Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ο Παπαδημούλης διαχωρίζει τη θέση του απ΄την κυβέρνηση

Κόλπο τύπου "καλός μπάτσος-κακός μπάτσος" είναι οι συνεχείς διαφωνίες του Μήτσου ή έχει φιλοδοξίες να αντικαταστήσει τον Τσίπρα, ως πιό ρεαλιστής και μετρημένος;
Αιχμηρή παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ....
Δημήτρη Παπαδημούλη με σαφή κριτική προς την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης.

"Ας μιλήσουμε με ρεαλισμό. Σήμερα είμαστε μόνοι μας. Και στους 19 της Ευρωζώνης και στους 29 της ΕΕ" είπε χαρακτηριστικά στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο» ο κ. Παπαδημούλης.

Όπως δήλωσε μάλιστα : "Έντιμος συμβιβασμός σημαίνει ότι δεν πετυχαίνω το 100% των στόχων μου. Σε κάποια πράγματα κάνω υποχωρήσεις, αλλά βελτιώνω αυτό που παρέλαβα. Αν τα πράγματα συνεχίσουν να βελτιώνονται, όχι εικονικά άλλα ορατά, τότε κινούμαστε σε σωστή την κατεύθυνση".

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε: Αν η κυβέρνηση καταφέρει να αποφύγει το σενάριο του στραγγαλισμού και του «ξαφνικού θανάτου», που μας είχαν στήσει αριστοτεχνικά εδώ και καιρό –λογαριάζοντας τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές- και κάνοντας έναν απολογισμό μετά από κάποιο χρονικό διάστημα διαπιστώσουμε ότι έχουμε καταφέρει να πετύχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη, να μειώσουμε την ανεργία, να κάνουμε τομές στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, να περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά και αυτό φαίνεται στο «φύλλο αγώνα», τότε προοδεύουμε. Αν αντίθετα, κανείς αρκείται σε μια επαναστατική ρητορεία και η ζωή των απλών και των φτωχών ανθρώπων χειροτερεύει, τότε δεν καταφέρνει τίποτα. Αυτή την ώρα, που η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει αυτή την ισχυρή λαϊκή αποδοχή, η αλήθεια είναι επαναστατική. Η ειλικρίνεια είναι η μέθοδος για να πετύχουμε σημαντική κοινωνική και πολιτική πρόοδο. Όποιος δεν μπορεί να βοηθήσει, τουλάχιστον ας μη βλάπτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου