Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Το καλοκαίρι οι ιοί “δεν κοιμούνται” τα βράδια (νέα θεωρία για τους ιούς)

Του Τάκη Κωτσιόπουλου
Γιατί το καλοκαίρι είναι σε ύφεση οι ιοί;




1. “Σενάριο Α”: Το καλοκαίρι οι ιοί “κοιμούνται” τα βράδια (η υπάρχουσα θεωρία)

Πριν πολλές δεκαετίες, για να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, σκέφτηκαν ως εξής:

Η διαφορά ανάμεσα στον χειμώνα και στο καλοκαίρι είναι η θερμοκρασία.

Η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος είναι η ίδια χειμώνα- καλοκαίρι, επομένως η μη ύπαρξη ιών οφείλεται στην μεγάλη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, η οποία μειώνει την μεταδοτικότητα των ιών (οι ιοί καταστρέφονται γρήγορα στο περιβάλλον από την υψηλή θερμοκρασία) .

Ο συλλογισμός αυτός είναι ρηχός και η θεωρία που στηρίζεται σε αυτόν τον συλλογισμό είναι εντελώς λανθασμένη, όπως θα αποδείξω παρακάτω.

Ψυχρός συγχρωτισμός.

Ψυχρό συγχρωτισμό ονομάζω το συγχρωτισμό αυτόν, που γίνεται σε συνθήκες τέτοιες, ώστε να είναι ευνοϊκή η μετάδοση των ιών.

Τον υπολογίζουμε εάν από το σύνολο του συγχρωτισμού αφαιρέσουμε τον συγχρωτισμό που γίνεται σε υπαίθριους χώρους, από τις 10πμ ως τις 6μμ, τους θερινούς μήνες.

Ο ψυχρός συγχρωτισμός των θερινών μηνών είναι 2-10 φορές μεγαλύτερος από τον συγχρωτισμό των χειμερινών μηνών, εκτός δε και από αυτό είναι και “τριών διαστάσεων”.

Κατά τους θερινούς μήνες, ο ημερήσιος κύκλος των μεταδοτικών επαφών, ενός υποτιθέμενου φορέα του ιού, εκτός του ότι είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο των χειμερινών μηνών, είναι και διαφορετικός, συναντά δηλαδή κάθε μέρα άλλους ανθρώπους (η δεύτερη διάσταση).

Η τρίτη διάσταση είναι το ότι σε λίγο και αυτός και αυτοί που μόλυνε, θα μεταφερθούν σε άλλες κοινότητες.

Να το πω απλά, τους θερινούς μήνες το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού είναι έξω τα βράδια, κάθε μέρα δε είναι και σε διαφορετικό μέρος. Παντού “σαρδελοποίηση”.

Αυτούς που συναντά στην παραλία(που υποτίθεται δεν μεταδίδεται ο ιός), το βράδυ θα τους ξανασυναντήσει στην πλατεία, αργότερα θα τους ξανασυναντήσει σε κάποιο μπαρ.

Τι συμβαίνει; κοιμούνται οι ιοί το βράδυ;

Εάν δεν ίσχυε η θεωρία που θα αναπτύξω παρακάτω, οι ιοί θα “αλώνιζαν”. Το καλοκαίρι, η ταχύτητα διασποράς των ιών είναι ίσως 50 φορές μεγαλύτερη (εάν δεν συνέβαινε αυτό που θα περιγράψω.)

Για την μετάδοση του ιού, στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκούν 1-2 δευτερόλεπτα. Ο κύκλος ζωής των ιών στους πνεύμονες διαρκεί από 1.000.000 - 1.200.000 δευτερόλεπτα.

2. “Σενάριο Β”: Οι ιοί το καλοκαίρι “δεν κοιμούνται” τα βράδια (η νέα θεωρία).

Αφού απορρίψαμε το “Σενάριο Α”, πάμε, με λογικά επιχειρήματα, να “κτίσουμε” το “Σενάριο Β”

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον χειμώνα και στο καλοκαίρι; Η θερμοκρασία.

Οι ιοί και όλες οι άλλες νόσοι, που έχουν εποχικό χαρακτήρα, προσβάλουν όλα τα όργανα του ανθρώπου; Μόνον τους πνεύμονες.

Έχουν οι πνεύμονες σταθερή θερμοκρασία τον χειμώνα και το καλοκαίρι;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα “λύνει τον γρίφο”: OXI

Πάρτε την παλάμη σας και βάλτε την μπροστά στην μύτη σας την ώρα που εκπνέετε, θα δείτε ότι θα ζεσταθεί. Από πού προέκυψε αυτή η θερμότητα;

Ο ψυχρός αέρας που εισπνεύσατε, μείωσε προσωρινά, σε κάποια σημεία, την θερμοκρασία των πνευμόνων και ζεστάθηκε.

Το καλοκαίρι δεν συμβαίνει αυτό (κάποιες ώρες τουλάχιστον) γιατί η θερμοκρασία του εισπνεόμενου αέρα είναι περίπου ίση με την θερμοκρασία των πνευμόνων.

Τους χειμερινούς μήνες, κάθε 5 δευτερόλεπτα, οι πνεύμονες δέχονται μια μεγάλη ποσότητα κρύου αέρα, με θερμοκρασία 20-40 βαθμών μικρότερη από την θερμοκρασία λειτουργίας τους.

Αυτή είναι η μόνη διαφορά που υπάρχει στην λειτουργία των πνευμόνων ανάμεσα στον χειμώνα και στο καλοκαίρι. Εκ της λογικής προκύπτει ότι στην εισπνοή του ψυχρού αέρα οφείλονται όλες οι νόσοι των πνευμόνων που έχουν εποχικό χαρακτήρα.

Ο ψυχρός αέρας του χειμώνα καταπονεί τους πνεύμονες και τους κάνει ποιο ευάλωτους.

Επομένως στον θερμό αέρα που εισπνέουμε το καλοκαίρι οφείλεται η ύφεση των ιών.

Το πώς επιδρά ο θερμός αέρας δεν το ξέρω και δεν μου αρέσουν οι εικασίες.

Μπορεί να δρα άμεσα, να μειώνει δηλαδή την επιθετικότητα των ιών και να τους καθιστά ανενεργούς.

Μπορεί να δρα έμμεσα, να “θωρακίζει” δηλαδή τους πνεύμονες και να πολεμούν αυτοί αποτελεσματικά τους ιούς. Σε αυτήν την περίπτωση θα κτίζει μια έμμεση ανοσία που θα έχει “ουρά” τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου.

Μπορεί να δρα και άμεσα και έμμεσα(το καλύτερο).

Ο θερμός αέρας είναι η αναγκαία, αλλά πιθανόν να μην είναι από μόνη της και ικανή συνθήκη για την καταπολέμηση των ιών. Να χρειάζονται δηλαδή και άλλοι παράγοντες(πχ ηλιοφάνεια). Για την επίδραση κάποιων ανυποψίαστων παραγόντων στους ιούς, θα γράψω παρακάτω (το φαινόμενο των ασυμπτωματικών).

Εάν ο θερμός αέρας, είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για την καταπολέμηση των ιών, η συσκευή “δολοφόνος ιών” © θα είναι θαυματουργή.

Ο “δολοφόνος ιών” είναι μια συσκευή η οποία θερμαίνει τον αέρα σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, την οποία καθορίζει ο γιατρός, και μέσω μιας μάσκας αναπνέει ο ασθενής θερμό αέρα. Υπάρχουν δυο τύποι, ο απλός και ο νοσοκομειακός.

Ο απλός τύπος απλώς θερμαίνει τον υπάρχοντα στο δωμάτιο αέρα.

Στην νοσοκομειακού τύπου ο γιατρός, εκτός από την θερμοκρασία του αέρα, μπορεί να ρυθμίζει και άλλες παραμέτρους (πχ ποσοστό υγρασίας, εμπλουτισμός με οξυγόνο κλπ).


Κλιματιστικά.

Εάν οι επιστήμονες αποδεχτούν την θεωρία μου, θα πρέπει η ΕΕ να θεσπίσει έναν κανονισμό που να επιβάλλει στις εταιρείες που φτιάχνουν κλιματιστικά να έχουν κόφτη, να μην μπορούν δηλαδή να ρίξουν την θερμοκρασία κάτω από ένα σημείο. Η χαμηλή θερμοκρασία ευνοεί τους ιούς και τους κάνει πιο επιθετικούς. Τα λίγα κρούσματα ιών που θα παρατηρηθούν το καλοκαίρι, θα παρατηρηθούν γιατί αρκετοί μένουν πολλές ώρες σε κλιματιστικά που τα ρυθμίζουν σε χαμηλές θερμοκρασίες.


Τουρισμός.

Η θεωρία μου θα απογειώσει τον τουρισμό. Εάν ο ιός αυτός είναι σαν τους άλλους και δεν είναι ιός εργαστηριού, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Δεν πρέπει να μπει κανένας απολύτως περιορισμός.

Ο θερμός αέρας το καλοκαίρι είναι “καθαρτήριο”.

Ας έρθουν στην Ελλάδα όλοι οι μολυσμένοι της Ευρώπης να γίνουν καλά, αρκεί να έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι.


Tο φαινόμενο των ασυμπτωματικών.

Στην Ελλάδα παρατηρήθηκε ένα σπανιότατο και υπερβολικά περίεργο φαινόμενο, το οποίο κακώς πέρασε στο ντούκου. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενημερωθεί, είναι ένα από τα σπουδαιότερα ευρήματα.

Σε δυο δομές μεταναστών (στη Ριτσώνα και στο Κρανίδι) και στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο μετέφερε ναύτες στην Ισπανία, βρέθηκαν συνολικά 310 μολυσμένοι από τον ιό. Σχεδόν όλοι ασυμπτωματικοί. Εάν η αναλογία συμπτωματικών - ασυμπτωματικών είναι 50-50, η πιθανότητα να είναι ένα τυχαίο γεγονός είναι 1/2^310.

Ο αριθμός 2 εις την 310 έχει πάνω από 100 ψηφία, επομένως να είναι τυχαίο γεγονός αποκλείεται. Το να κερδίσεις 10 τζόκερ στη σειρά, παίζοντας μια στήλη, είναι πολύ πιθανότερο.

Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν κοινά στοιχεία ανάμεσα σε αυτούς τους 310.

Εγώ βρήκα κάποια κοινά στοιχεία, τραβηγμένα από τα μαλλιά ίσως, αλλά πρέπει κάτι να βρεθεί.

Το κοινό που ίσως έχουν αυτοί οι 310 είναι το έντονο άγχος και η ανασφάλεια.

Δυο παιδιά στο Κρανίδι βρέθηκαν με συμπτώματα. Τα παιδιά ίσως να μην έχουν άγχος και ανασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει το φαινόμενο αυτό να μελετηθεί.


ΥΓ. Τον χειμώνα οι άνθρωποι προστατεύονται από το κρύο με βαριά ρούχα και βγαίνουν έξω. Δεν προστατεύουν όμως το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται μεγάλη προστασία. Δεν προστατεύουν την αναπνοή τους.


http://frenostonkatiforo.blogspot.com/2020/04/blog-post.html