Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Τι ζητά ο Σπηλιωτόπουλος από τον Καμίνη για το πρόβλημα των μεταναστών

Η Δημοτική παράταξη "Αθήνα Μπορείς", με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα που ανακύπτει λόγω της αθρόας μεταφοράς παράτυπων μεταναστών στο κέντρο της πόλης, προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:




Ο Δήμος της Αθήνας καλείται να αντιμετωπίσει το ζήτημα της αθρόας προσέλευσης μεταναστών που μεταφέρονται από τα νησιά στα αστικά κέντρα αναζητώντας τρόπο διεξόδου στο προσωπικό τους δράμα. Τονίζουμε ότι το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης είναι ζήτημα πρωτίστως ευρωπαϊκό με άμεσες όμως επιπτώσεις στην χώρα μας η οποία καλείται να αναλάβει βάρος δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τις δυνάμεις της. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει μια ευρωπαϊκή στρατηγική που να αποτυπώνεται και σε μια εγχώρια πολιτική υποδοχής αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων με υποδομές στέγασης, σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης οι οποίες σήμερα δεν υπάρχουν. Πως θα γίνουν λοιπόν όλα αυτά χωρίς χρηματοδότηση και μάλιστα σε μια περίοδο όπου ο Δήμος Αθηναίων στερείται ακόμα και των λιγοστών αποθεματικών του με σκοπό την σωτηρία της χώρας;

Καλούμε λοιπόν άμεσα τον Δήμαρχο της πόλης να αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών με σκοπό την εξεύρεση πόρων, είτε ευρωπαϊκών είτε ιδιωτικών, που θα καταστήσουν την φιλοξενία αυτών των ανθρώπων πραγματικά εφικτή. Καλούμε επίσης όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου να συντάξουμε από κοινού ένα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος. Αν δεν το πράξουμε τώρα, σε λίγους μήνες από σήμερα η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Και τότε δεν θα μιλάμε για φιλοξενία μεταναστών αλλά για μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου