Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Αν τον άφηναν τον Γιάνη..…

Τις τελευταίες ημέρες, μετά και την απόφαση του Τσίπρα να κουρέψει τον Βαρουφάκη (οι λογικοί άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί χρειάστηκε...
τόσο χρόνο για να το πράξει) έχουμε γίνει μάρτυρες μία προπαγάνδας υποστήριξης του Γιάνη.

Ομολογώ ότι στην αρχή με παραξένεψε αυτή η παλλαϊκή συμπαράσταση για το πρόσωπο ενός υπουργού οικονομικών. Σκέφτηκα, εντάξει μωρέ, μηχανή καβαλάει, δερμάτινα φοράει, όμορφη γυναίκα έχει, μαγκιά πουλάει, ότι δηλαδή ονειρεύεται ο μέσος Έλληνας για τον εαυτό του. Αλλά τόση λατρεία δεν εξηγείται, κάτι άλλο θα είναι. Διαβάζοντας ορισμένα μηνύματα/σχόλια/άρθρα κατάλαβα ότι εν τέλει η υποστήριξη αυτή δεν αφορά τον Βαρουφάκη ως πρόσωπο ή ως πρότυπο. Αυτοί που τον στηρίζουν, απλώς στηρίζουν τα πιστεύω τους.

Και εξηγούμαι. Από το 2010 που ξεκίνησε το μνημόνιο, σταδιακά όλο και περισσότεροι πολίτες αναζητούσαν μία διέξοδο. Μία εναλλακτική λύση. Μία εύκολη εναλλακτική λύση. Μία λύση με την οποία την κρίση (τον λογαριασμό της) θα την πλήρωνε κάποιος άλλος, είτε αυτός θα ήταν ξένος επενδυτής, είτε τραπεζίτης, είτε ξένος φορολογούμενος, είτε κάποιος πλούσιος Έλληνας.

Αυτός ο μύθος της εναλλακτικής, εύκολης λύσης υιοθετήθηκε από πολλούς και βρήκε εκφραστές στο πρόσωπο του Τσίπρα, του Καμένου και του Βαρουφάκη (θυμάστε το περίφημο μεσαίο δάκτυλο στους Γερμανούς ;). Όλοι αυτοί λοιπόν που φαντασιώνονταν μονομερή διαγραφή του χρέους, άμεση επαναχρηματοδότηση από την ΕΕ και εκατοντάδες δις αποζημιώσεις από τους Γερμανούς, σήμερα βλέπουν να τους αδειάζουν τα ίδια τα ινδάλματα τους. Αντί να ξυπνήσουν από το όνειρο στο οποίο ζουν, επιλέγουν να ταυτιστούν με τον Γιάνη και να συνεχίσουν να κοιμούνται. Κάποιοι δε, φθάνουν στο σημείο να προειδοποιούν τον Τσίπρα για τον λάθος δρόμο που χαράσσει.

Ίσως όμως τελικά να τους εξυπηρετεί η αποπομπή του Βαρουφάκη, ώστε να μπορούν ,σε 1-2 μήνες, όταν ψηφιστούν τα νέα μέτρα (όπως όπως) να πουν : ''Άρε γμτ, δεν τον άφησαν τα συμφέροντα τον Βαρουφάκη να σώσει την Ελλάδα, ένα μήνα ακόμα ήθελε για να γονατίσει την Ευρώπη…..''

Tedzah

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου