Ελάτε, ας αφήσουμε τις υποκριτικές γελοιότητες και το στρουθοκαμηλισμό κι ας πούμε αλήθειες. Την τράπεζα HSBC, την έμαθαν οι έλληνες μεγαλοκαταθέτες από ένα χρηματιστηριακό γραφείο με έδρα την Αθήνα, με ιδιοκτήτες εβραϊκής καταγωγής συμπατριώτες μας, οι οποίοι διαχειριζόταν κυρίως χρήματα των ...
ομοδόξων συμπολιτών και κάποιων άλλων Ελλήνων. Και επέλεξαν την HSBC επειδή είναι εβραϊκής ιδιοκτησίας. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εβραίοι παγκοσμίως έχουν ιδιαίτερη έμφαση στα χρηματοοικονομικά, μια παράδοση αιώνων και τα καταφέρνουν πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα, όπως οι Κενυάτες στον Μαραθώνιο, οι Ιταλοί στη ζαχαροπλαστική και οι Έλληνες στη ...διχόνοια κ.λ.π.
ομοδόξων συμπολιτών και κάποιων άλλων Ελλήνων. Και επέλεξαν την HSBC επειδή είναι εβραϊκής ιδιοκτησίας. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εβραίοι παγκοσμίως έχουν ιδιαίτερη έμφαση στα χρηματοοικονομικά, μια παράδοση αιώνων και τα καταφέρνουν πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα, όπως οι Κενυάτες στον Μαραθώνιο, οι Ιταλοί στη ζαχαροπλαστική και οι Έλληνες στη ...διχόνοια κ.λ.π.
Όταν "έσκασε" η "λίστα Λαγκάρντ", οι Έλληνες πολιτικοί διαπίστωσαν ότι το 90% των χρημάτων που εμφανίζονται εκεί, ανήκουν σε συμπατριώτες μας εβραίους -πιθανότατα με κάθε νομιμότητα- αφού το κεντρικό πρόσωπο της λίστας και της διαχείρισης είναι ο Σάμπυ Μιονί.
Ο Μιονί πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγόρησε τους διώκτες του ως "αντισημίτες" κι έτσι όλοι θέλουν να πετάξουν την "καυτή πατάτα" από τα χέρια τους, για να μην τους πουν "αντισημίτες" και τρέχουν και δεν φτάνουν. Ήδη ο κ.Μιονί υπέβαλλε δεκάδες μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων, εκδοτών κλπ, σε διεθνή δικαστήρια, για "συκοφαντική δυσφήμιση".
Ας τελειώνουμε λοιπόν με το παραμύθι και την υποκρισία. Στους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, δεν θα τολμήσει κανείς να "βάλει χέρι", ούτε θα αποδώσει τίποτε στο δημόσιο. Ελάτε, όλοι το ξέρουμε, φτάνει πια ο στρουθοκαμηλισμός.
Έτσι, ο αρχιπαπατζής υπουργός Οικονομικών, που ήταν λαλίστατος πριν γίνει υπουργός και έταζε σφαγές των ατόμων που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ, ρούφηξε το αβγουλάκι του όταν κατάλαβε τι πάει να κάνει και ψάχνει άλλες λίστες, που θα έχουν πιο εύκολα "θύματα".
Με τις επόμενες λίστες λοιπόν, ναι, θα είναι σκληροί. Με τη Λαγκάρντ, θα πιουν το χαμομήλι τους και θα ησυχάσουν. Ας τελειώνει πια η υποκριτική συζήτηση. Φοβούνται. Τόσο απλά, τόσο ειλικρινά.
Δύο ηθοποιοί στη λίστα της UBS με 1,5 εκατ. ο καθένας – Τι αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.
Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες ελέγχου της λίστας που έχουν παραδώσει στις ελληνικές αρχές οι φορολογικές αρχές της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπως ανέφερε την Τετάρτη στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
«Σε αντίθεση με τα όσα έγιναν με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, οι εισαγγελικές αρχές ήδη έχουν ταυτοποιήσει εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. ευρώ έως 12 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και προσέθεσε ότι «τα αποτελέσματα θα είναι γρήγορα και θεαματικά, όχι για να χρησιμοποιηθούν σαν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αλλά γιατί πιστεύουμε ότι την ώρα που ο πολίτης πληρώνει, οφείλουμε να αποδώσουμε φορολογική δικαιοσύνη και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται οι εισαγγελείς και οι υπηρεσίες».
Ανέφερε δε ότι για το ίδιο θέμα αναμένεται σύντομα στην Αθήνα ο αρμόδιος υπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα βρίσκονται τρανταχτά ονόματα από το θέατρο, την τηλεόραση αλλά και τον δικηγορικό κλάδο. Πρόσωπα πασίγνωστα σε κάποιες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα ο ηθοποιός που όλη η Ελλάδα γνωρίζει καθώς έχτισε την καριέρα του στην τηλεόραση, αλλά και της συναδέλφου του, επίσης πολύ γνωστή και αυτή, με τις καταθέσεις του 1,5 εκατομμυρίου έκαστος.
Στην ίδια λίστα περιλαμβάνεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες και ένα άλλο επίσης πολύ γνωστό πρόσωπο από την τηλεόραση. Και σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για γυναίκα, αλλά όχι για ηθοποιό, αλλά για πασίγνωστη τηλεπαρουσιάστρια.
Επίσης υπάρχουν πρόσωπα τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για επιχειρηματίες, γιατρούς και δικηγόρους με επιτυχημένη καριέρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο μέσος όρος των καταθέσεων είναι κοντά στα 4 με 6 εκατομμύρια ευρώ.
«Για σκεφτείτε στις λίστες να υπάρχουν ονόματα ανθρώπων που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν στην κοινωνία μαθήματα φορολογικής συνείδησης ότι πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους κλπ και οι ίδιοι να έχουν βγάλει έξω τα χρήματά τους…» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.
Να διευκρινιστεί ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι παράνομο να έχει κάποιος χρήματα στο εξωτερικό αν αυτά έχουν φορολογηθεί και δικαιολογούνται από τη δραστηριότητα των δικαιούχων.
Σε περιπτώσεις που τα χρήματα που εντοπίστηκαν δεν έχουν φορολογηθεί, οι δικαιούχοι των λογαριασμών θα λάβουν το σχετικό ραβασάκι από τους οικονομικούς εισαγγελείς να τους επισκεφθούν με όλα τα στοιχεία που διαθέτουν για να δικαιολογήσουν όλα αυτά τα χρήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου