Θύμα απίστευτης διπλής εξαπάτησης έπεσε ηλικιωμένος Ελληνας ερημίτης που μονάζει στα Ιεροσόλυμα, από επιχειρηματία της νύχτας που μισθώνει και εκμεταλλεύεται ακίνητο ιδιοκτησίας του στην περιοχή του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, όπου ...
λειτουργούν τα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα της πόλης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Έθνους", όπως καταγγέλλει ο μοναχός, ο επιχειρηματίας -ένας από τους πιο γνωστούς ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη- μετέβη προσωπικά στα Ιεροσόλυμα και, εκμεταλλευόμενος την ηλικία και το χαμηλό μορφωτικό του επίπεδο, απέσπασε με δόλιο τρόπο την υπογραφή του, με την οποία ο ίδιος φαίνεται να αποδέχεται πως δήθεν έχει εξοφληθεί για τα μισθώματα τριών ετών που του οφείλονται, ενώ παράλληλα συμφωνεί σε νέο συμβόλαιο, με ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα και διάρκεια ισχύος ως το 2028.
Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας φέρεται ότι κατάφερε να εξαπατήσει και την Εφορία, εξασφαλίζοντας πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα της περιουσιακής και φορολογικής κατάστασης του μοναχού στο σύστημα Taxis του υπουργείου Οικονομικών και ανέβασε εκεί το νέο συμβόλαιο, προκειμένου να πάρει άδεια λειτουργίας.
Προσφυγή
Ο μοναχός προσέφυγε στη δικαιοσύνη, με μήνυση κατά του επιχειρηματία και του δικηγόρου του, ενώ με εξώδικο μπλόκαρε τη χρήση του κλειδάριθμου που αποκτήθηκε παράνομα για την πρόσβαση στον λογαριασμό του στο Taxis. Ηδη κατέθεσε και αγωγή εναντίον των δύο υπαλλήλων της Εφορίας και του επιχειρηματία.
Το θύμα της εξαπάτησης είναι 82 ετών και μονάζει τα τελευταία 25 χρόνια, αρχικά στο Αγιον Ορος και στη συνέχεια στα Ιεροσόλυμα. Εχει την επικαρπία μιας προνομιακής έκτασης στην περιοχή του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, όπου λειτουργούν τα πιο δημοφιλή κέντρα διασκέδασης της πόλης.
Από το 1998 εκμισθώνει το συγκεκριμένο ακίνητο σε μονοπρόσωπη εταιρεία, με πρόεδρο τον γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος έχει αναγείρει και λειτουργεί σ΄ αυτό δύο μεγάλα κέντρα διασκέδασης, εμβαδού 2.100 τ.μ. και 1.473 τ.μ. αντίστοιχα. Οπως αναφέρει ο μηνυτής, ο ίδιος δεν έχει καμία ανάμειξη ή παρουσία, αλλά τον έλεγχο και τις εισπράξεις έχουν η πρώην σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά.
Από το 2011 και μετά, ο επιχειρηματίας άρχισε να μην πληρώνει το τίμημα της μίσθωσης, με αποτέλεσμα το φθινόπωρο του 2014 οι οφειλές του να φτάσουν στις 107.000 ευρώ.
Μέσω των δικηγόρων των ιδιοκτητών, του στάλθηκαν δύο φορές εξώδικα, τα οποία ο ίδιος αγνόησε, και στη συνέχεια η μίσθωση καταγγέλθηκε.
Οι κινήσεις στις οποίες προέβη στη συνέχεια ο επιχειρηματίας είναι πρωτοφανείς. Μαζί με έναν δικηγόρο πήγαν αεροπορικώς στα Ιεροσόλυμα και συνάντησαν τον μοναχό, δίνοντάς του 1.500 ευρώ που δήθεν του έστελνε η πρώην γυναίκα του, ενώ του ζήτησαν να υπογράψει «κάποια τυπικά έγγραφα», όπως του είπαν, με τον ψευδή ισχυρισμό πως γνώριζαν και ενέκριναν η σύζυγος και οι δικηγόροι του. «Είμαι αγράμματος (πήγα μέχρι μια τάξη του Δημοτικού) και δεν μπορώ να διαβάζω, πλην ελαχίστων, αλλά ούτε ξέρω και να γράφω, πλην ελαχίστων (υπογραφή κ.λπ.). Τώρα δε δεν βλέπω και δεν ακούω και καλά», αναφέρει στη μήνυσή του ο ηλικιωμένος μοναχός.
Οταν τους ζήτησε να τηλεφωνήσει στον δικηγόρο και στην οικογένειά του, είπαν πως δεν χρειάζεται και ότι βιάζονταν, γιατί θα έχαναν το αεροπλάνο. Με ταξί πήγαν στο ελληνικό προξενείο, του εμφάνισαν τα έγγραφα, τα υπέγραψε χωρίς να του τα διαβάσουν και χωρίς να του δώσουν αντίγραφα.
Εκπληξη
Ο ερημίτης διαπίστωσε την απάτη λίγη ώρα αργότερα, όταν τηλεφώνησε στη Θεσσαλονίκη, ενώ λίγες μέρες μετά έμαθε τι είχε υπογράψει. «Ηταν ένα συμφωνητικό λήξης της μίσθωσης, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται πως δεν υπάρχουν άλλες οφειλές, και ένα νέο συμβόλαιο μίσθωσης, με τίμημα μόλις 30.000 ευρώ τον χρόνο αντί των 45.000 ευρώ που οριζόταν με το προηγούμενο μισθωτήριο και διάρκεια ως το 2028», είπε στο «Εθνος» η πληρεξούσια δικηγόρος του μηνυτή, Ανθή Γκιουρτζίδου.
Ο μισθωτής δεν έμεινε εκεί, αλλά κατάφερε να εξαπατήσει και την Εφορία. Σύμφωνα με τον μηνυτή, εμφανίστηκε στη Ζ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και χρησιμοποιώντας κάποια γνωριμία του κατάφερε να έχει ο ίδιος πρόσβαση στον λογαριασμό του μοναχού στο TaxisNet.
Χωρίς εξουσιοδότηση, ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, ακύρωσε τον κλειδάριθμο του μοναχού και εξέδωσε καινούργιο, με τον ισχυρισμό ότι «είναι ένας γέροντας και τον έχει ξεχάσει».
Μπαίνοντας με τον νέο κλειδάριθμο, ανάρτησε ηλεκτρονικά το νέο μισθωτήριο, προκειμένου στη συνέχεια να πετύχει την έκδοση άδειας λειτουργίας των καταστημάτων του.
Ο μηνυτής «μπλόκαρε» αυτή τη διαδικασία με αποστολή σχετικών εγγράφων άμεσα, ενώ μέσω του υπουργείου Οικονομικών «πάγωσε» τη δυνατότητα πρόσβασης στον λογαριασμό του Taxis. «Ακολούθησαν μηνύσεις, αγωγές και όποια άλλη νομική ενέργεια ήταν απαραίτητη για να αποκαλύψουμε την απάτη», είπε η κ. Γκιουρτζίδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου