (κατ’ αρχήν;) που θα δεσμεύσει όλους τους Θεσσαλονικείς αλλά και τις επόμενες διοικήσεις αποτελεί, τουλάχιστον, ακόμη ένα μνημείο προχειρότητας και ανοργανωσιάς. Και, τελικά, και τους πιο ανύποπτους συμπολίτες μας, τους καθιστά καχύποπτους».

Γραφείο παράταξης «ΕΝΤΑΞΕΙ» στο Δήμο Θεσσαλονίκης



4η  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με 72 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017, στις 16.00, η 4η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, 1ος όροφος).
Θα προηγηθεί η παρουσίαση των υπηρεσιών άθλησης που παρέχονται από τις δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία δεν κατέστη δυνατή στην 3η τακτική συνεδρίαση του Σώματος, ως θέμα που είχε συμπεριληφθεί στην Ημερήσια Διάταξη.
            Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη συνέχεια της συνεδρίασης είναι:

  • Έγκριση σύναψης και όρων χρηματοδοτικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
·         Εγκατάσταση δικτύου κάδων ανακύκλωσης αποβλήτων ιματισμού
·         Σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
·         Συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο δίκτυο ευρωπαϊκών πόλεων «EUROCITIES»
·         Μαθήματα τούρκικης γλώσσας για τον τουρισμό
·         Έγκριση κύκλων διαλέξεων για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τον Ιούλιο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018
·         Ημερίδα για την οδηγική συμπεριφορά και την ασφάλεια των ποδηλατών και παρουσίαση της ομάδας ποδηλασίας S.M.F. Team στην Θεσσαλονίκη
·         Υλοποίηση  των  προγραμμάτων των Σχολών Γονέων για το 2017 και  των ομάδων συμβουλευτικής στήριξης σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες
·         Συνδιοργάνωση επιστημονικής Ημερίδας με τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και το Τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης
·         Προγραμματισμός σειράς εκδηλώσεων για παιδιά με τίτλο «Κυριακές στα Σφαγεία» κατά τη χρονική περίοδο Μαρτίου - Απριλίου
·         Έγκριση προγράμματος και παράλληλων εκδηλώσεων του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης»
·         Συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης σε υποβολή χρηματοδοτούμενων προτάσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Horizon 2020»
·         Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε άπορους δημότες και πολύτεκνους
·         Εξέταση του αιτήματος των «Special Olympics» για παραχώρηση διαδρομής στο Δημοτικό κολυμβητήριο
·         Έγκριση ετήσιας εισφοράς του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία «Αγιορείτικη Εστία»
·         Έγκριση έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού, έτους 2016, του Δημοτικού Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Στυλιανός»
·         Απόδοση ποσού για την τακτική επιχορήγηση του ΝΠΔΔ «Οργανισμός Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας» (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.)
·         Αιτήματα δημοτών για απαλλαγές – μειώσεις τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς
·         Έγκριση ετήσιας εισφοράς του Δήμου Θεσσαλονίκης στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας»

·         Παράταση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του προγράμματος με τίτλο «ΑΡΣΙΣ - Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στον Δήμο Θεσσαλονίκης»