Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Υπουργός Δικαιοσύνης "δεν είναι φωτογραφικό το νομοσχέδιο που θα βγάλει τον Ξηρό από τη φυλακή"

Ευνοϊκές διατάξεις για κρατούμενους λόγω βαριάς αναπηρίας (που πιθανώς θα οδηγήσουν και σε..
αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού), οριστική κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού Γ’ τύπου, αποφυλάκιση βαριά ασθενών και ανηλίκων κρατουμένων, αλλά και ειδική διάταξη για το πάντα επίκαιρο θέμα του bullying, που σχετίζεται και με την τραγική περίπτωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, περιέχονται στο νομοσχέδιο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο.

"Για όλους" λέει ο Υπουργός

«Η νομοθεσία που ετοιμάσαμε δεν έχει καμία φωτογραφία, ούτε θετική να ευνοείται αυτός, ούτε αρνητική να ισχύει για όλους εκτός από έναν», επισήμανε ο υπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι θεσπίστηκαν γενικά κριτήρια.
Όπως είπε ο κ. Παρασκευόπουλος σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού βρήκε ανθρώπους «σε πολύ άσχημη κατάσταση από άποψη υγείας», οι οποίοι κρατούνται σε πολύ δυσμενείς συνθήκες.
«Δεν επιτρέπεται η ελληνική πολιτεία να κρατά ανθρώπους που είναι άρρωστοι σε αυτή την κατάσταση. Γι' αυτόν τον λόγο θεσπίσαμε μια ρύθμιση η οποία προβλέπει την ταχύτερη έξοδο αυτών των ανθρώπων» σημείωσε, ενώ διευκρίνισε πως ορίζονται τρεις κατηγορίες αναπηρίας, δηλαδή όσοι έχουν αναπηρία 50, 67 και 80% και πως ανάλογη θα είναι η σύντμηση του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου