Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Θέλουμε αύξηση των μισθών κι όχι θεάματα αρένας

Με αφορμή τον υπερβολικό θόρυβο για τις καταθέσεις που είχε ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ οι έχοντες, ο π.Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά κυρίως τη γελοία λίστα "με πολιτικούς που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό", που δεν είναι παρά η συγκέντρωση σε ένα φύλλο excel των καταθέσεων που δήλωσαν στο "πόθεν έσχες" τους και δεν περιέχουν ούτε ψήγμα παρανομίας, να επισημάνουμε στους φίλους κυβερνώντες και ....
κυρίως στους βουλευτές των ΑΝΕΛ που αρέσκονται σε άκοπες φωνασκίες για "προδότες" , "λαμόγια" και άλλα δηλητηριώδη, ότι  η δική μας κοιλιά, των πολιτών, δε γεμίζει με όλες αυτές τις μπαρούφες.
Όσα κομμένα κεφάλια αθώων -και ενόχων- κι αν δούμε, δεν βελτιώνουν το βιoτικό μας επίπεδο. Αντίθετα, δείχνουν ότι κάποιοι στο όνομα του λαού του λένε κατάμουτρα ότι είναι ένας ηλίθιος που θα ξεγελαστεί επειδή θα βγάλουμε στα μανταλάκια κάποιον πολιτικό που είχε την ατυχία να έχει 100 ή 200 χιλιάδες ευρώ στην τράπεζα.
Ασφαλώς η λογική "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" κυριαρχεί στην Ελλάδα, αλλά και πάλι δεν είναι αρκετή να λύσει το βασικό πρόβλημα επιβίωσης.
Ασφαλώς υπάρχουν ηλίθιοι, που αντί να ζητούν να γίνει η χώρα ένα κανονικό κράτος, να παράγει, να εξάγει, να χτίζει εργοστάσια, να ανοίγει δουλειές, να αυξάνει τον πλούτο, αυτοί να ικανοποιούνται να βλέπουν "στην κρεμάλα" κάποιον που είχε την ατυχία να έχει μια πετυχημένη καριέρα (ηθοποιού ή δημοσιογράφου ή γιατρού) ή να έχει λεφτά απ΄την οικογένειά του και να αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική.
Δεν μπορεί όμως αυτή η μάζα των ηλιθίων, να παρασύρει τη χώρα σε ένα κλίμα ανθρωποφαγίας κάθε επιτυχημένου (έστω και ...στο πορτοφόλι) λες κι αυτό θα ανακουφίσει την κοινωνία!

Αντί να ζητά και να επιδιώκει η εξουσία να ανέβει το βιoτικό επίπεδο όσων είναι χαμηλά, ζητά να πέσει αυτών που είναι ακόμη ψηλά. Θα επιλέξουμε αυτοκτονικά, τον εύκολο δρόμο της ισότητας στο υπόγειο;

Και μια υπενθύμιση:  Ποτέ στην ιστορία δεν μακροημέρευσε λαϊκιστής ο οποίος ζει ερεθίζοντας τα χαμηλότερα ένστικτα των μαζών. Αν μάθεις στα σκυλιά να τρώνε ανθρώπινο κρέας, στο τέλος είναι βέβαιο ότι θα φάνε κι εσένα, λαϊκιστή.

Β.Π.

Υ.Γ. Σοβαρευτείτε και κυβερνήστε με σκοπό τη δημιουργία ενός σοβαρού κράτους που να δίνει ευκαιρίες να γίνονται "πλούσιοι" κι άλλοι άνθρωποι, όχι όπλα για να δολοφονούνται όσοι έτυχε να έχουν παραπάνω χρήματα από τους άλλους. Φτάνει πια με τον λαϊκισμό Ρωμαϊκών διαστάσεων, που προωθεί ο κάθε αποτυχημένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου