Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

"Διαπραγμάτευση" : Πανηγυρίζει η κυβέρνηση, "θα βάζουμε φόρο 1 ευρώ με το ένα χέρι, θα το δίνουμε με το άλλο"

«για κάθε ένα ευρώ μέτρα επιβάρυνσης αντίστοιχα ένα ευρώ μέτρα ανακούφισης».
Ε, αφού το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, γιατί να μπείτε σε τόσο κόπο;
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα σε....
μικρής διάρκειας σύσκεψη που είχε με συνεργάτες του (Παππά, Βερναρδάκη, Φλαμπουράρη, Τζανακόπουλο) μετά την ενημέρωση που του έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του κρίσιμου για την Ελλάδα Eurogroup.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του φιλοκυβερνητικού Newsbomb.gr, ο πρωθυπουργός φέρεται να εξέφρασε στους επιτελείς του την ικανοποίησή του, διότι - όπως τόνισε - εκπληρώθηκε ο βασικός στόχος που είχε θέσει, δηλαδή το ουδέτερο δημοσιονομικό ισοζύγιο για μετά το 2018.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας επισήμανε στους στενούς συνεργάτες πως τα παραπάνω μεταφράζονται στη φράση «για κάθε ένα ευρώ μέτρα επιβάρυνσης αντίστοιχα ένα ευρώ μέτρα ανακούφισης». Κατά τις ίδιες, πάντα, πηγές, ο πρωθυπουργός φέρεται να εκτιμά πως αυτό θα αποτυπώνεται στο τελικό κείμενο της συμφωνίας, όπως είχε δεσμευτεί.


Υπενθυμίζουμε, ότι το βασικό περίγραμμα της υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας είχε παρουσιάσει κατ’ αποκλειστικότητα το Newsbomb.gr πριν λίγες ημέρες. Είχαμε τότε αποκαλύψει, πως στόχος της κυβέρνησης ήταν αυτό ακριβώς, το «ουδέτερο δημοσιονομικό ισοζύγιο».

Μάλιστα, παρουσιάσαμε τα «αντίδωρα» που διεκδικούσε στην εμφανή υποχώρηση αποδοχής της μείωσης του αφορολόγητου και της σταδιακής κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς», που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις στις συντάξεις, όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ, των φορολογικών συντελεστών, ακόμα και το δάνειο απ' την Παγκόσμια Τράπεζα προκειμένου να αξιοποιηθεί για κοινωνικούς σκοπούς και μάλιστα να μην περιλαμβάνεται στο χρέος.

Απομένει, βέβαια, τα παραπάνω να αποτυπωθούν στο τελικό κείμενο. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, φέρεται ότι εξέφρασε σχετική αισιοδοξία για το θέμα αυτό.