Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Βαρουφάκης: "Έβαλαν επίτηδες παρανοϊκούς φόρους για να μας σπρώξουν στο Grexit"

Την εκτίμηση ότι το 3ο μνημόνιο (του Αλέξη Τσίπρα) είναι το πραγματικό σχέδιο εξοδου της Ελλάδας από το ευρώ, εξέφρασε ο Γιάννης Βαρουφάκης σε ....
τηλεοπτική εκπομπή του ALPHA.

Όπως είπε στην εκπομπή Chekpoint, ο π.Υπουργος Οικονομικών, "οι θεσμοί ζήτησαν την παρανοϊκή αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 26% στο 29%, την αύξηση της προκαταβολής στο 100% και την αύξηση του ΦΠΑ ταυτόχρονα, γνωρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει στην ολοκληρωτική καταστροφή κι έτσι ανέμεναν ότι η κυβέρνηση της αριστεράς θα τα απορρίψει αφού είναι αυτονόητο ότι με τέτοια τρομακτική αύξηση φορων, το πρόγραμμα είναι καταδικασμένο να αποτύχει".

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση της αριστεράς τους την έφερε ! Ψήφισε τους παρανοϊκούς φόρους, που οδηγούν σε κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων και στάση πληρωμών, για να μην κάνει τη χάρη στον Σόιμπλε να φύγει όρθια από την ευρωζώνη. Θα φύγει αφού ολοκληρώσει την καταστροφή, με τέτοιους συντελεστές φόρων και ΦΠΑ.

Η επιβάρυνση των επιχειρήσεων για φόρους -άμεσους και έμμεσους- κοινωνικές εισφορές, συμπληρωματικούς φόρους, τεκμαρτούς φόρους, διαφορές φορολογικών ελέγχων, τέλη, πρόστιμα κ.λ.π. είναι περίπου στο 80% αυτή τη στιγμή, ενώ στις γειτονικές χώρες είναι στο 15% - 25%.

Στο 4ο μνημόνιο που θα φέρει η αριστερά, οι φόροι θα ανέβουν προφανώς στο 99%, ώστε να επιταχυνθεί το κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων και η καταστροφή όλων των κανονικών θέσεων εργασίας.

Παίζουμε τους θεσμούς με το σύστημα "γκολ εσείς; σέντρα εμείς;". Οι Ευρωπαίοι ζητούν επίτηδες παρανοϊκά φορολογικά μέτρα για να δουν ως πού μπορούμε να φορολογήσουμε για να μην μειώσουμε τς δαπάνες του δημόσιου τομέα και βλέπουν έκπληκτοι ότι είμαστε έτοιμοι να βάλουμε και φόρο 101% αρκεί να μη συγκρουστούμε με τους δημοσίους υπαλλήλους και χάσουμε τις μπετόν αρμέ ψήφους τους.