Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Βορίδης : "Καμμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ"

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον Αlpha 989 ο Μάκης Βορίδης.



«Είναι μια κακή κυβέρνηση και αδύναμη. Η θέση της ΝΔ είναι ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο κυβερνητικής συνεργασίας και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλου επιπέδου συναίνεση. Οι 3 εκ των 4ων υποψηφίων προέδρων της ΝΔ έχουν σθεναρή στάση και μέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο ο Μεϊμαράκης επενδύει στη συναίνεση. Αυτό δοκιμάστηκε και χάσαμε 200 χιλ. ψηφοφόρους, αυτό φαντάζομαι θα το αξιολογήσουν οι ψηφοφόροι» είπε χαρακτηριστικά ο κος Βορίδης και πρόσθεσε ότι «η δική μου μειοψηφική άποψη ήταν αποχή και να αφήσουμε μόνο του τον κ Τσίπρα. Τώρα μάς εγκαλεί. Αν μπορεί να κυβερνήσει ή να διευρύνει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία, να κοιτάει αλλού όχι στη ΝΔ».



«Ο κ. Μεϊμαράκης είναι βολικός αντίπαλος για τον κ. Τσίπρα», υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος έχει ταχθεί στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σχολιάζοντας την αντίδραση της κυβέρνησης στο δημοσίευμα της Die Welt ο κος Βορίδης είπε ότι «η κυβέρνηση βλέπει εχθρούς εντός και εκτός της χώρας, βρίσκεται σε μόνιμη και διαρκή αντιδικία με μέσα ενημέρωσης που επιχειρεί να στοχοποιήσει. Της λείπει μια κουλτούρα διαλόγου. Μπορεί να υπάρχουν και απόψεις εχθρικές προς την Ελλάδα και εδώ τίθεται ένα ζήτημα: Κατά πόσο θα βγαίνει και θα απαντάει η κυβέρνηση σε κάθε δημοσίευμα. Η κυβέρνηση μιλά θεσμικά και με τα έργα της, αλλιώς θα μπαίνει σε διάλογο με κάθε δημοσιογράφο. Επί της ουσίας, η γερμανική κοινή γνώμη έχει πολλαπλότητα απόψεων. Αυτά όλα μέσα σε μια ώριμη δημοκρατία υπάρχουν και συζητούνται και πρέπει να διαμορφώνονται οι σωστές πλειοψηφίες. Η κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της. Δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν είναι μια κυβέρνηση που αντέχει και γεννάται το ερώτημα της πολιτικής αστάθειας. Αν αρχίσει να το κάνει αυτό ο πρωθυπουργός (να απαντάει), θα πρέπει να απαντάει από το πρωί ως το βράδυ στα τόσα πολλά δημοσιεύματα».


Αναφερόμενος στα επεισόδια, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι: «Επανήλθαμε σε εικόνες που για ένα διάστημα είχαμε ξεχάσει, εικόνες βανδαλισμών και αναρχικών , ούτως η άλλως δεν υπάρχει λογική σε τέτοιου τύπου βία. Επί κυβερνήσεως Σαμαρά αυτά δεν υπήρχαν. Όταν υπάρχει πολιτική βούληση να αντιμετωπιστούν οι βάνδαλοι , αντιμετωπίζονται, προφανώς δεν είναι ενδημικά αυτά. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαμε σε καθεστώς προηγούμενο, όπως και επί ΠΑΣΟΚ.
Συγκρούονται 2 βασικές λογικές αντι-εγκληματικής πολιτικής : 1. Με αποφασιστική στάση των δυνάμεων των αστυνομικών προσπαθώ να προστατεύσω τη δημόσια τάξη και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και 2. στο όνομα κάποιων αξιών θα βλέπεις τον άλλο να πετάει μολότοφ να καίει και η αστυνομία να παρακολουθεί. Είναι μια πολιτική αντίληψη – φιλοσοφία πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν οι πράξεις θεωρούνται τρομοκρατικές υπάρχει πράγματι δυνατότητα αποζημιώσεως από τον φορολογούμενο και το δημόσιο, αν δεν θεωρηθούν, τα πληρώνει ο πολίτης που έπαθε τη ζημιά. Η εικόνα αυτή της χώρας την τραυματίζει. Δεν είναι δυνατόν οι Ελλάδα να είναι θέρετρο συγκρούσεων, δεν υπήρχε αυτό 2μιση χρόνια. Ήταν πιο ευγενικοί και καλύτεροι αυτοί οι άνθρωποι (οι αντιεξουσιαστές); Απλώς η αστυνομία είχε μια πολιτική εντολή που έλεγε δεν θέλουμε αυτήν την εικόνα και τα επεισόδια. Τώρα η αστυνομία έχει μια άλλη πολιτική εντολή, ότι δεν θέλουμε να υπάρχει η αίσθηση της αυστηρής επιβολής του νόμου. Δεν το πιστεύω ότι θα μπορούσαν να είναι προβοκατόρικα τα επεισόδια. Δεν υπάρχουν σχεδιασμοί τέτοιου είδους. Υπάρχει το απλό, συγκεκριμένες ομάδες που κάτω από το πρόσχημα είμαι αναρχικός μαζεύεται ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, κάποιοι καθοδηγητές υπάρχουν, υπάρχουν και όλοι οι άλλοι του χαβαλέ, και αυτό δημιουργεί συνολικά ενδημική κουλτούρα βίας μέσα στην νεολαία. Από εκεί γίνεται και στρατολόγηση στην τρομοκρατία γιατί ο πιτσιρικάς αποδέχεται αυτό το πράγμα και θα κάνει και το επόμενο βήμα. Το φαινόμενο αυτό προσβάλλει τη χώρα. Στην προέκτασή του την επόμενη φορά ο περιπτεράς θα πρέπει να αυτενεργήσει. Αυτό είναι που πρέπει να αποφύγουμε, αυτήν την κλιμάκωση. Η δημόσια τάξη και η επιβολή της είναι συνδεδεμένα με την κοινωνική ειρήνη».



Για το ασφαλιστικό ο κος Βορίδης είπε ότι «είναι σαφές ότι θα "πειραχτούν" συντάξεις.... Είναι ψηφισμένο ότι θα υπάρχουν παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό πάνω από 1,2-1,3 δισ., από πού θα εξοικονομηθούν αυτά τα ποσά; Αν ευτυχήσει ο πρωθυπουργός με αυτό, αν αυτό το θεωρεί επίτευγμα η κυβέρνηση, με γεια της με χαρά της. Περιμένω να δω τις ρυθμίσεις και τις τελικές παρεμβάσεις που θα γίνουν... Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ιδέες. Με δεδομένο ότι δεν μπορούν να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές, διότι θα ενισχυθεί η ανεργία, με δεδομένο τον υφεσιακό προϋπολογισμό επίσης, είναι σαφές ότι το πλαίσιο θα είναι ότι θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα ποσά από το συνταξιοδοτικό».


Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είπε ότι «πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός που έκανε μια αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση. Επιλέχθηκε ένας τρόπος που μηδένισε τις αξίες των τραπεζικών μετοχών αλλά μηδενίζεται και η αξία του τραπεζικού συστήματος, μένει ανοιχτό στον αφελληνισμό του , στην πάρα πολύ φτηνή εξαγορά του» και πρόσθεσε «είχαμε κάνει ανακεφαλαιοποίηση, είχε ολοκληρωθεί και οι τράπεζες δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Σε αυτό το ποσό είχε συμπεριληφθεί και το θέμα των "κόκκινων" δανείων και της μη ενδεχόμενης εξυπηρέτησης τους. Λόγω των capital controls γράψαμε στο χρέος 25 δισ. και τώρα πανηγυρίζει ότι δεν χρειάστηκαν τόσα, αλλά λιγότερα».


Αναφερόμενος στη ΝΔ, υποστήριξε ότι «είναι πλήρης η παρουσία της στη Βουλή, μπορεί να γίνει καλύτερη αλλά είναι πλήρης. Γίνεται συνεπής και ολοκληρωμένη αντιπολίτευση» και πρόσθεσε «κακά τα ψέματα, είμαστε σε μια εσωκομματική φάση, μοιραία ένα κομμάτι της ειδησεογραφίας καλύπτεται από αυτό. Έχουμε πολύ καιρό στη μετάβαση, θα τελειώσει αυτό, εφόσον λυθεί το ζήτημα του προέδρου. Χρειάζεται ριζοσπαστική ανανέωση στη ΝΔ, στη λειτουργία του κόμματος, στα πρόσωπα, να σπάσουν οι μηχανισμοί και να δημιουργηθεί καινούρια σχέση με τους πολίτες, ένα άνοιγμα».


Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ήταν ο ίδιος υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ και σε σχέση με την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, ο κος Βορίδης απάντησε «δεν μ ενδιέφερε υποψηφιότητα, ή εσύ ή εγώ» και πρόσθεσε «ειδικώς αν θεωρώ ότι αυτή η επιλογή έχει προβλήματα, θέμα φιλίας, συνέπειας ή ασυνέπειας δεν υπάρχει».


Δείτε και Ακούστε την εκπομπή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου