Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αλέξης Μητρόπουλος: "Θα καταργούσαμε τους μνημονιακούς νόμους, αλλά είναι δύσκολο ρε γαμώτο"

Πλάκα μας κάνει ο κωλοτούμπας ή θέλει να δυσφημήσει το κόμμα του ή είναι έκρηξη ειλικρίνειας; Σε λίγο θα μας λένε "ε, λέγαμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα". "Δεν είχαμε εκτιμήσει....
την αντίδραση των δανειστών" λέει ο πολυλογάς Μητρόπουλος. Ή πιό απλά "όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση λέγαμε ότι θα δώσουμε λεφτά στον κόσμο με τη σέσουλα, επειδή νομίζαμε ότι οι δανειστές θα χεστούν από το φόβο τους και θα μας δανείζουν τρισεκατομμύρια ευρώ, για να γίνουμε αρεστοί στους ψηφοφόρους μας. Αλλά αυτές οι κουφάλες, θέλουν να μας δανείζουν με όρους, με συμβόλαια, με μνημόνια κι όχι χύμα όπως εμείς. Εμείς νομίζαμε ότι θα παίρναμε ένα τηλέφωνο στον Ντράγκι, θα του λέγαμε "μαλάκα κανόνισε, αύριο θέλουμε να προσλάβουμε 2.000 συντρόφους στην ΕΡΤ, στείλε 3 δις ευρώ σε κολαριστά πεντακοσάρικα, μη σου γ@μήσω το σπίτι!" κι αυτός θα τα έστελνε με το πρώτο αεροπλάνο, χεσμένος απ΄το φόβο του. Τελικά, δεν φοβούνται οι κουφάλες".



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αυτή τη στιγμή ισχύουν οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου, για τους οποίους έχουμε πει να καταργηθούν. Όταν με ρώτησαν αν με ένα άρθρο μπορούν να καταργηθούν 26.000 άρθρα μνημονιακών νόμων, είπα ότι είναι δύσκολο και πολλοί, ακόμα και δικοί μας, αντέδρασαν. Αυτό που δεν είχαμε εκτιμήσει, είναι ότι οι δανειστές θα συνέχιζαν να μην υπολογίζουν τη δημοκρατική έκφραση ενός λαού και να μας λένε: δεν μας ενδιαφέρει τί κάνατε και τι ψηφίσατε» είπε στον Αlpha 989 ο Αλέξης Μητρόπουλος και πρόσθεσε «υπήρξε υποτίμηση των προθέσεων των δανειστών από ένα τμήμα του πολιτικού σκηνικού. Οι δανειστές το έκαναν αυτό επειδή η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε δεσμευτεί με τέτοια κείμενα, που είχαν δώσει πατήματα αναμφισβήτητα υπέρ των δανειστών.

Το μόνο μέλημα αυτής της κυβέρνησης είναι να αντέξει στην σχεδιασμένη ασφυξία. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους λαούς ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση της πολιτικής του μνημονίου.

Θέλουν να πείσουν ότι είναι Χίμαιρα η Αριστερή διαπραγμάτευση. Περίμενα την στάση αυτή (από τους Ευρωπαίους), τμήμα της Αριστεράς, ενδεχομένως και της ηγεσίας, είτε από άγνοια των δεσμεύσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων, είτε από άγνοια της σκληρότητας των δανειστών, δεν ανέμεναν ότι θα έγραφαν στα παλιά τους τα  παπούτσια τη Δημοκρατία. Στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή
υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου