Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Αθήνα - Θεσσαλονίκη με τρένο; Ποτέ ξανά !

Καταγγελία για τις συνθήκες σιδηροδρομικού ταξιδιού.


Στη χώρα μας οι συνθήκες του σιδηροδρομικού ταξιδιού πάντα υπολείπονταν της εποχής τους. Ωστόσο δεν μας πολυένοιαζε τότε καθώς κυριαρχούσε το αυτοκίνητο. Τώρα όμως που έχουμε ανάγκη τα σιδηροδρομικά ταξίδια οι συνθήκες έχουν γίνει ακόμη χειρότερες.
Πολλές φορές έχουμε φιλοξενήσει καταγγελίες ταξιδιωτών για απαράδεκτες συνθήκες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να μία ακόμη.
''Οι συνθήκες του ταξιδιού την Πέμπτη 9 Απριλίου στις 11.55 μ.μ. δρομολόγιο 600 Αθήνα - Θεσσαλονίκη ήταν απαράδεκτες. Πολλοί επιβάτες ήταν αναγκασμένοι να ταξιδεύουν όρθιοι γεγονός που προκαλούσε ασφυξία. Στους διαδρόμους κοιμόνταν άνθρωποι και μικρά παιδιά, κάποιοι μάλιστα κάπνιζαν μέσα στα βαγόνια και οι τουαλέτες δεν λειτουργούσαν.
Ταξιδέψαμε σε απαράδεκτες συνθήκες καθηλωμένοι για έξι ώρες στις θέσεις μας σε επισφαλές περιβάλλον καθώς οι έξοδοι ήταν συνεχώς μπλοκαρισμένες. Η αγωνία για την σωματική μας ασφάλεια αλλά και των προσωπικών μας αντικειμένων παρατάθηκε εξαιτίας της διακοπής του φωτισμού για το διάστημα τουλάχιστον μίας ώρας κατά το οποίο παρουσιάστηκαν ακόμη και κρούσματα μικροκλοπών ....
Οι συνθήκες αυτές ΔΕΝ αρμόζουν σε καμία εταιρία που θέλει να μεταφέρει ανθρώπους και οφείλει να είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια τους και ΟΧΙ να την θυσιάζει στον βωμό του κέρδους''.

Argi Patmos Δυστυχώς τα πράγματα ειναι έτσι ακριβώς όπως αναφέρονται .... Ταξίδευσε η κόρη μου, με την 600 την Δευτέρα του Πάσχα !!! Τα πράγματα ειναι έτσι και χειρότερα από αναφέρετε στην καταγγελία.... !!! Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ε Σ καταστάσεις.... Η υπόθεση όλη θυμίζει καταστάσεις με τα τραίνα της Ινδίας, που βλέπουμε ανθρώπους στοιβαγμένους και κρέμονται εξω από το τραίνο.... Ολα για το κέρδος !!!!

Ioanna Kalantzi Έτσι ακριβώς είναι, σε σταθμό ΟΣΕ της περιοχής μου, που είναι λίγο μετά τη Λιβαδειά, οι υπάλληλοι εκδίδουν εισιτήρια συνειδητά λέγοντας ότι θα ταξιδέψουν όρθιοι (!) πέντε (5) ώρες + ταξίδι .... και όταν ρωτάνε οι δύσμοιροι επιβάτες μα πως θα αντέξουν ; και αν γίνει τίποτα ;, παίρνουν την κάθετη απάντηση ότι δ ε ν είναι δική τους δουλειά! .... Και το intercity είναι ελαφρώς καλύτερο αλλά δεν είναι λύση για όσους δεν έχουν τα απαιτούμενα χρήματα για αυτό .... 2015 και ακόμα γίνεται διαχωρισμός ανθρώπων στις μετακινήσεις .... /



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου