Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Κάηκαν εν κινήσει και με επιβάτες, τρία λεωφορεία του ΟΑΣΑ !

Ν. Κακλαμάνης: «Πυρκαγιές σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ, λόγω προβλημάτων στη συντήρηση»


Το θέμα της συντήρησης των οχημάτων του ΟΑΣΑ, με αφορμή τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε τρία λεωφορεία τους τελευταίους δύο μήνες, θέτει ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.

Ο Ν. Κακλαμάνης επισημαίνει πως το ζήτημα έχει λάβει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς φαίνεται πως μόνο από τύχη δεν έχουμε μέχρι σήμερα τραυματίες ή θύματα και διερωτάται «ποια μέτρα πρόκειται να λάβει το Υπουργείο, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον φαινόμενα πυρκαγιών ή ξαφνικών βλαβών στα οχήματα του ΟΑΣΑ;».

Ταυτόχρονα, ο βουλευτής Α’ Αθηνών ζητά να ενημερωθεί πότε θα ολοκληρωθεί η συντήρηση και η επιδιόρθωση στα 800 από τα 2.152 λεωφορεία, που βρίσκονται παροπλισμένα στα αμαξοστάσια.


Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΑΘΗΝΩΝ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη
Υπόψη: Του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη

ΘΕΜΑ: Προβλήματα στη συντήρηση λεωφορείων του ΟΑΣΑ.

Κατά τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται πολλά προβλήματα σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ, που κινούνται στο οδικό δίκτυο της πόλης, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στα καθημερινά δρομολόγια, αλλά και το κρισιμότερο να κινδυνεύουν επιβάτες από ξαφνικές βλάβες.
Είναι χαρακτηριστικό, πως τους τελευταίους δύο μήνες έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε τρία λεωφορεία του ΟΑΣΑ στη Βάρκιζα, στη Μεταμόρφωση και στην Αρτέμιδα, την ώρα μάλιστα που εκτελούσαν δρομολόγιο και ήταν γεμάτα επιβάτες. Χρειάστηκε να επέμβουν οι νεότεροι και οι ψυχραιμότεροι από τους επιβάτες για να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμό επιβατών ή να μη θρηνήσουμε θύματα.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι ξαφνικές φωτιές που ξεσπούν στα οχήματα, οφείλονται στην παλαιότητά τους και στην έλλειψη συντήρησης και ανταλλακτικών. Από τα 2.152 λεωφορεία, που αυτή την περίοδο αριθμεί ο στόλος της εταιρείας, βρίσκονται παροπλισμένα περίπου 800, εξαιτίας προβλημάτων σε ελαστικά, σε μηχανολογικό εξοπλισμό και σε ανταλλακτικά.
Είναι προφανές, πως το θέμα έχει λάβει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς φαίνεται πως μόνο από τύχη δεν έχουμε τραυματίες ή θύματα μέχρι σήμερα, ενώ η συχνότητα με την οποία επαναλαμβάνονται τα περιστατικά το τελευταίο διάστημα προμηνύουν και άλλα στο εγγύς μέλλον, εάν η κυβέρνηση δε λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα που θα εκσυγχρονίσουν το στόλο των οχημάτων του ΟΑΣΑ. Καθημερινά με τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ μετακινούνται χιλιάδες πολίτες και οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση στη συντήρηση των οχημάτων μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους επιβάτες.
Κατόπιν όλων των παραπάνω ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
- Ποια μέτρα πρόκειται να λάβουν προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον φαινόμενα πυρκαγιών ή ξαφνικών βλαβών στα οχήματα του ΟΑΣΑ ;
- Πότε θα ολοκληρωθεί η συντήρηση και η επιδιόρθωση των 800 από τα 2152 λεωφορεία που βρίσκονται παροπλισμένα στα αμαξοστάσια;

ΑΘΗΝΑ 27/4/2015
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου