Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Η δωρεά για Γηροκομείο Τυφλών έγινε ...τι άλλο; Μισθοί δημοσίων υπαλλήλων

Ε, άμα δεν χτίσεις το Γηροκομείο, δεν χάνεις καμία ψήφο, ούτε κάνεις εχθρούς. Άμα αφήσεις δημόσιο υπάλληλο απλήρωτο ...βρώμα η δουλειά, στη χώρα όπου το να μην πληρώνονται επί ...
18 μήνες οι υπάλληλοι ιδιωτικής επιχείρησης είναι ...λεπτομέρεια, ενώ το να καθυστερήσει η πληρωμή μισθού δημοσίου υπαλλήλου 18 μέρες, είναι αιτία ομαδικής αυτοκτονίας όλων των πολιτικών.


Στον Alpha 96,5 μίλησε ο Νίκος Μουζακίτης, πρόεδρος Ένωσης Τυφλών βορείου Ελλάδος «Ο Λουδοβίκος Μπράιγ» για την αναξιοποίητη από το 2007 δωρεά του διαλυθέντος φιλανθρωπικού σωματείου «Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών Ο ΗΛΙΟΣ» προκειμένου να ιδρυθεί γηροκομείο τυφλών.

«Ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ σε χρήματα και 27 διαμερίσματα η δωρεά αυτή που ανέλαβε το 2007 ο δήμος Θεσσαλονίκης. Επειδή 7-8 απ’ αυτά τα διαμερίσματα τα εκμεταλλεύεται η Σχολή Τυφλών, κολλάει όλη η διαδικασία; Είναι καθαρά ευθύνη του δήμου. Είμαστε σε καθημερινή επαφή με την κ. Γούλα, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης», δήλωσε ο κ. Μουζακίτης.

Επειδή το σωματείο που έκανε τη δωρεά έχει διαλυθεί, οι υπεύθυνοι δε μπορούν να μπλεχτούν για να παρθεί πίσω η περιουσία, όπως εξήγησε ο κ. Μουζακίτης. «Οι τυφλοί είναι άτομα άπορα, πολλά δεν έχουν που να μείνουν. Τα δημόσια γεροκομεία δε δέχονται άτομα με πρόβλημα όρασης και υπάρχει ολόκληρη περιουσία που μένει ανεκμετάλλευτη; Μεταξύ άλλων, φοβόμαστε μήπως χαθούν και αυτά τα χρήματα, όπως οι 7.500 λίρες που ρευστοποιήθηκαν και οι οποίες συμπεριλαμβάνονταν στην περιουσία αυτή. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν για μισθούς εργαζομένων. Άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου