Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Bil Gates : Η κανονικότητα θα επιστρέψει μόνο όταν εμβολιάσουμε όλο τον πλανήτη

Με νέα συνέντευξή του στους FT ο Μπιλ Γκειτς επανέρχεται στην ανάγκη εμβολιασμού του παγκόσμιου πληθυσμού ως τη μόνη διέξοδο από...
την πανδημία.

Προσπαθεί μάλιστα να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο διαφορετικής αντιμετώπισης του προβλήματος. Μεταξύ άλλων αναφέρει: "Δεν έχετε επιλογή. Οι άνθρωποι ενεργούν σαν να έχετε άλλη επιλογή. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να πάνε στο γήπεδο όταν μπορεί να μολυνθούν. Ξέρετε, δεν είναι η κυβέρνηση που λέει εντάξει, απλώς αγνοήστε αυτήν την ασθένεια. Οι άνθρωποι επηρεάζονται βαθιά βλέποντας αυτούς τους θανάτους, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσαν να είναι μέρος της αλυσίδας μετάδοσης, και οι ηλικιωμένοι, οι γονείς τους, οι παππούδες τους, θα μπορούσαν να επηρεαστούν από αυτό.

Και έτσι δεν μπορείτε να πείτε, αγνοήστε τι συμβαίνει εδώ. Θα υπάρχει η δυνατότητα, ιδιαίτερα στις πλούσιες χώρες, να υπάρξει κάποια άρση των μέτρων περιορισμού εάν τα πράγματα πάνε καλά τους επόμενους μήνες. Αλλά για τον κόσμο γενικά, η κανονικότητα επιστρέφει μόνο όταν έχουμε εμβολιάσει σε μεγάλο βαθμό ολόκληρο τον παγκόσμιο πληθυσμό. Και παρόλο που υπάρχει πολλή δουλειά στις δοκιμές, πολλή δουλειά για τα φάρμακα με τα οποία ασχολούμαστε, προσπαθώντας να επιτύχουμε αυτόν τον φιλόδοξο στόχο, ο οποίος δεν έχει γίνει ποτέ για το εμβόλιο, αυτή η προσπάθειά μας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μας".