Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Αποσύρθηκαν τα αστεία "προγράμματα τηλεκατάρτισης επιστημόνων" για τα 600 ευρώ - Τι λέει ο Άδωνις

Γράψαμε στο makpress, από την 1η μέρα που ακούστηκε ότι θα γίνει "τηλεκατάρτιση", ότι είναι εντελώς προσχηματική, για να αξιοποιηθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ ή παρεμφερή. Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι...

θα εξελιχθεί σε φιάσκο, καθώς είχαμε την "τύχη" να παρακολουθήσουμε "τηλεκατάρτιση" και διαπιστώσαμε ότι το επίπεδό της είναι για γέλια.
Κι αυτό προφανώς επειδή κυριαρχεί η λογική της "αρπαχτής". Θέλει πολλή δουλειά ακόμη ο τομέας αυτός, για να τον παίρνει κανείς στα σοβαρά. Κυρίως θέλει ικανούς και άρτια καταρτισμένους εισηγητές κι όχι 25χρονα κοριτσάκια, στα οποία δίνουμε 50 ευρώ, για να απαγγέλλουν σε μια κάμερα, ένα κείμενο "κατεβασμένο" από το διαδίκτυο κι αυτό να το βαφτίζουμε "κατάρτιση".



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ 104.6

Άδωνις Γεωργιάδης για voucher 600 ευρώ: «Οι αποφάσεις λήφθηκαν σε πυκνό χρόνο, για αυτό υπήρξαν αστοχίες»

«Όταν κάνεις πολλά πράγματα, θα γίνουν και λάθη. Έγινε μια αστοχία», είπε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την απόσυρση των προγραμμάτων Voucher.

Ο υπουργός εξήγησε ότι οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν σε πυκνό χρόνο για αυτό υπήρξαν αστοχίες.

«Από την αρχή υπήρχε η αμφιβολία αν θα μπορούσε να γίνει σωστά, η διαβεβαίωση ήταν ότι θα μπορέσουν, δεν μπόρεσαν, ακυρώθηκε. Πήραμε μια διαδικασία που θα χρειαζόταν τρεις μήνες και το κάναμε σε τρεις ημέρες. Κρίθηκε χθες ότι οι υπηρεσίες αυτές μας άφηναν εκτεθειμένους σε κριτική και καλόπιστη και κακόπιστη. Για αυτό ακυρώσαμε το πρόγραμμα. Όταν η κυβέρνηση ανέλαβε να το κάνει με υψηλή ταχύτητα υπήρχε ρίσκο. Μας είχαν διαβεβαιώσει ότι θα είναι εντάξει», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «η διαδικασία είναι απολύτως διαφανείς. Το ποιος θα πάρει τα λεφτά το επιλέγει ο κάθε δικαιούχος μόνος του. Δεν υπάρχει ζήτημα διαφάνειες, και δεν δέχομαι τέτοιου είδους κριτική. Η κυρία Αχτσιόγλου και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δικαιούνται να μιλάνε για τα ΚΕΚ».

Μιλώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης για την επόμενη ημέρα, είπε ότι «ετοιμάζουμε ένα σοκ στην αγορά με 12 -13 δισεκατομμύρια ευρώ».

Όπως ανέφερε «η οικονομία τον μήνα Απρίλιο, που θεωρούσαμε ότι θα ήταν πάρα πολύ κακός μήνας, όχι μόνο δεν πήγε τόσο άσχημα, αλλά πήγε καλύτερα από ότι νομίζαμε. Τα δημόσια έσοδα πλησιάζουν τους στόχους. Η οικονομία δείχνει να αντιδρά. Το ηλεκτρονικό εμπόριο έφερε έσοδα στο κράτος. Δεν είναι όλα μαύρα. Δεν θα είναι μια χρονιά ρόδινη, αλλά δεν θα είναι αυτό που νομίζουν».

Τέλος ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας τα σενάρια εκλογών είπε ότι «δεν μπορούμε να συζητάμε σήμερα στα σοβαρά για εκλογές».


www.themaradio.gr
FB: # ΘΕΜΑ Radio 104,6
Τwitter: Τhema_radiο