Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ρελάνς της ΔΑΚΕ στο ..ΠΑΜΕ : "Όλοι στον αγώνα την 1η Μάη, τιμημένη εργατιά"

Με φρασεολογία που θυμίζει ή μάλλον ξεπερνά το ΚΚΕ η φιλελεύθερη "δεξιά" παράταξη ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, καλεί στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 1ης Μάη. Προσέξτε: Μάη, όχι Μαϊου ! 
Η κρυφή γοητεία της εργατιάς. 
Διαβάστε την ανακοίνωση:



Το “δίκιο” του εργαζόμενου πρέπει να (ξανα)γίνει ΔΙΚΑΙΟ
1η Μαΐου: Ημέρα Μνήμης, Τιμής και Διαρκούς Αγώνα

Την τελευταία πενταετία, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας βρίσκεται στο στόχαστρο των επιβαλλόμενων πολιτικών ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης. Θεμελιώδη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες πολλών δεκαετιών καταργούνται, οι Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις αναστέλλονται επ’ αόριστον ή καταστρατηγούνται στην πράξη, το Ασφαλιστικό Σύστημα αποδομείται και το Κράτος Πρόνοιας συρρικνώνεται.

Την ίδια ώρα, οι πλέον παράλογοι μεγαλοεργοδοτικοί πόθοι “νομιμοποιούνται” και “μονιμοποιούνται” προς όφελος της οικονομικής ολιγαρχίας και των κατεστημένων συμφερόντων με κοινό παρανομαστή τη δραματική συρρίκνωση των μισθών και την απαξίωση του περιεχομένου της εργασίας.

Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης επεκτείνονται άναρχα και γενικεύονται ως “κανόνας” σε μια πλήρως απορρυθμισμένη αγορά εργασίας που παραπέμπει σε “ζούγκλα”. Η ανασφάλεια κυριαρχεί και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι αγγίζουν το 1 εκατομμύριο.

Η εκτόξευση της ανεργίας καθιστά το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία σε ένα υπαρξιακό διακύβευμα για τις “εκατόμβες” των ανέργων που εκτοπίζονται στο “επαγγελματικό και κοινωνικό πουθενά” διαμορφώνοντας συνθήκες ανθρωπιστικής, πλέον, κρίσης.

ΩΣ ΕΔΩ…Η Ελλάδα είναι ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα και όχι “αποικία” φθηνού εργασιακού κόστους.

Η Πρωτομαγιά συμβολίζει τις διαχρονικές μάχες των εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος για αξιοπρεπή δουλειά και ζωή, εργασιακή ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη. Τα αιτήματά της είναι επίκαιρα και επιτακτικά.

Η 1η του Μάη είναι ΑΠΕΡΓΙΑ δεν είναι αργία υπενθυμίζοντας σε όλους πως τίποτα δεν μας χαρίστηκε και ούτε πρόκειται να μας χαριστεί… ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ το δίκιο μας να ξαναγίνει ΔΙΚΑΙΟ με την επαναφορά του Εργατικού Δικαίου στην προ-Μνημονίων εποχή. Οι προθέσεις και η ρητορική δεν αρκούν, οι πράξεις είναι αυτές που κρίνονται και αξιολογούνται. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σαφήνεια, η ασάφεια δεν είναι ποτέ “δημιουργική”…όταν μετατρέπει την επιβίωσή μας σε “άσκηση επί χάρτου”.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καλεί σε μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς.
Όλοι μαζί συγκροτούμε ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο μακριά από διχαστικές λογικές, παραταξιακές σκοπιμότητες και κομματικές αγκυλώσεις.

Όλοι μαζί δυναμικά, αποφασιστικά και ειρηνικά με το βροντερό μας αγωνιστικό παρών στέλνουμε ένα ηχηρό μήνα ότι η Ελληνική Κοινωνία δεν ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ και δεν ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ.

Όλοι μαζί στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Συνδικάτων σε όλη τη χώρα.
Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Αθήνας στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Ο κόσμος της εργασίας μπορεί και πρέπει να ΝΙΚΗΣΕΙ.
ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΜΑΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Λεπτομέρεια: Τα περισσότερα μέλη της διοίκησης της ΔΑΚΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, εργάζονται στον ..."ιδιωτικό" ΟΣΕ ! Επομένως , φυσικά θα απεργήσουν. Αν εργαζόταν στον πραγματικό ιδιωτικό τομέα, π.χ. σερβιτόροι σε ταβέρνα, θα απεργούσαν λέτε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου