Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Παγκόσμιος πόλεμος για τις μάσκες FFP2, που φαίνεται να είναι το μοναδικό όπλο εναντίον του SARS-cov-2 αυτή τη στιγμή

N95/FFP2 λέγονται οι "καλές" μάσκες, με φίλτρο ενεργού άνθρακα, όχι οι φθηνές χάρτινες που είχαν 0,5 ευρώ. Οι FFP2 κοστίζουν περί τα 10 ευρώ χονδρική και δυστυχώς δεν φτάνουν για όσους τις χρειάζονται (όλοι όσοι κυκλοφορούν δηλαδή!)
Μια παραγγελία από τη Γερμανία για 200.000 μάσκες ....
«κατασχέθηκε» στο αεροδρόμιο της Μπανκγόνγκ, πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης. Οι μάσκες προορίζονταν για την προστασία των αστυνομικών στο Βερολίνο και οι αρχές κατηγόρησαν ευθέως τις ΗΠΑ για «σύγχρονη πειρατεία» καθώς υποψιάζονται «αμερικανό δάκτυλο».

Η παραγγελία για τις μάσκες τύπου FFP2, ανέφερε ο Δήμος του Βερολίνου, είχε ήδη πληρωθεί. Παρότι ο κατασκευαστής (η αμερικανική 3Μ) έχει έδρα τις ΗΠΑ, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, οι μάσκες προέρχονταν από εργοστάσιο στην Κίνα.

«Ακόμα και σε περιόδους κρίσης, δεν θα πρέπει να ακολουθούμε μεθόδους Άγριας Δύσης» είπε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, ζητώντας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απαιτήσει από τους Αμερικανούς «να συμμορφωθούν με τους διεθνείς κανόνες».

Πριν δυο ημέρες παρόμοιες καταγγελίες είχαν γίνει και από Γάλλους αξιωματούχους, που υποστήριξαν ότι Αμερικανοί «βούτηξαν» την τελευταία στιγμή, λίγο πριν αρχίσει να φορτώνεται στο αεροσκάφος, φορτίο με μάσκες που προορίζοντας για την ευρύτερη περιφέρεια του Παρισιού. Σύμφωνα με αυτές τις καταγγελίες, οι Αμερικανοί ενώ το φορτίο ήταν έξω από το αεροσκάφος έτοιμο να φορτωθεί και να φύγει από τη Σαγκάη για την γαλλική πρωτεύουσα, πρόσφεραν υψηλότερη τιμή και πήραν τις μάσκες.

Οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι είχαν συμβόλαιο που προέβλεπε πληρωμή του εμπορεύματος σε τρεις δόσεις.


(περί της χρησιμότητας της μάσκας εδώ)

Υ.Γ. Τώρα καταλαβαίνουν οι χώρες της δύσης, ότι ο δυτικός καπιταλισμός κατέστρεψε την παραγωή, η οποία μεταφέρθηκε στην Κίνα. Αμήχανες οι χώρες της δύσης, βλέπουν ότι δεν μπορούν να φτιάξουν εργοστάσια να κατασκευάζουν αντικείμενα που έχουν κόστος παραγωγής, μερικά σεντς ! Ξέχασαν να παράγουν ! Δεκάδες χώρες ψάχνουν τρόπο να φτιάξουν μια γραμμή παραγωγής που να κάνει χάρτινες (τουλάχιστον) μάσκες, που κοστίζουν λιγότερο από 1 λεπτό η μία και δεν μπορούν!