Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΤΩΡΑ στη Θεσσαλονίκη: Ουρές στα ATM's των Τραπεζών !!! (φωτο)

Τρομοκρατημένος ο κόσμος, θέλει να πάρει μισθούς και συντάξεις από τις τράπεζες, ακόμη και μέσα στη νύχτα.
Ώρα 21:30 28/4/15, Εθνική Τράπεζα Άνω Ηλιούπολης .........
Θεσσαλονίκης.

η τράπεζα το πρωί


Δείτε μέρος από τις ουρές που έχουν σχηματιστεί στα δύο ΑΤΜς του υποκαταστήματος, για να βγάλουν μισθούς και συντάξεις.
Άλλοι τόσοι κάθονται καρτερικά στα παγκάκια και στα πεζούλια στο παρκάκι, κρατώντας μια σειρά του τύπου "Εγώ είμαι πίσω από την κυρία" κ.ο.κ...!
Πολλοί από αυτούς, βέβαια, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και τώρα... τρρρρρρρέχουν!!!!!!!!!

Εμείς πάντως θεωρούμε ότι οι αντιδράσεις του κόσμου είναι υπερβολικές . Η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι διαβεβαίωσαν ρητά ότι τα λεφτά των καταθετών δεν κινδυνεύουν. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό.

Γράφει το http://thessbomb.blogspot.gr/2015/04/2130.html

σχόλιο makpress: Πρόκειται για την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Μακρυγιάννη & Βούλγαρη 2 , στη Σταυρούπολη (δείτε την στο google maps)
Προφανώς οι ουρές έχουν να κάνουν και με τις συντάξεις που ήταν να πιστωθούν σήμερα και τελικά θα μπουν αύριο Tετάρτη τα λεφτά. Ψυχραιμία ! Δεν υπάρχει κανένα λόγος πανικού.


τεχνικο προβλημα
Ένα τεχνικό πρόβλημα λίγο έλειψε να ανάψει φωτιές στο οικονομικό επιτελείο, αφού η συνηθισμένη και αυτοματοποιημένη διαδικασία πίστωσης των συντάξεων«κόλλησε» στα γρανάζια του ΔΙΑΣ. (ρεπορτάζ του thessbomb εδώ)

Οπως κάθε μήνα, κάποιοι από τους συνταξιούχους που πληρώνονται από δυο συγκεκριμένες τράπεζες το απόγευμα της 28ης του μήνα (οι υπόλοιποι πληρώνονται από το πρωί της 29ης), πήγαν γύρω στις 6 το απόγευμα για να «τραβήξουν» χρήματα μέσω ΑΤΜ, αλλά εκεί διαπίστωσαν ότι η σύνταξη δεν είχε πιστωθεί ακόμα. 
Μετά από τα πρώτα τηλεφωνήματα διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα ήταν γενικευμένο και σήμανε συναγερμός, αφού οι εντολές πληρωμών και τα αναγκαία κονδύλιο από το ΓΛΚ και τα Ταμεία είχαν δοθεί εγκαίρως.

Με ανακοίνωση της η Ελληνικη Ενωση Τραπεζών διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί ως τις 11 το βράδυ, όπως επίσης ότι οι συντάξεις που είναι προγραμματισμένο να πληρωθούν στις 29 του μήνα, θα πιστωθούν κανονικά. Σύμφωνα με τραπεζικό παράγοντα, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το σύστημα ΔΙΑΣ που εκκαθαρίζει τις πληροφορίες, ενώ άλλο στέλεχος τράπεζας διαβεβαίωνε πως ούτε ουρές δημιουργήθηκαν ούτε η έκταση του προβλήματος ήταν μεγάλη.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που επιβεβαίωσε το πρόβλημα με το ΔΙΑΣ, δεν έκρυβε πάντως τη δυσφορία του για το ότι ενώ καταβάλλεται τέτοια υπερπροσπάθεια για να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια, ένα τεχνικό πρόβλημα λίγο έλειψε να προκαλέσει συνθήκες «ατυχήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου