Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Η έκθεση της ΓΓΔΕ αποκαλύπτει πώς ΛΗΣΤΕΥΘΗΚΕ και ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΗΚΕ ο ξεφτίλας* ελληνικός λαός με φόρους

Ο σύγχρονος τρόπος για να υποδουλώσεις έναν λαό, είναι να τον τσακίσεις στη φορολογία (όχι εσύ, οι πουλημένοι υποτακτικοί σου στη χώρα), ώστε να μην μπορεί να πληρώσει τους φόρους του, άρα να υπερχρεωθεί (να σου χρωστάει για πάντα) και να ...
ξεπουλήσει ό,τι δημιούργησε με κόπο.

Όλα είναι εύκολα, αρκείς να βρεις ντόπιους συνεργάτες, πρόθυμους να επιβάλλουν χαράτσια, αρκεί να κρατούν αυτοί την καρέκλα, να φάνε μερικά κοκαλάκια.


Ο μηχανισμός δουλεύει άψογα, αφού στην Ελλάδα, μπορείς να κάμψεις την αξιοπρέπεια και τις αντιστάσεις οποιουδήποτε, να τον κάνεις πιστό σκυλί σου, αρκεί να τον διορίσεις στο δημόσιο. Για ένα διορισμό στο δημόσιο ή για τη διατήρηση των προνομίων του αν είναι ήδη διορισμένος, συναινεί στην ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας και του μέλλοντος των παιδιών του, αρκεί να βολευτεί αυτός στο δημόσιο.  Γνωρίζοντας το πάθος του Έλληνα για το δημόσιο, οι πολιτικοί τον εκμαυλίζουν, τον υποτάσσουν, τον αδρανοποιούν με διορισμούς κι έτσι ανενόχλητοι ξεπουλούν την πατρίδα, παίρνοντας την προμήθειά τους. Και τα υποζύγια δεν αντιδρούν, μπας και διοριστούν στο δημόσιο ή κρατήσουν τη δουλειά τους...

* τώρα κατάλαβες που πάει το "ξεφτίλας" του τίτλου.

Η ΕΙΔΗΣΗ:

Ο ένας στους δύο Έλληνες χρωστά στο Δημόσιο, ο ένας στους πέντε έχει υποστεί κατάσχεση σε τραπεζικό του λογαριασμό, μισθό, σύνταξη ή ενοίκιο! 

Στοιχεία-φωτιά για την πρωτοφανή υπερχρέωση και το φοροκυνηγητό των Ελλήνων από τα Μνημόνια περιλαμβάνει η απολογιστική έκθεση της ΓΓΔΕ για το 2015: 

-4,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι επί συνόλου 8,6 εκατομμυρίων χρωστούν συνολικά 86,3 δισ. ευρώ στην Εφορία, αλλά το κράτος μπορεί να εισπράξει μόνο τα 10,13 δισ. ευρώ!

-Τη διετία 2014-2015 οι Δ.Ο.Υ και τα Ελεγκτικά Κέντρα πραγματοποίησαν 1.613.122 κατασχέσεις σε καταθέσεις και εισοδήματα οφειλετών του Δημοσίου. 

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την πρωτοφανή υπερχρέωση και οικονομική εξαθλίωση που υπέστησαν εκατομμύρια Ελληνικά νοικοκυριά εξαιτίας της υπερφορολόγησης την οποία προκάλεσε η εφαρμογή των Μνημονίων προκύπτουν από την έκθεση απολογισμού δράσεων των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το έτος 2015, η οποία δημοσιοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο διαδίκτυο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, οι Έλληνες φορολογούμενοι που έχουν φορτωθεί με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έφθασαν τα 4.305.153 άτομα την 1η-1-2016, υπερβαίνοντας πλέον το 50% του συνόλου των ενηλίκων πολιτών που είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικών δηλώσεων! 

Το συνολικό ποσό ληξιπρόθεσμων χρεών που οφείλουν οι 4.305.153 φορολογούμενοι έφθασε τα 86,298 δισ. ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να υπολογίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Τελωνεία. Ουσιαστικά, το αβίαστο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι τα Μνημόνια κατέστρεψαν οικονομικά τα περισσότερα Ελληνικά νοικοκυριά και είχαν ως αποτέλεσμα να φθάσουμε στο σημείο 1 στους 2 Έλληνες να είναι πλέον οφειλέτης ληξιπρόθεσμου χρέους προς το Δημόσιο! 

Είναι προφανές ότι τα αλλεπάλληλα φοροεισπρακτικά μέτρα που επιβλήθηκαν την περίοδο 2010-2015, με την εφαρμογή των Μνημονίων, οδήγησαν περισσότερα από 4,3 εκατομμύρια Έλληνες στην υπερχρέωση και τους έφεραν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τους φόρους τους. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης της ΓΓΔΕ, από τα 86,298 δισ. ευρώ του συνολικού ποσού των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, τα 51,647 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 60% (59,84% για την ακρίβεια), είναι χρέη που δημιουργήθηκαν την χρονική περίοδο από την 1η-1-2011 έως την 1η-1-2016. 

Επιπλέον, από τα 86,298 δισ. ευρώ του συνολικού ποσού των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, μόνο τα 10,133 δισ. ευρώ ή ποσοστό 11,7% θεωρούνται ουσιαστικά ως «εισπράξιμα»! Τα υπόλοιπα 76,165 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 88,3% των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο είναι πιο δύσκολο έως αδύνατο να εισπραχθούν!

περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου