Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Απέλυσαν συνδικαλίστρια τα ΜΙΚΕΛ, τους όρμησε το ΚΚΕ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και...

Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Απόλυση συνδικαλίστριας, εργαζόμενης της αλυσίδας καταστημάτων – επιχείρησης καφέ, «MIKEL COFEE COMPANY» στη Δράμα.

Τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που, με πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση, αποφασίστηκαν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζονται και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν εξοπλίσει τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας, ενάντια στους εργαζόμενους, οι οποίοι τρομοκρατούνται με κάθε μέσο ώστε να αποδεχθούν αδιαμαρτύρητα την βαθύτερη εκμετάλλευσή τους.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας τέτοιας επιχείρησης, της αλυσίδας καταστημάτων – επιχείρησης καφέ, «MIKEL COFEE COMPANY», που στο παρελθόν έχει απασχολήσει σχετικά με την απαίτηση της προς τους εργαζόμενους να υπογράφουν «ρήτρα εμπιστευτικότητας», υπό την απειλή της μη πρόσληψης τους κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, ή ακόμα και με απόλυση τους. Μάλιστα για το θέμα αυτό το ΚΚΕ είχε πραγματοποιήσει κοινοβουλευτική παρέμβαση με αρ. πρωτ. 7787/16.04.2014.
Στην προσπάθεια να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους εργασίας, η εργοδοσία της ετερόρρυθμης εταιρίας «Τζίρκας Ευστάθιος του Νικολάου και ΣΙΑ ΕΕ», που εδρεύει στη Δράμα και λειτουργεί στη Δράμα το κατάστημα – επιχείρηση καφέ, «MIKEL COFEE COMPANY», προχώρησε, στις 8.2.2016, σε απόλυση εργαζόμενης συνδικαλίστριας, αντιπροέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας.
Η συγκεκριμένη εργαζόμενη είχε προσληφθεί στις 23.06.2014, ως λαντζιέρα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και με πλήρη απασχόληση. Όταν όμως γνωστοποιήθηκε στην επιχείρηση η συνδικαλιστική της ιδιότητα, η εργοδοσία, με στόχο τον εξαναγκασμό της σε παραίτηση, αλλά φυσικά και την τρομοκράτηση των συναδέρφων της, ξεκίνησε πόλεμο εναντίον της συνδικαλίστριας με συκοφάντηση της απέναντι στους συναδέρφους της, με απειλές και προσβολές προς την ίδια, ακόμα και με απομόνωση της στον χώρο της αποθήκης του καταστήματος, ως τιμωρία.
Επειδή η ίδια δεν υπέκυψε και δεν αποποιήθηκε την συνδικαλιστική της ιδιότητα, αντίθετα συνέχισε να διεκδικεί την καταβολή απλήρωτων δεδουλευμένων γι’ αυτή και για τους συναδέρφους της, καθώς και τη μη μεταβολή της εργασιακής της σύμβασης, η εργοδοσία προχώρησε και στην απόλυση της.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
• Να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση της εργαζόμενης από την εργοδοσία της ετερόρρυθμης εταιρίας «Τζίκρας Ευστάθιος του Νικολάου και ΣΙΑ ΕΕ»,
• Να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων.

Ο βουλευτής
Γιάννης Δελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου