Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ιδού γιατί θα πληρώσει η Ελλάδα, μέχρι τελευταίας δεκάρας, τα δάνειά της

Μετά από διαδοχικές και επίπονες συζητήσεις, το Eurogroup κατέληξε σε κείμενο συμφωνία, την οποία πανηγύρισε η ελληνική κυβέρνηση. Ήταν το τελευταίο βήμα της Ε.Ε. και είναι εκ των ουκ άνευ η τήρησή του, αλλιώς θα τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα κάθε σχέση μας με την Ε.Ε. Στο κείμενο αυτό λοιπόν αναφέρεται:


The Greek authorities reiterate their unequivocal commitment to honour their financial obligations to all their creditors fully and timely. 

Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την αναπόδραστη δέσμευσή τους να τιμήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως

(το πρωτότυπο κείμενο της συμφωνίας εδώ: http://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2015/02/150220-eurogroup-statement-greece/)


Και πλήρως, και εγκαίρως και προς όλους, δεσμευθήκαμε αναπόδραστα λοιπόν ότι θα πληρώσουμε. 
Μετά από αυτό και ένα ευρώ να μην πληρώσουμε από τα παρακάτω ποσά, η χώρα θα κηρυχθεί σε πτώχευση.

Επειδή λοιπόν, δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο μη πληρωμής των τοκοχρεολυσίων (το επιβεβαίωσε χθες και ο Γ.Βαρουφάκης) κι επειδή στο ταμείο του κράτους υπάρχουν μόνο 900 εκατομμύρια, το κράτος ψάχνει απεγνωσμένα λεφτά από τα ασφαλιστικά ταμεία. 
Επειδή ούτε αυτά φτάνουν, ούτε οι τρέχουσες εισπράξεις είναι ενθαρρυντικές, θα πάμε ΣΙΓΟΥΡΑ σε στάση πληρωμών προς ΟΛΟΥΣ στο εσωτερικό (ιδιώτες, προμηθευτές δημοσίου), πλην (ίσως) μισθών δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων.
Αλλά, ούτε αυτά δεν αρκούν, αφού η μισθοδοσία του δημοσίου, οι συντάξεις και η κοινωνική πρόνοια είναι 2,7 δις το μήνα και τα έσοδα του Μαρτίου δεν φτάνουν ούτε για το 1/3 !

Οπότε, βρείτε εσείς τι θα γίνει....
Πάντως ΔΕΝ θα χρεοκοπήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου