Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Σφαγιασθήτω! Α λα τούρκα.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Είναι χαραγμένος στη μνήμη μου ο απαίσιος χαρακτηρισμός που προσέδωσε εντός της Βουλής η ζωόφιλη βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» κ. Ζαρούλια σε όλους τους λαθρομετανάστες αποκαλώντας τους «υπανθρώπους». Στη ///
φωτογραφία μπορείτε να θαυμάσετε ένα υπανθρωπάκι. Γεννήθηκε στο νοσοκομείο του Κιλκίς προ ημερών. Πιο πίσω άλλα δύο μεγαλύτερα υπανθρωπάκια και σε πρώτο πλάνο οι  υπάνθρωποι γονείς που μπανιάρουν το νεογέννητο στην ύπαιθρο.  

            Αυτοί είναι οι κατά πολλούς «λαθροέποικοι» ή «λαθροεισβολείς» που κατακλύζουν τη χώρα μας ελέω του μεγαλοφυούς σχεδίου της κερα-Τασίας και της παρέας της. Είναι οι τζιχαντιστές που θα αφανίσουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό εξισλαμίζοντας την Ευρώπη. 

            Αυτοί είναι υπεύθυνοι για ό,τι μας συμβαίνει; Δεν έχουν καμμία ευθύνη οι ημεδαποί πλαστογράφοι ταξιδιωτικών εγγράφων και αδειών διαμονής, οι ημεδαποί εκμεταλλευτές/διακινητές ανθρώπων και άλλες πολλές κατηγορίες ημεδαπών κυκλωμάτων που συντηρούν όλη αυτή τη μπίζνα του προσφυγικού/μεταναστευτικού; Προ πάντων δεν είναι υπεύθυνοι όσοι μας κυβέρνησαν που ανέχθηκαν και εξακολουθούν να ανέχονται όλα αυτά τα κυκλώματα; Θέλοντας ως νομικός να ακριβολογώ, δεν θα τους αποκαλέσω όλους αυτούς «πρόσφυγες», διότι ήλθαν από την Τουρκία, όπου είχαν βρει ασφαλές καταφύγιο, εξ ου και έπαψαν να είναι πρόσφυγες. Ακόμη και τους Σύρους. Είναι λαθρομετανάστες, αλλά δεν είναι υπάνθρωποι.

            Ας δούμε, όμως, και μία άλλη άποψη: την Παρασκευή 26.02.2016, η Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου ήταν καλεσμένη του Γερμανού Προέδρου Joachim Gauck στο φετινό Bellevue Forum, που πραγματοποιήθηκε  στο Βερολίνο, με θέμα την «Προσφυγική κρίση στην Ευρώπη». Το βασικό θέμα του Bellevue Forum, ήταν η πρόσληψη του προσφυγικού ζητήματος μέσα από τις διαφορετικές πολιτικές, κοινωνικές και ιστορικές πτυχές των επιμέρους χωρών της ΕΕ που εμπλέκονται άμεσα στο πρόβλημα. 

            Στην παρέμβασή της η Άννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι 
            «για την Ευρώπη η κρίση αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε ευκαιρία εμπλουτισμού του εργατικού δυναμικού της γηράσκουσας Ηπείρου, αλλά προϋπόθεση είναι η δημιουργία νέων ισχυρών ευρωπαϊκών μηχανισμών (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου), η αλλαγή των υφιστάμενων προβληματικών (Δουβλίνο ΙΙ) και η απαρέγκλιτη τήρηση του action plan μεταξύ ΕΕ- Τουρκίας».

             Με 1.500.000 Έλληνες άνεργους και 300.000 Έλληνες μετανάστες [τον ανθό του ελληνικού εργατικού δυναμικού] τολμά η κ. Άννα μας να μιλάει για τον εμπλουτισμό του εργατικού δυναμικού τής γηραιάς ηπείρου. Δεν θα μπορούσε π.χ. να πει ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα γηράσκοντος εργατικού δυναμικού, αφού 300.000 νέοι έχουν φύγει στην Ευρώπη και 1,5 εκ. αναμένουν ματαίως να βρουν δουλειά εξ αιτίας και της δικής της πολιτικής; Τί την κόφτει, αν γηράσκει το εργατικό δυναμικό των άλλων χωρών; Γιατί ενδιαφέρεται να βρει δουλειά στους «υπανθρώπους», αφού δεν έχει λύσει το πρόβλημα της ανεργίας των Ελλήνων; Γιατί δεν εκφωνεί λόγο για την απαράδεκτη πολιτική των ελληνικών μνημονιακών κυβερνήσεων που συνθλίβουν τις πολύτεκνες οικογένειες, αλλά και τις οικογένειες γενικώς, ώστε να επιδεινωθεί το δημογραφικό;    

            By the way που λένε οι μορφωμένοι, πόσα μέλη αριθμεί αυτό το «Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη»; Και τί ακριβώς πρεσβεύει; Για ποιές μεταρρυθμίσεις ανησυχεί ότι καθυστερούν;

            Και άλλη άποψη, αφού, ως γνωστόν οι απόψεις είναι όπως οι κώλοι, εξ ου και όλοι έχουμε. Ξυδάκης, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών: «Με τους πρόσφυγες θα λύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα». Με άλλα λόγια: πηδηχτείτε με τους πρόσφυγες, γιατί χανόμαστε. Δεν μου γ…σαι λέω ‘γω;

            Και πάνω στον κακό χαμό πλακώνει και ο στρατηγός Συναδινός, ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, και ξεχέζει πατόκορφα τόσο τους Τούρκους όσο και τους Ευρωπέους ηγέτες λέγοντας εντός του Ευρωκοινοβουλίου:
«Κύριε Πρόεδρε, προχθές πραγματοποιήθηκε η Διάσκεψη Κορυφής μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας. Τα αποτελέσματα αυτής ήταν όχι απλά απογοητευτικά αλλά ένα διπλωματικό Βατερλό για τους ηγέτες της Ένωσης. Είκοσι οχτώ τουρκολάγνοι ηγέτες με ανάστημα νάνου κάθονταν και άκουγαν έναν στυγνό εκβιαστή, έναν κοινό απατεώνα, τον Νταβούτογλου, να θέτει όρους παράδοσης και υποταγής.
   Θα αναφέρω τέσσερις από τους απαράδεκτους όρους που μεταξύ άλλων έθεσε: επιπλέον χρηματοδότηση τρία δισεκατομμύρια ευρώ, ευνοϊκότερο καθεστώς χορήγησης βίζας, πρώτα εκκένωση των ελληνικών νησιών από πρόσφυγες και μετά να ξεκινήσει η επαναπροώθηση λαθρομεταναστών, άμεση επανεκκίνηση πέντε κεφαλαίων της ενταξιακής πορείας.
Κύριοι, όπως έχουν γράψει Οθωμανοί λόγιοι: Ο Τούρκος είναι πνευματικά βάρβαρος, θεομπαίχτης, αγύρτης και βρομιάρης. Ο Τούρκος είναι σαν το σκυλί· κάνει τον άγριο, αλλά όταν πρέπει να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο το βάζει στα πόδια. Ο μόνος ουσιαστικός τρόπος να αντιμετωπίσεις τον Τούρκο είναι με πυγμή και αποφασιστικότητα. Τέτοια χαρίσματα όμως λείπουν από τους εκλεγμένους και μη πολιτικούς αφεντάδες της Ευρώπης. Έχετε ξεπουληθεί στον Οθωμανό Ερντογάν".

Εξ αφορμής της τακτικής της Τουρκίας που εκμεταλλεύεται στο έπαρκο το μεταναστευτικό σε βάρος ημών που είμαστε χαϊβάνια και ανοίγουμε τα σύνορά μας, ως μη οφείλαμε. Δεν αντέχουμε να δεχθούμε άλλους ανθρώπους, όχι υπανθρώπους. Απλά πράγματα. Και η Τουρκία θέλει να μας στέλνει καραβιές, για να ασκεί τη δική της πολιτική, ενώ εμείς συνεχίζουμε να μιλάμε για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τη γείτονα χώρα μετρώντας Ίμια, Ακίναρους, Ηλιάκηδες και γκρίζες ζώνες.  

            Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε δριμεία δουλική ανακοίνωση στηλιτεύοντας τη στάση του κ. Συναδινού με τον τίτλο: «Ευχαριστούμε κ. Σουλτς». Ευχαρίστησαν τον Σουλτς που, ως πρόεδρος της Ευρωβουλής, απέβαλε από την αίθουσα τον κ. Συναδινό βάζοντας, έτσι, στη θέση της τη ΧΑ, επειδή οι ίδιοι οι παστόκοι έχουν κάνει τόσο κακό στην πατρίδα που δεν καταφέρνουν να απομονώσουν τη ΧΑ. Και τον απέβαλε με το αιτιολογικό ότι εκφράσθηκε ρατσιστικά και με τρόπο που προσβάλλει τις αξίες της Ευρώπης και του ανθρώπου. Ουάου!

            Από την πλευρά τής ΝΔ η κ. Βόζεμπεργκ δήλωσε:
            «Είναι πρωτοφανές περιστατικό και είναι σε βάρος της Ελλάδας το γεγονός ότι αποβάλλεται ένας Έλληνας ευρωβουλευτής. Είναι προσβολή για τη χώρα μας και η είδηση δυστυχώς θα φιλοξενηθεί στον εγχώριο και διεθνή Τύπο με αρνητικά σχόλια σε βάρος της Ελλάδας. Οι ευρωβουλευτές εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό. Ήταν μια αρνητική στιγμή, την ώρα που η Ελλάδα υποστηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες για το προσφυγικό και ασκήθηκε σκληρή κριτική στην Τουρκία και στα κράτη-μέλη που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις της Ε.Ε. Όμως, είναι άλλο πράγμα η κριτική και άλλο πράγμα οι ύβρεις και οι ρατσιστικές θέσεις που αντίκεινται στη φιλοσοφία, στις αρχές και στις αξίες της Ε.Ε.».

            Για τις αξίες και τις αρχές της Ευρώπης παραπέμπω στους Δανούς που παίρνουν όλα τα χρήματα και τιμαλφή των προσφύγων που περνάνε τα σύνορά της και σε όλους ανεξαιρέτως που κάνουν τα στραβά μάτια, όταν οι σκοπιανοί συνοριοφύλακες σπάνε στο ξύλο, στην καλλίτερη περίπτωση, όσους προσπαθούν περάσουν τα σύνορά τους, αν δεν εξαπολύουν εναντίον τους τα λυκόσκυλα να τους ξεσκίσουν.  

            Ασφαλώς στα πλαίσια αυτών των ευρωπαϊκών αξιών οι ευρωβουλευτές τής ΝΔ ψήφισαν κατά της διερεύνησης του σκανδάλου του σχετικού με τη διαχρονικά σταθερή αξία που ακούει στο όνομα VW.


            Θα τελειώσω με το εξαίσιο άρθρο του κ. Θάνου Τάκη. Αφορά όλους. Και όσους πιστεύουν σε Θεό και όσους είναι άθεοι. Αρκεί να είναι άνθρωποι. Προ πάντων όσους θέλουμε να αποκαλούμεθα «ορθόδοξοι χριστιανοί». 

            Κι’ αν παρ’ όλ’ αυτά μάς ενοχλούν οι λαθρομετανάστες, μην τα βάζουμε μ’ αυτούς, αλλά με εκείνους που τους έφεραν και τους ευχαριστούσαν που διάλεξαν τη χώρα μας ως τόπο κατοικίας, όπως ο νυν ΠτΔ, ο ΓΑΠ και άλλα εδώδιμα φρούτα. Να μην ξεχάσουμε και τον Ντέπιουτη που ως ΥπΕξ είχε ταχθεί υπέρ των βομβαρδισμών στη Συρία, ώστε να τελειώνει με το «καθεστώς» Άσσαντ, ενώ εγνώριζε ότι τους αντάρτες, καθώς και το Ισλαμικό Κράτος, χρηματοδοτούν οι ίδιες οι ΗΠΑ και ότι οι βομβαρδισμοί θα επιτείνουν το προσφυγικό πρόβλημα.  

Σώτος παλαβός


Υ.Γ. Πολλοί διερωτώνται, γιατί τόσοι νέοι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους τη Συρία αντί να μείνουν  να πολεμήσουν. Κι’ αν είναι αντιρρησίες συνείδησης; Για ρωτήστε τον κ. Καρανίκα να σας πει. Κι’ όταν τον ρωτήσετε, πείτε του να σας δώσει και το στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού που έχει εκπονήσει ως ο αρμόδιος επί του θέματος ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου