Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Ωχ μάνα μου !!!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ξεκίνησα να γράψω για την επαναφορά στην «κανονικότητα» της λειτουργίας των δικαστηρίων ενόψει της εν μέρει [;] επαναλειτουργίας τους από 28.04.2020, όπως φημολογείται, και της αντίδρασης των δικηγόρων που απειλούν με αποχή, αν δεν .....
διασφαλισθεί η λειτουργία τους χωρίς να κινδυνεύει η υγεία όλων των παραγόντων της. Και τούτο παρά το γεγονός, ότι το υπουργείο ανεκοίνωσε πως έχει λάβει όλα τα μέτρα με την πρόσληψη σεκιουριτάδων, ώστε να αποτραπούν κρούσματα στα υποθηκοφυλακεία. Κατέθεσε, μάλιστα, και τροπολογία σε νομοσχέδιο, η οποία ψηφίσθηκε και με την οποίαν απλοποιείται η ενώπιον των δικαστηρίων διαδικασία για εγγραφή συναινετικών προσημειώσεων, πράγμα που προκαλεί το ερώτημα: «γιατί αυτή η απλή διαδικασία δεν καθιερώθηκε στην προ κορωναϊού εποχή, όταν είναι γνωστόν, ότι η συναινετική εγγραφή και διαγραφή μίας προσημείωσης αποτελεί διαδικασία της πλάκας, με την οποίαν χάνει τον χρόνο της η Δικαιοσύνη αδικαιολογήτως;».

Προχθές, όμως, διάβασα άρθρο του μη ιατρού καθηγητού κ. Σταμπολιάδη που κατακρίνει ως υπερβολικά τα μέτρα μη εξάπλωσης του ιού.
http://makpress.blogspot.com/2020/04/blog-post_172.html

Το άρθρο αποτέλεσε αφορμή, για να διαπιστώσω οριστικά ότι η κορωναϊκή κρίση ανέδειξε την πολυφωνία και την ελευθερία έκφρασης γνώμης. Διάβασα πολλά άρθρα μη λοιμωξιολόγων, μη ιατρών, με τα οποία κατακρίνεται η καραντίνα. Διάβασα και ισάριθμα άρθρα ιατρών και μη που τάσσονται υπέρ της καραντίνας. Και προσπαθώ να βγάλω άκρη ως μη λοιμωξιολόγος και μη ιατρός χρησιμοποιώντας το μοναδικό διαθέσιμο όπλο, ήτοι την απλή λογική, η οποία στηρίζεται στην προπαίδεια: 1+1 =2, 5-4=1, 7Χ2 = 14, 18/6 =3.

Μου λέει ο κ. Μπεχράκης ότι ως καπνιστής πάσχω από υποκείμενο νόσημα. Άρα, ανήκω στην ομάδα των ευπαθών. Συντελούσης και της ηλικίας, νοιώθω ότι οσονούπω πνέω τα λοίσθια. Από την άλλη διαβάζω, ότι Γάλλοι επιστήμονες ξεκίνησαν έρευνα ως προς την επίδραση της νικοτίνης επί του κορωναϊού, επειδή τους παραξένεψε το γεγονός ότι ελάχιστα των θυμάτων τού κορωναϊού είναι καπνιστές. Αντιλαμβάνομαι ότι ο καπνιστής έχει πνευμόνια ασθενέστερα από τον μη καπνιστή, άρα θα δυσκολευτεί περισσότερο να πολεμήσει τον ιό, αλλά αυτό δεν δίνει απάντηση στην παρατήρηση, ότι συγκριτικά ελάχιστοι καπνιστές έχουν προσβληθεί από τον ιό. Ας αναμένουμε, λοιπόν, τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας.
https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-52415793

Διαβάζω το μονότονο επιχείρημα των πολέμιων της καραντίνας: κάθε χρόνο πεθαίνουν πολλοί περισσότεροι από την εποχική γρίπη, από καρκίνο, από τροχαία ατυχήματα, από καρδιά, από …., από ….. …., προς τί λοιπόν τόση φασαρία για τα πολύ λιγότερα θύματα του κορωναϊού; Σωστόν. Για να δούμε τώρα με βάση τις αρχές της προπαίδειας ποια είναι η ειδοποιός διαφορά υπό μορφή ερωτηματικών: 1] Πότε γονάτισαν τα συστήματα υγείας όλων των χωρών, ακόμη και των πιο ισχυρών, υπό το βάρος της ανάγκης για περίθαλψη εξ αιτίας μίας ασθένειας, όπως ο καρκίνος ή η εποχική γρίπη ή η καρδιοπάθεια ή τα τροχαία ατυχήματα;, 2] Πότε ο απλός κόσμος χειροκρότησε με ευγνωμοσύνη όλους αυτούς που σήκωσαν με αυτοθυσία το βάρος της περίθαλψης καρκινοπαθών, καρδιοπαθών, τραυματιών από τροχαίο και γριπιώντων; Κυρίως όμως 3] Πότε ανοίχτηκαν ομαδικοί τάφοι για την ταφή των αποβιωσάντων από καρκίνο ή καρδιά ή γρίπη ή τροχαίο; Η απάντηση και στα τρία ερωτήματα είναι γνωστή: ΠΟΤΕ. Άρα, κάτι διαφορετικό βιώνουμε τώρα με τον κορωναϊό που γονάτισε όλα τα συστήματα υγείας, που έβγαλε τον κόσμο στα μπαλκόνια να εκφράσει με ένα δυνατό χειροκρότημα την ευγνωμοσύνη του προς το ηρωικό νοσηλευτικό προσωπικό, που μας ανάγκασε να σκάβουμε ομαδικούς τάφους, για να υποδεχθούν τα θύματά του.

Και ένα τέταρτο ρητορικό ερώτημα: πότε αναρωτηθήκαμε οι χριστιανοί, αν θα κολλήσουμε γρίπη με τη θεία κοινωνία;

Άς έλθω τώρα στο θέμα, για το οποίο φρονώ ότι έχω λόγο. Ο εισαγγελεύς Εφετών κ. Βρυώνης δημοσίευσε άρθρο στην ιστοσελίδα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με το οποίο διερωτάται γιατί η κυβέρνηση δεν καθιέρωσε τις τηλεδιασκέψεις στη Δικαιοσύνη, ώστε να μη μείνει πίσω η δουλειά των δικαστικών λειτουργών.
https://dikastis.blogspot.com/2020/04/blog-post_38.html?spref=tw&m=1
Και καταλήγει:
«Πολύ ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι σε όλο τον πλούσιο δημόσια διάλογο για την κλιμακωτή αποκλιμάκωση και την σταδιακή άρση των μέτρων ή αντικατάστασή τους με ελαφρότερα, που γίνεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και από όλους τους παράγοντες του δημοσίου βίου, απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στο πως θα γίνει η διαδικασία αυτή στην Δικαιοσύνη. Ας μην γελιόμαστε, ο τρόπος που λειτουργούσε η δικαιοσύνη, από υγειονομική άποψη δημιουργεί υπερεστίες μετάδοσης του ιού. Οποιαδήποτε μέτρα και αν αρθούν, η άρση θα έχει ολέθριες επιπτώσεις, αν δεν διασφαλιστεί η αποτροπή συγκέντρωσης προσώπων, κατά την διεξαγωγή των διαδικασιών απονομής της Δικαιοσύνης.
Ας μη χάσει η Δικαιοσύνη και η χώρα και αυτή την ευκαιρία».

Έγραφα προ ημερών για τον συνωστισμό δικηγόρων και διαδίκων που δεν μπορεί να τιθασευθεί σε αίθουσες και γραφεία, όπως του Πρωτοδικείου Αθηνών. Ήδη κατά την προ κορωναϊού περίοδο σχηματίζονταν ουρές για την κατάθεση δικογράφων. Κατέθετες, μάλιστα, το δικόγραφο και το έπαιρνες με τις απαραίτητες σφραγίδες, δικάσιμο κ.λπ. μετά από 5 ημέρες. Αντί δε να το καταθέσεις απ’ ευθείας στο δικαστήριο στημένος σε μία τεράστια ουρά, είχες τη δυνατότητα να το παραδώσεις σε συνεργάτη του ΔΣΑ, από τον οποίο και παρελάμβανες το αντίγραφο με τη δικάσιμο κ.λπ. Τώρα τί θα γίνει; Έκανε κάτι επ’ αυτού ο ΔΣΑ; Φαντασθείτε πόσοι δικηγόροι θα σπεύσουν στα δικαστήρια με την άρση των περιορισμών, για να καταθέσουν νέες αγωγές ή μηνύσεις, αλλά και κλήσεις ορισμού νέας δικασίμου για χιλιάδες δίκες που ματαιώθηκαν από 16.03.2020 και μετά. Έχει κάποιο σχέδιο ο ΔΣΑ; Θα μπορούσε π.χ. να ορίσει το εξής: στη μεγάλη αίθουσα του συλλόγου ή στον απέναντι κινηματογράφο θα υπάρχουν 20 συνεργάτες, οι οποίοι θα παραλαμβάνουν τα δικόγραφα από τους δικηγόρους, θα τα παραδίδουν την επομένη στις γραμματείες των δικαστηρίων και μετά από μερικές ημέρες θα παραλαμβάνουν οι δικηγόροι από τον Σύλλογο τα επίσημα αντίγραφα. Λέω εγώ τώρα. Και βέβαια, θα μπορούσε ο ΔΣΑ να χορηγήσει σε όλα τα μέλη του με fast track διαδικασίες ηλεκτρονική υπογραφή, ώστε να κατατίθενται τα δικόγραφα ηλεκτρονικώς, πράγμα που επιτρέπεται ακόμη και τώρα επί καραντίνας. Εν συνεχεία δε να πείσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης να καθιερώσει με ΠΝΠ διαδικασία επίδοσης των δικογράφων ηλεκτρονικώς, όπου είναι γνωστός ο δικηγόρος του αντιδίκου, ή με courier, όπου δεν είναι γνωστός ο δικηγόρος του αντιδίκου.
Ως προς την επ’ ακροατηρίω διαδικασία, ασφαλώς και θα μπορούσε να εκπονηθεί σχέδιο τηλεδίκης, έστω και αν αυτή δεν ικανοποιεί πλήρως το αίτημα για δημόσιες συνεδριάσεις που επιτάσσει το Σύνταγμα.

Αυτά για τις δίκες. Ως προς την άποψη τώρα ότι η καραντίνα επεβλήθη μέσω του τεχνητού κορωναϊού για να μας βάλουν το τσιπάκι και να μας κουμαντάρουν κατά πως γουστάρουν οι επικυρίαρχοι, ο Ροκφέλερ, ο Σόρος, ο Μπιλ Γκέιτς κ.λπ., ήτοι να μας μετατρέψουν σε όντα ικανά μόνον για μαμ, κακά και νάνι, άντε και λίγο σεξ και μερικά τουρκικά σίριαλ, ας αναλογισθούμε, αν κάναμε μέχρι τώρα ελεύθερα κάτι διαφορετικό από μαμ, κακά και νάνι. Κι’ αν οι κυβερνήτες που εκλέγουμε δεν είναι ενεργούμενα όλων αυτών που απλώς μας επιτρέπουν να γράφουμε και κανένα άρθρο, για να ξεδίνουμε, όπως καλή ώρα εγώ τώρα, ή να ακούμε τον νομπελίστα λοιμωξιολόγο Γεώργιο Τράγκα που πασχίζει να μας σώσει από πραξικοπήματα που ισοπεδώνουν το ανθρώπινο δικαίωμα να παρακολουθούμε ανήμποροι τη ρεμούλα των εχόντων και κατεχόντων, όπως έκανε τόσα χρόνια ανιδιοτελώς πέρα ως πέρα [λέμε και καμμιά μ…].
https://www.youtube.com/watch?v=jPNKrJsVew4

Σώτος

Υ.Γ. Ενδιαφέρον άρθρο για τα αφεντικά τών λακέδων που εμείς εκλέγουμε ελεύθερα και δημοκρατικά, για να υπηρετήσουν το καλό μας, όπως ορκίζονται κατά την ανάληψη των δουλικών καθηκόντων τους
https://caitlinjohnstone.com/2020/04/23/the-russians-and-the-chinese-are-your-enemy/