Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. μήνυσε 25 αστυνομικούς !

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου η εκδίκαση, στη Θεσσαλονίκη
Ένα άρθρο (συνδικαλιστικο), που αναφερονταν γενικα στην απροσωπη Διοικηση ήταν η αφορμή

Το ιστορικό

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, λειτουργεί με την ιδιότητα του συνδικαλιστικού συνδυασμού – παράταξης, εντός των νόμιμων πλαισίων που παρέχει το Σύνταγμα, ο νόμος 1264/1982 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, καθώς και βάσει του Ευρωπαϊκού Δικαίου και αγωνίζεται με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο για την προστασία και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και συμφερόντων όλων των αστυνομικών.

Έτσι, λόγω δημοσιεύματος που ανέβασε ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο, μέσω της γνωστής ιστοσελίδας της skaythess.gr σχετικά με κάποια εργασιακά και συνδικαλιστικά ζητήματα, ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας με το βαθμό του Υποστρατήγου, υπέβαλε εναντίον είκοσι πέντε (25) μελών της οργανωτικής – συντονιστικής επιτροπής της, αγωγή αποζημίωσης σε πολιτικό δικαστήριο, διεκδικώντας:

Αστική αποζημίωση χρηματικού πόσου 3.000 ευρώ από έκαστο μέλος της, δηλαδή χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 75.000 ευρώ για ηθική βλάβη και απαιτώντας ακόμα και την προσωποκράτηση για χρονική διάρκεια δώδεκα (12) μηνών των είκοσι πέντε (25) αστυνομικών συνδικαλιστών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι μισοί περίπου των εναγομένων συνδικαλιστών είναι εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) και οι πέντε (5) εξ αυτών είναι ταυτόχρονα και εκλεγμένοι στο Δ.Σ. της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης που εκπροσωπεί όλους τους αστυνομικούς του Νομού Θεσσαλονίκης, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τους α) Α’ Αντιπρόεδρο, β) Β’ Αντιπρόεδρο και Υπεύθυνο Δυτικού Τομέα, γ) Γενικό Γραμματέα, δ) Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και ε) Μέλος του Δ.Σ.

Εμείς ως Σ.Κ.Α.Υ. δηλώνουμε απερίφραστα ότι κάθε ενέργειά μας κινείται πάντοτε απαρέγκλιτα εντός των νόμιμων πλαισίων και δικαιωμάτων που μας παρέχει η Πολιτεία, ο νόμος και η Δημοκρατία, που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο άρθρο αναφερόταν στη Διοίκηση γενικότερα των Αστυνομικών Υπηρεσιών, όπως βάσει των ισχυουσών νομοθετικών διατάξεων και κανονισμών διέπεται ο Οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας και χωρίς να στιγματίζει και να ονομάζει κανέναν συγκεκριμένα εκπρόσωπο της Διοίκησης, οποιοδήποτε βαθμού, δηλαδή χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά ή υπηρεσιακά (βαθμός και θέση) σε κάποιον αξιωματικό ειδικότερα.

Δηλώνουμε επίσης ότι, ως αστυνομικοί πρωτίστως, αλλά και ως συνδικαλιστές ταυτόχρονα, σεβόμαστε όλους τους συναδέλφους κάθε βαθμίδος και κάθε ενέργειά μας πραγματοποιείται από την αγάπη μας για προσφορά στον συνάδελφο, προς επίλυση των προβλημάτων του και τη βελτίωση της εικόνας και της απόδοσης του Σώματος.

Έναντι των υψηλόβαθμων αξιωματικών που κατέχουν οποιαδήποτε θέση στην ιεραρχία και στη Διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεργούμε όπως προβλέπεται από τον κανονισμό και βέβαια σεβόμαστε το θεσμό που ο καθένας τους εκπροσωπεί.

Από την άλλη όμως δεν θα εκχωρήσουμε σε κανέναν, με οποιοδήποτε κόστος, την ελευθερία του συνδικαλιστικού μας λόγου και έκφρασης και θα αγωνιστούμε για την προάσπιση των σκοπών του συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν γίνεται να αφήσουμε να περάσει, με οποιαδήποτε κόστος και θυσία, η συνδικαλιστική μας φίμωση, με οποιαδήποτε μεθόδευση και η ποινικοποίηση της ελεύθερης δημοκρατικής συνδικαλιστικής λειτουργίας μας. Η κατοχύρωση της συνδικαλιστικής ελευθερίας είναι κατάκτηση της Δημοκρατίας και πρέπει να προστατεύεται από κάθε φορέα. Ο μόνος εχθρός μας είναι τα ζητήματα που απασχολούν τον εργαζόμενο αστυνομικό, σε κάθε επίπεδο, εργασιακό, υπηρεσιακό, οικονομικό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, κοινωνικό και συνδικαλιστικό, και δίνουμε καθημερινό αγώνα για την επίλυσή τους.

Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ενωμένο και δυνατό και η παρούσα επιστολή κοινοποιείται σε κάθε αρμόδιο φορέα και θεσμό, για την προστασία της συλλογικής και συνδικαλιστικής δράσης.

Η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, κάθε βαθμού, αφού λάβουν γνώση, να βοηθήσουν και να ενισχύσουν το αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα και να λάβουν τη θέση που αρμόζει έναντι σε οποιαδήποτε μορφής συνδικαλιστική δίωξη, είτε σε ποινικό είτε σε πειθαρχικό είτε σε αστικό επίπεδο.

Οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς είναι συμφέρον της Πολιτείας να γνωρίζουν τα ανωτέρω.

Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης:

1.- Αγγελίδης Παναγιώτης – Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

2.- Δεληγιώργης Γεώργιος – Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

3.- Δρόσος Στέργιος – Α΄ Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ. – Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

4.- Ευθυμιάδης Πασχάλης – Β΄ Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ – Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

5.- Μαχαιρίδης Λάζαρος – Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

6.- Μηλώσης Κων/νος – Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

7.- Παπαδάκης Θεόφιλος – Γενικός Γραμματέας Ε.Α.Υ.Θ. – Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

8.- Πλιατσίδης Αθανάσιος – Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

9.- Τζουμπελίδης Γεώργιος – Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

10.- Φέτκος Σταύρος – Μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Θ. – Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

11.- Φραντζεσκάκης Εμμανουήλ – Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Αν. Γενικός Γραμματέας Ε.Α.Υ.Θ. –Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

12.- Χατζίκος Γεώργιος – Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.



Έπειτα από πολλές ερωτήσεις που δέχτηκε η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης ως συνδικαλιστικός συνδυασμός – παράταξη και το έντονο ενδιαφέρον της ένστολης συνδικαλιστικής κοινωνίας και όχι μόνο, σχετικά με την υποβολή αγωγής αποζημίωσης που υποβλήθηκε σε βάρος 25 αστυνομικών συνδικαλιστών – μελών της από ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. με το βαθμό του Υποστρατήγου, σας κοινοποιούμε μέρος της αγωγής, η οποία ως δημόσιο έγγραφο κοινοποιήθηκε από δικαστικό επιμελητή στα μέλη της Σ.Κ.Α.Υ. στην έδρα των Υπηρεσιών τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η εκδίκασή της θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα από το αρμόδιο δικαστήριο, που είναι το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και όπως αποδεικνύεται, για άλλη μία φορά από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του αστυνομικού συνδικαλισμού, οι συνδικαλιστές απαιτείται να διακατέχονται από υψηλό ηθικό και αίσθημα προσφοράς και αυτοθυσίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τους 25 αστυνομικούς που υποβλήθηκε αγωγή σε βάρος τους στα πολιτικά δικαστήρια, οι 12 είναι εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των Αστυνομικών Υπαλλήλων, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και οι 5 από αυτούς είναι ταυτόχρονα εκλεγμένοι και στο Δ.Σ. του πρωτοβάθμιου οργάνου, δηλαδή στην πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), με τις θέσεις των α) Α” Αντιπροέδρου, β) Β” Αντιπροέδρου και Υπευθύνου Δυτικού Τομέα, γ) Γενικού Γραμματέα, δ) Υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων και Αναπλ. Γενικού Γραμματέα και ε) Μέλους του Δ.Σ. της ΕΑΥΘ.

τα ονόματα εδώ

Στο πλευρό των συνδικαλιστών αστυνομικών ο Απόστολος Γκλέτσος και η "Τελεία"

Το Τελεία – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ ,στηρίζει τους ένστολους συνδικαλιστές της (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης, στην άδικη κατά την άποψή μας ,δικαστική περιπέτεια που ενεπλάκησαν στα πλαίσια άσκησης της ελεύθερης συνδικαλιστικής έκφρασης. Στην αγωγή δε που κατετέθη εναντίον τους αιτείται και η προσωρινή πρόσωπο-κράτηση τους. (Ας οριστεί και δεσμοφύλακας για να θυμηθούμε τις παλιές εποχές τότε «που όλα τα σκίαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά»).

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ συμπαραστάτες τους, παρόντες στην δίκη όποτε και αν διεξαχθεί και θα παρέχουμε οποιαδήποτε Νομική στήριξη μας ζητηθεί για το όλο ζήτημα.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ και καταγγέλλουμε δημόσια τέτοιου είδους συμπεριφορές που στοχεύουν σε πισωγυρίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου