Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Καμμένος: Ναι μεν, αλλά... - Γεροβασίλη : καλά, θα το σκεφτούμε...

Ο Καμμένος είναι πράγματι πατριώτης, δεν αμφισβητούμε τον πατριωτισμό του. Όμως .... πάνω από τον πατριωτισμό, είναι ...η καρέκλα. Έτσι, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε μεν την παραίτηση Μουζάλα σήμερα, ώστε όταν πάει στη σύνοδο κορυφής ο ...
Τσίπρας να μην είναι υπουργός ο Μουζάλας, αλλά δεν λέει ότι θα παραιτηθεί ο ίδιος, αν δεν αποπεμφθεί ο Μουζάλας. Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν το δούλεμα της παμπόνηρης Γεροβασίλη στον Καμμένο, που του είπε "καλά, θα το σκεφτούμε, κάτσε να περάσει η σύνοδος και μετά τα δούμε το θέμα". Μάλλον δεν θα αποπεμφθεί ο Μουζάλας και μάλλον δεν θα παραιτηθεί ούτε ο Καμμένος. Τη λύση ΙΣΩΣ δώσει ο ίδιος ο Μουζάλας, αν παραιτηθεί ενώ οι σύντροφοί του θα τον παρακαλούν να μείνει. Πάντως, το θέμα του ονόματος, δεν απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν τον απασχόλησαν οι δηλώσεις Φίλη, που δεν αποπέμφθηκε. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και οι συριζαίοι δεν θα αφήσουν τις καρέκλες για "εθνικά θέματα", αφού απ΄αυτά δεν χάνουν ψήφους.


Μετά μάλιστα τη συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων ο κ. Καμμένος εξερχόμενος του Μαξίμου δήλωσε μεν ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, αλλά όχι ο κ. Μουζάλας. Και εξ αυτού ζήτησε να παρθεί σήμερα, με την επιστροφή Μουζάλα, μία απόφαση.
Στον κ. Καμμένο απάντησε επί της ουσίας η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη η οποία κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών δήλωσε πως οι οποίες αποφάσεις θα ληφθούν με την επιστροφή του κ. Τσίπρα από τις Βρυξέλλες.

Όπως όλα δείχνουν το κυβερνητικό «θρίλερ» θα συνεχιστεί πιθανότατα το Σαββατοκύριακο με την κυρίαρχη αυτή τη στιγμή άποψη στο Μαξίμου αλλά και σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ να είναι ότι «κατανοούμε την αντίδραση του κ. Καμμένου» αλλά ένα λάθος εν τη ρύμη του λόγο του όποιου υπουργού, για το οποίο μάλιστα ζήτησε και συγγνώμη, «δεν μπορεί να οδηγήσει στην παραίτηση του».
Στην απόφαση για αποπομπή - παραίτηση του κ. Μουζάλα αντιδρά και η πλειοψηφία της Κ.Ο. και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Παιδείας Νίκου Φίλη και τον υπεύθυνο Τύπου του συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό Γιώργου Κυρίτση να δηλώνουν ο μεν πρώτος ότι ήταν μια «ατυχής» έκφραση του κ. Μουζάλα ο δε δεύτερος ότι ήταν «ασήμαντη» η δήλωση του υπουργού.

Σε κάθε περίπτωση στην απόφαση του Πρωθυπουργού θα παίξουν ρόλο και οι εξελίξεις στη σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Το πώς όμως θα ερμηνευθεί η όποια απόφαση από το επιτελείο του Πρωθυπουργού είναι ένα θέμα προς διερεύνηση. Το σίγουρο είναι ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η προσπάθεια να μεταπεισθεί ο κ. Καμμένος θα συνεχιστούν μέχρι και την ύστατη ώρα ενώ το αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες δεν αποκλείεται να είναι εκείνη η φόρμουλα που θα επιτρέψει είτε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να υπαναχωρήσει είτε τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει ακόμη και σε έναν μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου