Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ο Νίκος Νικολόπουλος σχολιάζει τη συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ Πιερίας και στον δημοσιογράφο Μάκη Ρούσσο, ο πρόεδρος του Xριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με την χθεσινή ...
συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ.

Ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε: Κόντρα σε όλους, εκείνους που εν Ελλάδι, προσπαθούν αντιπολιτευθούν την νέα κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, υποστηρίζοντας, άλλοτε πως ο Τσίπρας μας χρεοκοπεί και άλλοτε πως υποχωρεί στα πάντα, οι Έλληνες αλλά και οι Ευρωπαίοι πολίτες «είδαμε» έναν πολιτικό που δεν υπεκφεύγει των «δομικών» του αντιλήψεων, περί λάθους μνημονιακής συνταγής που χορηγήθηκε στη χώρα. Επιλέξαμε το δρόμο της διαπραγμάτευσης και του διαλόγου, της αλληλοκατανόησης και της δικαιοσύνης και για πρώτη φορά γίνεται πάντως ουσιαστική διαπραγμάτευση.
Μάλιστα, ίσως ήταν πολύ καλό που για πρώτη φορά από τόσο επίσημα ελληνικά χείλη ακούστηκαν δημοσίως μεγάλες αλήθειες όπως ότι η Ελλάδα γνώρισε μία πολύ βίαιη προσαρμογή που της……. έκοψε το «οξυγόνο» και πως δεν φταίνε για τα δεινά της Ελλάδας πάντα και μόνον οι ξένοι. Ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι, είναι ώρα να ξεφύγουμε κι εμείς από την γνωστή μεμψιμοιρία, ταυτόχρονα όμως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ευθέως των οφειλών της Γερμανίας έναντι της χώρας μας λόγω των ναζιστικών θηριωδιών επί ναζιστικής κατοχής με τις τρέχουσες κρίσιμες διαπραγματεύσεις.
Και μαζί με τον Πρωθυπουργό που σε πολύ σύντομο διάστημα αρχίζει να δείχνει ότι πέρα από θεωρίες και ιδεολογήματα – πιο γοργά και αποφασιστικά να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα….
Οι επόμενες μέρες της εβδομάδας ίσως και μήνες θα είναι χρόνος σκληρής δοκιμασίας. Η νέα Κυβέρνηση καλείται να κατανοήσει το πραγματικό διακύβευμα της κρίσης που δεν είναι τόσο η διαγραφή ενός τμήματος του χρέους αλλά η αντιστροφή των αντιδραστικών, μνημονιακών δήθεν μεταρρυθμίσεων που επέβαλαν οι δυνάστες –δανειστές με τα πειθήνια όργανα τους.
Στον αντίποδα αυτών των πολιτικών της λιτότητας η Κυβέρνηση είναι ανάγκη να ξεδιπλώσει την πρότασή της και να υλοποιήσει την ανάπτυξη που θα φέρει ευημερία της πατρίδας και του λαού.

Οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολές και με τιτάνιες προσπάθειες θα αποκρουστούν νέα μέτρα και θα συμβιβαστούν σε κάποια μέτρα
Υπερήφανη στάση δεν είναι να εκτελείς τις εντολές των δανειστών ως yesman, την ώρα που ο λαός στενάζει από τα σκληρά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου