Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ο καταργημένος ΕΝΦΙΑ και το αφορολόγητο των 12000

Κάπως ετσι έγινε η υφαρπαγή των ψήφων με κατάργηση στα λόγια του Ενφια των έκτακτων εισφορών που έγιναν μόνιμα μέτρα και φυσικά το αφορολόγητο των 12000 που σημερα γινεται...
7000 απο 9545

Αλλά τα πρόβατα δεν ξυπνάνε ........
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ

O ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος σε δηλώσεις του την Παρασκευή, έκανε λόγο για μία από τις βασικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ.


Μιλώντας, στον ραδιοσταθμό Βήμα Fm, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που θεωρεί ότι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ συγκεκριμένα θα πρέπει να συνοδευτεί με μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση.

«Πρώτα απ’ όλα», είπε, «αυτή η φορολογική μεταρρύθμιση θα πρέπει να έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την επαναφορά ενός αφορολόγητου ορίου εισοδήματος το οποίο αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι στις 12.000 ευρώ», εξηγώντας ότι με βάση τα σημερινά μεγέθη θα πρέπει να επανέλθει το αφορολόγητο όριο των 12.000.

ΣΗΜΕΡΑ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά και οι δανειστές θέτουν τον ίδιο στόχο για την τελική απόδοση από τις αλλαγές στο φορολογικό, αλλά υπάρχουν διαφωνίες ως προς τις επιμέρους πλευρές. Το οικονομικό επιτελείο κατέθεσε την αντιπρόταση για την απαίτηση των δανειστών να μειωθεί το έμμεσο αφορολόγητο όριο από τις 9.545 ευρώ στις 7.000 ευρώ, η οποία εξετάζεται από τα τεχνικά κλιμάκια. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, «εμείς κοιτάμε να μην μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά εάν μειωθεί κατά 100- 200 ευρώ θα είναι επιτυχία».

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου