Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

"Βγήκε από τα ρούχα του" ο Καλαφάτης, αποχώρησε η παράταξη

Αποχώρησε, από τη σημερινή (Δευτέρα 14 Μαΐου 2018) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η Δημοτική Παράταξη «Εντάξει». Αφορμή στάθηκε η ....
προσπάθεια της Διοίκησης να πείσει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος για το Πρόγραμμα «Κλεισθένης 1» (που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Απλή Αναλογική), το αποτέλεσμα δεν ήταν να ψηφιστούν με ακριβώς ίδιες ψήφους (17) δύο διαφορετικά ψηφίσματα για το θέμα.
Μετά την αποχώρηση των «Εντάξει», ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα η διοίκηση Μπουτάρη ξεπέρασε τον εαυτό της. Προσπάθησε να κάνει το άσπρο – μαύρο. Ενώ όλη η Θεσσαλονίκη είχε δει, από την απευθείας μετάδοση της Δημοτικής Τηλεόρασης κι είχε πληροφορηθεί, από τα ΜΜΕ, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης είχε δώσει ίσες ψήφους (17 υπέρ), σε δύο διαφορετικά ψηφίσματα για το θέμα του Κλεισθένη 1, προσπάθησαν να μας βγάλουν όλους τρελούς και να μας πείσουν πως το ένα ψήφισμα είχε συγκεντρώσει… 19 ψήφους! Οι ενέργειες αυτές είναι χαρακτηριστικές της αλαζονείας που διακατέχει τον Δήμαρχο και όλη τη διοίκησή του, οι οποίοι φέρονται λες κι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι τσιφλίκι τους».


ΣΗΜΕΙΩΣΗ MAKPRESS:
Επειδή παρακολουθήσαμε με προσοχή το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και τη υπόθεση της ψηφοφορίας, πράγματι η παράταξη Καλαφάτη έχει απόλυτο δίκιο. Όλοι είδαμε ότι οι ψηφοφορίες έληξαν 17-17.


Καλαφάτης: Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου πριν και μετά την καταιγίδα της Πέμπτης

«Η “Ανθεκτική Πόλη Θεσσαλονίκη” δεν υπάρχει. Εδώ και χρόνια, με προπαγανδιστικό τρόπο, θέλατε να μας πείσετε ότι η Θεσσαλονίκη είναι μέλος του Δικτύου, όταν καθημερινά αποδεικνύεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει».
Αυτό υπογράμμισε, σήμερα(Δευτέρα 14 Μαΐου 2018), στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, απευθυνόμενος στη Διοίκηση του Δήμου. Και πρόσθεσε:
«Πάλι κοιμόσασταν τον ύπνο του δικαίου! Όταν, όλος ο κόσμος, γνώριζε ότι επέρχετο καταιγίδα πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, δεν κάνατε το παραμικρό για να ενημερώσετε τους πολίτες».
Ο κ. Καλαφάτης στηλίτευσε την εμφάνιση, στα social media, φωτογραφιών συμβούλων της διοίκησης για άσχετα θέματα, λέγοντας: «Τα social media τα έχτε ψωμοτύρι για τον χαβαλέ. Δεν μπορούσατε να τα ενεργοποιήσετε για να ειδοποιήσετε τους πολίτες; Να γνωρίζουν οι επαγγελματίες τι επρόκειτο να συμβεί και να σώσουν την περιουσία τους;», ρώτησε καταλογίζοντας διπλή αμέλεια στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Κι αναρωτήθηκε: «Έχετε μήπως κάποιο σχέδιο για να ενημερώσετε τους πολίτες για το τι θα έκαναν μετά την καταστροφή; Για τις ενέργειες στις οποίες θα μπορούσαν να προβούν»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου