Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Απολογείται τον Ιούνιο ο Μαρινάκης

Βαριά κακουργήματα αποδίδονται στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως...
προκύπτει από την έρευνα του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη. Ο ισχυρός άνδρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ αναμένεται να απολογηθεί στις αρχές Ιουνίου, ενώ την ίδια περίοδο θα απολογηθούν και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λεβαδειακός Γιάννης Κομπότης, ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θεόδωρος Κουρίδης και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ Αριστείδης Σταθόπουλος.
Ποδόσφαιρο - "Εγκληματική οργάνωση"
Σύμφωνα με πληροφορίες το κατηγορητήριο για τον Β. Μαρινάκη περιλαμβάνει τα αδικήματα: Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης, ηθική αυτουργία για έκρηξη που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή και ηθική αυτουργία για δωροδοκία - δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις και ο σκοπός επετεύχθη.
Ο Β. Μαρινάκης πήρε χθες την προθεσμία μέσω του δικηγόρου του επικαλούμενος την "αρνητική δημοσιότητα".
Όσον αφορά τον Γ. Κομπότη, που απολογήθηκε για την κατηγορία της δωροδοκίας αφέθηκε μεν ελεύθερος, ωστόσο του απαγορεύτηκε η ενασχόληση με την αθλητική δραστηριότητα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μετέχει στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Λεβαδειακός και δεν θα μπορεί να εκπροσωπεί την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, την ΕΠΟ ή οπουδήποτε αλλού.
Αντίστοιχος περιορισμός είχε επιβληθεί την περασμένη εβδομάδα και σε πρώην μέλος της πειθαρχικής επιτροπής της Football League, σε μέλος της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ και σε μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου