Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΕΡΤ και άδειες τηλεοπτικών σταθμών στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο

Η λογική πάντως λέει: Πρώτα τα παίρνουμε από τους ολιγάρχες και μετά τα μοιράζουμε στον κομματικό στρατό. Δηλαδή: πρώτα έπρεπε να τα πάρετε από τις τηλεοπτικές άδειες και μετά να κάνατε προσλήψεις συντρόφων στην.....
ΕΡΤ.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

30.04.2015

Δίνουμε στη δημοσιότητα την ημερήσια διάταξη
του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου

1. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες (εισήγηση Πρωθυπουργού).

2. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα σχέδια νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:
a. Σχέδιο νόμου σε στάδιο επεξεργασίας «Ρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις» (Εισηγητής ο Υπουργός Α. Μπαλτάς)
b. Σχέδιο νόμου υπό κατάθεση «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση» (Εισηγητές ο Υπουργός Α. Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Α. Κουράκης)
c. Σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» (Εισηγητές ο Υπουργός Α. Μπαλτάς και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Σ. Κοντονής.

3. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου από τον Υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά για τα αμέσως επόμενα βήματα εφαρμογής του νόμου για την ΕΡΤ Α.Ε. (ν. 4324/2015). Εισήγηση για το σχέδιο νόμου (σε επεξεργασία) για την προκήρυξη νέων αδειών τηλεοπτικών μέσων.

4. Συζήτηση για τον προγραμματισμό νομοθετικού έργου άλλων Υπουργείων για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και για την εφαρμογή της Α.Π. Υ155/1-4-2015 εγκυκλίου του Πρωθυπουργού για τους κανόνες, τις αρχές και τις διαδικασίες άσκησης της Κυβερνητικής Νομοθετικής Πρωτοβουλίας.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 30 Απριλίου, με κύριο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (European Fund for Strategic Investment / EFSI), γνωστό και ως «σχέδιο Juncker».
Αποφασίσθηκε η δημιουργία διυπουργικής ομάδας έργου στο πλαίσιο του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. για το συντονισμό της δράσης της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Οικονομίας, του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, καθώς και του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας για την Έρευνα και την Καινοτομία.
Η κυβέρνηση θα επιδιώξει, σε διάλογο με τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η τόνωση της απασχόλησης και ιδιαίτερα των νέων να πάρει πρωτεύουσα θέση μεταξύ των κριτηρίων επιλεξιμότητας των έργων.
Η κυβέρνηση ενθαρρύνει την υποβολή προτάσεων από τον ιδιωτικό τομέα και από φορείς του Δημοσίου. Προτεραιότητα θα δοθεί σε προτάσεις που συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στην αλλαγή του παραγωγικού προτύπου, στην ενίσχυση των εξαγωγών και στην υποκατάσταση των εισαγωγών, στην αύξηση της απασχόλησης, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην τόνωση της κοινωνικής οικονομίας και στην πολιτιστική αναβάθμιση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου