Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Απάντηση του κ. Κωνσταντίνου Προδρόμου σε σχόλιο του makpress

Αγαπητοί διαχειριστές του makpess, για την αντικειμενική αληθινή παρουσίαση των πραγμάτων σχετικά με την πολιτική μου πορεία σας διευκρινίζω και σας επισημαίνω τα ακόλουθα και ζητώ τουλάχιστο τη δημοσίευση της απάντησης μου:

Είμαι αταλάντευτος στις αρχές και αξίες μου, όπως στις διαχρονικές της ειρήνης, του ανθρωπισμού και της δικαιοσύνης. Κορώνα των πάντων ο άνθρωπος και όχι το χρήμα και τα προσωπικά συμφέροντα.

Ιχνηλατώντας τη διαδρομή μου και τη δράση μου θα γνωρίσετε ότι, όταν ο Καρατζαφέρης το 2010 μπήκε στη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ - ΝΔ έφυγα από το ΛΑ.Ο.Σ άμεσα κατακρίνοντας την ενέργεια του.

Μετέπειτα συνεργάστηκα με το νεότευκτο κόμμα του Καμμένου, ο οποίος οταν γονάτισε στα τέσσερα και αποδέχθηκε τα μνημόνια, τα οποία αφόριζε μετά βδελυγμίας τον παράτησα άμεσα τον Αύγουστο 2015.

Με την ευκαιρία θέλω να γνωστοποιήσω σύντομα στον Ελληνικό λαό τα παρακάτω.

Οι επόμενες (πολύ σύντομα) εθνικές εκλογές θα γίνουν επιτέλους με άδολη απλή αναλογική που θα επιτρέψει στο λαό απελευθερωμένα να εκφραστεί δημοκρατικά και αντικειμενικά.
Έτσι τόσο ο Μητσοτάκης, όσο και ο Τσίπρας, σίγουρα, δε θα μπορέσουν να επιβληθούν και να καταλάβουν την εξουσία,
εκτός αν πάρουν την πλειοψηφία του λαού!

Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου συνεχίζοντας τα μνημόνια και το ίδιο μοτίβο των προηγούμενων , με μερικές αλλαγές και σπασμωδικές ενέργειες , ουσιαστικά δεν άλλαξε την κατάσταση ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του λαού,μάλιστα έστρωσε το χαλί στον επόμενο πρωθυπουργό.

Η νέα εξουσία Μητσοτάκη, όπως ανέμενα, διακρίνεται για τη λιτότητα και τον αυταρχισμό της, την ανικανότητα στα διαχρονικά προβλήματα του λαού. Η ΝΔ έχοντας ενθυλακώσει και εγκολπώσει ότι πιο αποκρουστικό και αφοριστικό υπήρχε γι’αυτήν προηγούμενα στοιχείο, κατάντησε συνονθύλευμα προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων. Τα πρωτοπαλίκαρα του ΛΑ.Ο.Σ του Καρατζαφέρη απολαμβάνουν τώρα οφίκια στη ΝΔ την οποία καθύβριζαν πρωτίτερα.

Η διαχείρηση στο μεγάλο ζήτημα του Κορωνοϊου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τους διθυράμβους των Μ.Μ.Ε, είναι ανεπαρκής ,ελλιπής και άκρως συντηρητική. Πήρε αυστηρά περιοριστικά μέτρα για το λαό, ώστε να αντισταθμίσει την ανεπάρκεια και αδυναμία του υγειονομικού συστήματος που το υποβάθμισε , με τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Έπειτα από το ανθρωπιστικό σοκ θα επακολουθήσει και το οικονομικό κράχ. Η συντηρητική αγωγή που αναγκαστικά επιλέξατε Κ. Μητσοτάκη στην υγειονομική αντιμετώπιση του θέματος έπρεπε να συνοδεύεται από γενναιόδωρες παροχές, ώστε να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες της κρίσης , όπως έκανε άμεσα η φίλη σας Μερκελ για τη Γερμανία και το λαό της. Το καράβι - Ελλάδα θα εξωκοίλει, και σύντομα θα καταποντιθείτε μαζί του από την ανικανότητα και αδεξιότητα που σας διακρίνει.

Ας μην επαίρεται λοιπόν ο Μητσοτάκης σαν Μέγας Αλέξανδρος απέναντι στο γόρδιο δεσμό του Κορωνοϊού, του Μεταναστευτικού, της συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και το κλείσιμο των εκκλησιών, πολύ σύντομα θα πέσει παταγωδώς με αυτή τη στρατηγική και τακτική που ακολουθεί , δηλαδή την παλαιοκομματική και ξεπερασμένη οπτική του: Συντήρηση - αυταρχισμός - λιτότητα, υποτέλεια.

Κατερίνη 23.04.2020

Κων/νος Προδρόμου
Ανεξάρτητος Πολιτευτής


Υ.Γ: Όπως βρήκατε από τη σελίδα μου στο Facebook τη φωτογραφία της ομιλίας μου στο ιδρυτικό συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ και τη δημοσιεύσατε σίγουρα θα διαβάσατε και την παραίτησή μου από το ΛΑ.Ο.Σ και τους ΑΝ.ΕΛ μετέπειτα για λόγους ηθικής και πεποιθήσεων.


η απάντηση αυτή, την οποία φυσικά δημοσιεύουμε -το makpress είναι γνωστό για την ηθική ακεραιότητά του- αφορά το άρθρο Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020
στο οποίο, το makpress, ενέθεσε το εξής σχόλιο (και σήμερα, όπως ορίζει δεοντολογία, προστίθεται και η παραπάνω απάντηση):

*σχόλιο makpress:
ο κ.Προδρόμου είναι "γνωστός" από παλιά.  Τον θυμόμαστε από κάτι δελτία τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Πιερίας (εδώ).  Μετά τον είδαμε να εκλέγεται στους ΑΝΕΛ (εδώ). Τελικά, σήμερα μας ενημερώνει ότι είναι θιασώτης της "εθνοσωτηρίου". Στο facebook του, έχει μάλιστα φωτογραφία, που είναι ομιλητής στο ιδρυτικό συνέδριο των ΑΝΕΛ.


Τελικά, οι "πατριωταράδες" των ΑΝΕΛ, έβαλαν πλάτη με χίλιους τρόπους ώστε να φτάσει στην έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών, ο συνεταίρος τους Αλέξης Τσίπρας. Και όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη των ΑΝΕΛ μεταπήδησαν -από θαυμαστές της "εθνοσωτηρίου"!- στη ριζοσπαστική αριστερά των θαυμαστών του Στάλιν, του Μελιγαλά και του Κλάρα! Σήμερα το site των ΑΝΕΛ olympia, στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και βάλει συνεχώς κατά του Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Εμείς, δημοσιεύουμε όλες τις απόψεις, χωρίς λογοκρισία, αλλά μπερδευτήκαμε με πολιτικούς που τη μια είναι στο ΛΑ.Ο.Σ. που βρίζει τον Καμένο, μετά πηγαίνουν στους ΑΝΕΛ που βρίζουν τον Τσίπρα και μετά γίνονται συνεταίροι του Τσίπρα και στο τέλος μας λένε ότι είναι θαυμαστές του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Πώς συνδυάζονται όλα αυτά;

Υ.Γ. Σε ποιό κόμμα ανήκετε πλέον κύριε Προδρόμου;